0Din kurv er tom

THE MYSTERY OF THE BULGARIAN VOICES feat. LISA GERRARD

18. okt '19 kl. 20:00

Koncertsalen

THE MYSTERY OF THE BULGARIAN VOICES feat. LISA GERRARD

Event er afholdt

THE MYSTERY OF THE BULGARIAN VOICES feat. LISA GERRARD

Dead Can Dance-sangerinden Lisa Gerrard medvirker på det bulgarske kors første studiealbum i mere end 20 år, og snart rammer det unikke samarbejde DR Koncerthuset.

”Ligesom den tyske abbedisse, filosof og komponist Hildegard von Bingen i 1100-tallet, 1900-tallets scat-sangere i USA, skotske Cocteau Twins i 80′ erne og islandske Sigur Rós i 90′ erne, så har Lisa Gerrard opfundet sit eget sprog”

sådan adskiller Informations Ralf Christensen Dead Can Dance-sangeren Lisa Gerrard fra mængden af musikhistoriens andre suveræne vokalister. I Koncertsalen har du mulighed for at opleve den forunderlige stemme i skønsang med The Mystery of the Bulgarian Voices.

(læs hele portrættet af Lisa Gerrard fra Information: www.information.dk/kultur/2019/10/lisa-gerrard-opfundet-eget-sprog-synge-paa).

The Bulgarian State Television Female Vocal Choir blev dannet i 1950’erne med det formål at fremføre autentisk bulgarsk folkemusik på nationalt tv og radio. Men efter at være blevet opdaget i 1970’erne af den schweiziske producer Marcel Cellier, indspillede koret sit første album i 1975, og i forbindelse med udgivelsen af det Grammy-vindende andet album, skiftede koret navn til Le Mystere des Voix Bulgares – eller The Mystery of the Bulgarian Voices.

Lisa Gerrard har siden starten af 1980’erne optrådt og udgivet plader med det æteriske goth band Dead Can Dance, som hun var med til at danne i Melbourne, Australien. Bandet har nærmest kultstatus blandt en trofast skare af fans, der elsker mesterværker som ”Aion” og ”Into the Labyrinth”. Bandet har dog til dato kun spillet en enkelt dansk koncert, så den kommende koncert bliver en yderst sjælden mulighed for at opleve Lisa Gerrard live.

Den australske sangerinde har altid refereret til bulgarsk sang som en inspirationskilde, og da både koret og Dead Can Dance begge tidligere har udgivet deres musik via det hæderkronede pladeselskab 4AD, var et samarbejde omkring albummet ”BooCheeMish” fra sidste år helt naturligt.

Igennem Lisa Gerrards musikalske karriere har hun været inspireret af lyden af forskellige folklore traditioner, og det er lykkedes hende at udvikle en helt særlig stemmeklang. Hun har skabt sit eget melodiske “lydsprog” baseret på ideen om, at den abstrakte lyd er et meget mere autentisk menneskeligt udtryk end fortællingen baseret på ord. Dette giver en særlig atmosfære i hendes udtryk og giver hende mulighed for at forbinde meget forskellige musikalske stemninger. Samarbejdet mellem Lisa Gerrard og det bulgarske kor skaber derfor en meget organisk følelse og skubber til grænserne for deres musikalske identiteter.

Koncerten “BooCheeMish” er som pladen en musikalsk rejse med deltagelse af et lille instrumentalt band med traditionelle bulgarske instrumenter – gadulka, tambura og kaval. I den udvidede form af showet er der også et orkester med 19 strygere og dirigent på scenen.

Koncerten har tre akter:
1) den moderne arrangerede bulgarske folkemusik ved koret “The Mystery Of The Bulgarian Voices”, ledsaget af et orkester og den bulgarske beatbox-artist Skiller.

2) Lisa Gerrards sange ledsaget af orkester, Skiller og nogle af sangerne fra koret.

3) kollaboration mellem koret “The Mystery Of The Bulgarian Voices” og Lisa Gerrard, hvor begge er på scenen og synger sammen.

Bestil bord i DR Koncerthusets restaurant

Den perfekte start på en aften med magiske musikalske oplevelser foregår i DR Koncerthusets restaurant. Nyd maden, og gå direkte ind til koncerten på få minutter.

Hver måned serverer vi en ny, spændende menu, hvor du kan vælge mellem to eller tre retter, eventuelt med tilvalg af en ostetallerken.

Vinmenuen er specifikt udvalgt til at komplementere månedens menu.

Se ledig tid og bestil bord

Antipasti inden koncerten?

Hvis du ikke har tid eller mulighed for til at nyde et besøg i DR Koncerthusets restaurant, kan du i stedet forudbestille en lækker Antipasti inkl. et glas vin, som vil stå klar i vores Barlounge område ved ankomst.

Forudbestil Antipasti menu her

 

Vi sikrer dig en god oplevelse

For at sikre, at du og alle vores andre gæster får en positiv oplevelse i trygge og sikre rammer, vil vi for god ordens skyld gøre opmærksom på DR Koncerthusets ordensreglement.

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset skal overtøj og større tasker afleveres i garderoben. Læs mere om vores garderober og priser her.

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere
Tilmeld dig nyheder

Gå ikke glip af gribende oplevelser, gode historier og storslåede koncerter