0Din kurv er tom

Streger og toner

10. jun '22 kl. 20:00

Studie 2

Se rabatmuligheder

Streger og toner

Event er afholdt

3 tegnede musik­fortællinger

Streger og toner mødes i en unik musikalsk og visuel oplevelse i DR Koncerthuset. Musikere og sangere fra DR Big Band, DR Symfoniorkestret og DR Vokalensemblet går i tæt symbiose med live-tegning, videokunst og dans, som folder tre stærke fortællinger ud på det store lærred i Studie 2.

Her er en sjælden mulighed for at opleve levende musik og tegning folde sig ud samtidig – live og i tæt symbiose. Scenen i DR Koncerthusets Studie 2 er fuld af sangere og musikere fra DR’s kor og orkestre, mens det enorme lærred over scenen er i spil med levende tegninger, videokunst og motion-tracking. Koncerten tager dig med på en rejse tilbage i tiden med tre vidt forskellige musikalske fortællinger, som alle har et tæt samspil mellem streger og toner.

Den første fortælling, Frisind og anarki i 1920ernes Berlin, er skabt i tæt samarbejde mellem tegneren Rasmus Bregnhøi og saxofonisten Peter Fuglsang. Det handler om livslyst, varieté, dekadence, skaberkraft og danseglæde – og der bliver live-tegnet på scenen til musik af bl.a. Kurt Weill i bedste Babylon Berlin-stil.

Også i fortællingen Karen, Leo og Liva – Hvorfor er lykken så lunefuld? er der fuld tryk på frisind, kreativitet og kulturel ligestilling. Tegneserieskaberen Lars Horneman er selv på scenen og tager fat i tre af de skønne multikunstnere, der havde deres storhedstid i 1930’ernes København; Karen Jønsson, Leo Mathisen og Liva Weel, og skildrer deres liv med en musikalsk tegneseriefortælling i samarbejde med arrangør Peter Jensen.

Aftenens tredje fortælling Bella Ballerina er komponisten Mauro Patricelli’s levendegørelse af urgamle malerier med musik, dans og motion tracking i en kort performance opera. Patricelli udforsker malerier fra de rigt dekorerede etruskiske grave set gennem den danske brygger og kunstmæcen Carl Jacobsens øjne i starten af 1910’erne.

Specielt en figur fra de gamle malerier gjorde indtryk på Carl Jacobsen, nemlig en danserinde, som han navngav ’Bella Ballerina’, og som i dag kan ses på Glyptoteket. Denne aften bliver hun gjort levende med motion tracking af danseren Jessica Lyall (Dansk Danseteater) og via videokunst med bl.a solodanser fra Det Kongelige Teater Astrid Elbo af videokunstner Søren Meisner. Desuden medvirker sopranen Signe Asmussen og slagtøjsspiller Mathias Seibæk som solister.

Glæd dig til en anderledes aften i DR Koncerthuset fuld af levende streger og toner – med musikere og sangere fra tre ensembler på én gang: DR Big Band, DR Symfoniorkestret og DR Vokalensemblet.

Se programmet her

Koncerten kan også opleves den 11. juni 2022 klokken 20.00. Læs mere her

Denne koncert arrangeres i samarbejde med KLANG Copenhagen Avantgarde Music Festival

Streger & Toner

Download programmet her!

Tapas før koncerten?

Inden koncerten tilbyder vi appetitvækkende tapas og lette anretninger. Vi tilbyder vi 5 -7 små delikate serveringer med mulighed for yderligere tilvalg af gode vine med mere. Anretningerne baserer sig på sæsonens friske råvarer og indeholder fisk/kød, grønt & ost/sødt. Kan også bestilles vegetarisk.

Tapas koster 190 kr. ved forudbestilling

Læs mere om DR Koncerthuset Restaurant & Bar og vores sortiment her

Køb Tapas her

 

Vi sikrer dig en god oplevelse

For at sikre, at du og alle vores andre gæster får en positiv oplevelse i trygge og sikre rammer, vil vi for god ordens skyld gøre opmærksom på DR Koncerthusets ordensreglement.

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset skal overtøj og større tasker afleveres i garderoben. Læs mere om vores garderober og priser her.

Mere

Studie 2

Vil du gerne vide mere om vores flotte Studie 2? Her kan du trykke dig videre til studiets univers, og bl.a. se arrangementer og google view.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere