0Din kurv er tom

Syngende haver

16. sep '22 kl. 19:30

Trinitatis Kirke, København

Se rabatmuligheder

Syngende haver

Event er afholdt

Hyldest til Per Nørgård

DR Vokalensemblet og chefdirigent Marcus Creed lukker op for Per Nørgårds fascinerende verden med nogle af hans mest visionære korværker, som på én gang skuer ud mod uendeligheden og ind i menneskets inderste. En vidtfavnende musikalsk hyldest til den store danske komponist, som fylder 90 i år.

Komponisten Per Nørgård er en af de mest originale komponister i det 20. og 21. århundrede, og både hans værker og hans tanker har sat sig spor langt ud over Danmarks grænser.

Nørgård er ikke bare en mesterlig symfoniker, som er blevet opført af orkestre som Wiener Filharmonikerne og New York Philharmonic. Han har også gennem hele sit liv været dybt fascineret af den menneskelige stemme og de uendelige udtryksmuligheder den rummer – ikke mindst i samspil med poesi af de store, moderne digtere.

I sommeren 2022 runder Per Nørgård 90 år, og det markerer DR Vokalensemblet ved at opføre nogle af Nørgårds mest berømte korværker, bl.a. Singe die Gärten til digte af Rainer Maria von Rilke og Wie ein Kind med tekster af den skizofrene kunstner Adolf Wölffli.

Som en ekstra dimension i fejringen har koret bedt fire nulevende nordiske komponister, alle elever eller beundrere af Per Nørgård, om at skrive deres egne, musikalske fødselsdagshilsner til dansk musiks store, fintfølende mester: Britta Byström, Louise Alenius, Bent Sørensen og Niels Rosing-Schow.

Se programmet her

Per Nørgård

Wie ein Kind

Per Nørgård

Singe die Gärten

Per Nørgård

Korbogen (uddrag)

Per Nørgård

Musik for soloklaver

Britta Byström, Louise Alenius, Bent Sørensen og Niels Rosing-Schow

Nye værker

Kor

DR Vokalensemblet

Dirigent

Marcus Creed

Klaver

Kristoffer Hyldig

Cello

Juliane von Hahn