0Din kurv er tom

Temirkanov & Musorgskij

31. maj '19 kl. 19:30

Koncertsalen

Se rabatmuligheder

Temirkanov & Musorgskij

Temirkanov & Musorgskij

Udstillingsbilleder er en farverig kavalkade af stemninger, genialt beskrevet af Musorgskij – og med den legendariske Yuri Temirkanov som dirigent venter en eventyrlig aften. Solisten i Dvoráks lidenskabelige cellokoncert er den unge Andrei Ionita, vinder af Tjajkovskij Konkurrencen i 2015.

Musorgskijs geniale Udstillingsbilleder oprindeligt komponeret som suite for klaver men her populært arrangeret for orkester af Ravel er en musikalsk billedkavalkade, hvor man som på en kunstudstilling går fra billede til billede. Det ene stærke indtryk følger efter det andet: Her er scener fra det gamle Rusland, gadestemninger fra Paris, barske karikaturer og mystisk natteromantik. Udstillingsbilleder er med god grund er et af de mest populære russiske orkesterværker.

Der er næppe nogen dirigent, som kender musikken bedre end Yuri Temirkanov fra Skt. Petersborg. Temirkanov har været en elsket gæst hos DR SymfoniOrkestret i mere end 25 år. Han er en uforlignelig maestro, der dirigerer uden pind og med så små bevægelser, at det virker som om, han kommunikerer via tankeoverføring. Der er altid en særlig magi over Temirkanovs koncerter i Koncerthuset.

Programmets andet værk er Dvoráks Cellokoncert, et lidenskabeligt romantisk værk, hvor Dvorák beskriver sin voldsomme hjemve efter fædrelandet Tjekkiet. Solist er den unge rumænske cellist Andrei Ionita, der i 2015 vandt førsteprisen ved den store Tjajkovskij Konkurrence i Moskva.

Koncerten kan også opleves den 30. maj 2019

Vær opmærksom på at koncerten er en del af koncertpakken Stjernedirigenter, hvor du kan få 15% rabat – Læs mere her

Program


Dvorák

Cellokoncert

Musorgskij arr. Ravel

Udstillingsbilleder

Dirigent

Yuri Temirkanov

Solist, cello

Andrei Ionita

Mød musikken

Som gæst til DR Symfoniorkestrets Torsdags-, Fredags- og Lørdags koncerter i Koncertsalen kan du blive klædt godt på, inden musikken begynder.

Før hver koncert vil en P2-vært guide publikum gennem aftenens program sammen med en aktuel musiker, solist, dirigent eller komponist.

Mød Musikken varer ca. 25 minutter, er gratis og starter altid en time før koncerten.

Bestil bord i DR Koncerthusets restaurant

Den perfekte start på en aften med magiske musikalske oplevelser foregår i DR Koncerthusets restaurant. Nyd maden, og gå direkte ind til koncerten på få minutter.

Hver måned serverer vi en ny, spændende menu, hvor du kan vælge mellem to eller tre retter, eventuelt med tilvalg af en ostetallerken.

Vinmenuen er specifikt udvalgt til at komplementere månedens menu.

Se ledig tid og bestil bord

Antipasti inden koncerten?

Hvis du ikke har tid eller mulighed for til at nyde et besøg i DR Koncerthusets restaurant, kan du i stedet forudbestille en lækker Antipasti inkl. et glas vin, som vil stå klar i vores Barlounge område ved ankomst.

Forudbestil Antipasti menu her

 

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyhedsmails om DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig til DR Koncerthusets nyhedsmail.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundercenteret.

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset er der både bemandede og ubemandede garderober. Læs mere om vores garderober.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere