The Art Of Light­ – Olafur Eliasson og Lene Hau

25. aug '17 kl. 17:00

Koncertsalen

The Art Of Light­ – Olafur Eliasson og Lene Hau

Event er afholdt

The art ­ of light

Sjældent krydser videnskab og kunst spor i et så højprofileret møde som til jubilæumsarrangementet The Art of Light, hvor Olafur Eliasson og Lene Hau indtager scenen i DR Koncerthuset, Koncertsalen til en samtale om deres banebrydende arbejde med lys.

I anledning af Carlsbergs 170-års fødselsdag afholder Carlsbergfondet og Ny Carlsbergfondet jubilæumsarrangementet The Art of Light. Her kan du opleve Olafur Eliasson og Lene Hau i en samtale med videnskabsjournalist Lone Frank om deres arbejde med lys inden for kunsten og videnskaben.

Igennem de seneste år har aftenens hovedpersoner markeret sig stærkt på den internationale scene. Olafur Eliasson med sin opsigtsvækkende kunst i offentlige rum over hele verden og Lene Hau gennem sin skelsættende forskning på Harvard University.

For Olafur Eliasson har lyset været omdrejningspunkt for en række af hans mest bemærkelsesværdige værker. Derudover er han en af drivkræfterne i den socialt bevidste virksomhed Little Sun, der fremstiller og distribuerer solcelledrevne lamper og mobilopladere for at gøre bæredygtig energi tilgængelig for nogle af de 1,1 mia. mennesker i verden, som er uden elektricitet.

Lene Hau overrumplede første gang verden i 1999, hvor det lykkedes hende og hendes forskerhold at sænke lysets hastighed fra 300.000 km/sek. til 17 m/sek. Blot to år senere skabte hun igen overskrifter, da hun formåede helt at bremse og dermed oplagre en lyspuls.

Aftenen rundes af med forfriskninger i DR Koncerthusets Studie 1.

Arrangementet afvikles på dansk.

Carlsbergfamilien – Vi brygger viden for en oplyst fremtid

Lene Hau

Olafur Eliasson

Lone Frank

 

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyhedsmails om DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig til DR Koncerthusets nyhedsmail.

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

Vær opmærksom på…

Læs mere om DR Koncerthusets regler i forhold til mobil, foto, optagelse og rygning. Du kan ligeledes hente Koncerthusets ordensreglement.

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset er der både bemandede og ubemandede garderober. Læs mere om vores garderober.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere
Få først besked om nye koncerter