DR Koncerthuset og Covid-19 - Klik for at læse mere
X Created with Sketch.
0Din kurv er tom
Få billetter tilbage

The Firebirds, Magnus Vigilius & Carl Nielsen Kvintetten

4. jul '20 kl. 20:00

Studie 2

The Firebirds, Magnus Vigilius & Carl Nielsen Kvintetten

Event er afholdt

Sommerscenen i Studie 2

Fem klassiske blæsere krydser klinger med tre improvisationsmusikere og en Reumert-vindende tenor i et program, der fører dig fra lyriske sommersange og jazzkompositioner til Carl Nielsens farvestrålende klangverden. En aften, der med garanti tager dig med på nye musikalske veje, trygt ført an af værter fra P2 og P8.

”Kan en jazztrio virkelig spille klassiske værker?” spurgte musikmagasinet GAFFA for nylig. Og svarede selv: ”For de tre herrer i The Firebirds synes ingen udfordring for stor. Det er fængende, fascinerende flot, pågående musik; drama og fortællinger af næsten filmisk karakter; som skabt til et nyt epos af David Lynch.”

Trioen arbejder i et univers, hvor inspirationerne er mange og inkluderer blues, rock, avantgarde-jazz og impro. En sjælden cocktail, som har bragt de tre musikere på turné over hele verden og resulteret i superlativer som ”one of Europe’s most compelling ensembles” i magasinet New York City Jazz Record.

Denne aften kan du opleve The Firebirds’ særlige, jazzede greb om toner af Carl Nielsen i et spændende samspil med de fem klassiske blæsere fra Carl Nielsen Kvintetten. De to grupper krydser klinger i uddrag fra bl.a. Nielsens Aladdin-suite, og du kan også opleve blæserkvintetten i et værk af den amerikanske komponist Samuel Barber.

I centrum for en del af koncerten er den danske tenor Magnus Vigilius, som denne sommer skulle have debuteret på Bayreuth Festspillene i Wagners Ringen. Magnus har tidligere vundet en Reumert som Årets sanger, og denne aften vender han sammen med Carl Nielsen Kvintetten blikket mod hjertet i den danske sangskat med tre ikoniske sommersange.

Firebirds
Anders Filipsen
Anders Banke
Stefan Pasborg

Carl Nielsen kvintet m. Magnus Vigilius

Kenny Aaberg Larsen
Carl Julius Lefebvre Hansen
Nicolai Eghorst
Christian Vinther
Nikolaj Henriques

 

Se alle koncerter på Sommerscenen

Magnus Vigilius

Carl Nielsen Kvintetten

Firebirds

Vært

Niels Christian Cederberg

Vært

Stine Rosengren

Antipasti inden koncerten?

Hvis du ikke har tid til eller mulighed for at nyde et besøg i DR Koncerthusets restaurant, kan du i stedet forudbestille en lækker Antipasti inkl. et glas vin, som vil stå klar i vores Barlounge område ved ankomst.

Køb Antipasti her

 

Vigtige forholdsregler vedr. Covid-19

Vær særligt opmærksom på DR Koncerthusets forholdsregler omkring Covid-19.

Mere

Studie 2

Vil du gerne vide mere om vores flotte Studie 2? Her kan du trykke dig videre til studiets univers, og bl.a. se arrangementer og google view.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere