DR Koncerthuset og Covid-19 - Klik for at læse mere
X Created with Sketch.
0Din kurv er tom

To drømmere

9. nov '17 kl. 19:30

Koncertsalen

Se rabatmuligheder

To drømmere

Event er afholdt

To drømmere

To komponister spejler sig i en drømmende verden. Romantikeren Schumann og den længselsfulde verden i hans Symfoni nr. 4 passer smukt sammen med Thomas Agerfeldt Olesens nye Cellokoncert, et melankolsk og malende mesterværk af en af vore mest originale komponister.

Schumann er en af musikkens store drømmere. Hans musik foregår i en indre verden, fuld af længsler og håb. I den 4. Symfoni er det hans elskede Claras personlighed, der folder sig ud. Hun var en ædel og kreativ sjæl, der inspirerede ham endeløst.

Cellokoncerten af 47-årige Thomas Agerfeldt Olesen er en slags sorgbearbejdelse, hvor han som i et drømmesyn ser døden i et lysende skær. Det er betagende musik, et moderne mesterværk skrevet af en af vores mest originale komponister. Thomas Agerfeldt Olesen viser igen sin forunderlige måde at forny musikkens sprog.

Cellokoncerten blev uropført 2015 i Århus. Thomas Agerfeldt Olesen har siden revideret værket, som i den omskrevne version nu spilles for første gang. Han er selv uddannet cellist, men solisten denne aften er Johannes Moser fra Tyskland. Koncerten dirigeres af hollænderen Otto Tausk, der er blevet en hyppig gæst hos DR SymfoniOrkestret.

 

Download orkesterlisten her

Dirigent

Otto Tausk

Solist

Johannes Moser (cello)

Beethoven

Coriolan-overture

Thomas Agerfeldt Olesen

Cellokoncert

Schumann

Symfoni nr. 4

Dirigent

Otto Tausk

Solist, cello

Johannes Moser

Mød musikken

Som gæst til DR Symfoniorkestrets Torsdags-, Fredags- og Lørdags koncerter i Koncertsalen kan du blive klædt godt på, inden musikken begynder.

Før hver koncert vil en P2-vært guide publikum gennem aftenens program sammen med en aktuel musiker, solist, dirigent eller komponist.

Mød Musikken varer ca. 25 minutter, er gratis og starter altid en time før koncerten.

Aftenens gæst: Komponist, Thomas Agerfeldt Olesen

Bestil bord i DR Koncerthusets restaurant

Den perfekte start på en aften med magiske musikalske oplevelser foregår i DR Koncerthusets restaurant. Nyd maden, og gå direkte ind til koncerten på få minutter.

Hver måned serverer vi en ny, spændende menu, hvor du kan vælge mellem to eller tre retter, eventuelt med tilvalg af en ostetallerken.

Vinmenuen er specifikt udvalgt til at komplementere månedens menu.

Se ledig tid og bestil bord

 

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

Vær opmærksom på…

Læs mere om DR Koncerthusets regler i forhold til mobil, foto, optagelse og rygning. Du kan ligeledes hente Koncerthusets ordensreglement.

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset er der både bemandede og ubemandede garderober. Læs mere om vores garderober.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere