Storgårds,Nørgård & Gerstein

16. mar '17 kl. 19:30

Koncertsalen

Se rabatmuligheder

Storgårds,Nørgård & Gerstein

Event er afholdt

Storgårds, Nørgård & ­Gerstein

Hør Tjajkovskijs udødelige Klaverkoncert nr. 1 på en ny måde! Den russiske virtuos Kirill Gerstein vil for første gang i Danmark spille originalversionen. På programmet er også to nordiske hovedværker af Sibelius og Per Nørgård, dirigeret af finske John Storgårds, der er tæt på begge komponister.

Et af de mest berømte klassiske værker er Tjajkovskijs Klaverkoncert nr. 1, som med sine pompøse åbningsakkorder er blevet selve symbolet på romantisk klavermusik. Men denne aften lyder det anderledes! For den russiske virtuos Kirill Gerstein spiller Tjajkovskijs mesterværk i den ukendte originalversion – og en af forskellene er, at indledningen begynder med bløde, harpelignende klavertoner. Bag variationerne ligger dog den samme musikalske motor som altid, og Kirill Gerstein er overlegen virtuos i solistrollen.       Læs mere om Kirill Gerstein og Tjajkovskij

Anden del af koncerten er et møde mellem Sibelius fra Finland og hans danske discipel Per Nørgård. Tapiola er Sibelius’ sidste store værk, skrevet i 1926. Et stykke om naturens ånd, som hersker i de dybe finske skove. Dirigenten John Storgårds er også fra Finland og er en af vor tids store Sibelius-kendere.

Storgårds er også dybt involveret i Per Nørgårds musik. Det var på opfordring fra ham, at Nørgård skrev sin 8. Symfoni, som er tilegnet Storgårds. Og i 2016 udgav Jon Storgårds cd-indspilninger af fire Nørgård-symfonier, bl.a. nr. 4, som han opfører denne aften. Det er et stykke fascinerende musikalsk yin-yang, hvor idyl og katastrofe følges ad hånd i hånd. Et dansk hovedværk fra 1981, der kræver et virtuost orkester og en stensikker dirigent.    Læs mere om Storgårds og Nørgård

 

Se orkesterlisten her

Program
120 min
inkl. 30 min pause


Download
programmet
Dirigent

John Storgårds

Solist, klaver

Kirill Gerstein

Silvestrov

Elegi for strygere

Tjajkovskij

Klaverkoncert nr. 1 (original version)

Nørgård

Symfoni nr. 4

Sibelius

Tapiola

Dirigent

John Storgårds

Solist, klaver

Kirill Gerstein

Mød Musikken

Som gæst til DR Symfoniorkestrets Torsdags-, Fredags- og Lørdags koncerter i Koncertsalen kan du blive klædt godt på, inden musikken begynder.

Før hver koncert vil en P2-vært guide publikum gennem aftenens program sammen med en aktuel musiker, solist, dirigent eller komponist.

Mød Musikken varer ca. 25 minutter, er gratis og starter altid en time før koncerten.

Vært: Esben Tange

Bestil bord i DR Koncerthusets restaurant

Den perfekte start på en aften med magiske musikalske oplevelser foregår i DR Koncerthusets restaurant. Nyd maden, og gå direkte ind til koncerten på få minutter.

Hver måned serverer vi en ny, spændende menu, hvor du kan vælge mellem to eller tre retter, eventuelt med tilvalg af en ostetallerken.

Vinmenuen er specifikt udvalgt til at komplementere månedens menu.


Se ledig tid og book bord

 

Programhæfte

Vil du gerne vide mere om koncerten, du skal ind og høre? Her kan du hente vores flotte programhæfte, hvor du kan finde info om musikere og komponister.

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse alt information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyhedsmails om DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig til DR Koncerthusets nyhedsmail.

Mere

Vær opmærksom på…

Læs mere om DR Koncerthusets regler i forhold til mobil, foto, optagelse og rygning. Du kan ligeledes hente Koncerthusets ordensreglement.

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset tilbyder vi både bemandet og ubemandet garderober. Læs mere om vores garderober.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere