Få billetter tilbage Varighed Ca. 90 minutter.

Tomatito y Grupo

27. maj '17 kl. 21:00

Koncertsalen

Tomatito y Grupo

Event er afholdt

Tomatito y Grupo

Copenhagen Jazz Festival og DR Koncerthuset præsenterer spansk flamenco-aften i verdensklasse, når den Grammy-vindende guitarist Tomatito (kendt fra Camarón de la Isla og Paco de Lucías grupper) er på sjældent dansk besøg med både band og danser i Koncertsalen.

Den spanske guitarist Tomatito blev et udødeligt navn inden for flamencoen, da han (med Paco de Lucía) akkompagnerede den legendariske cantaor El Camarón de la Isla. I de sidste 18 år frem til hans død var Tomatito flamenco-legendens foretrukne guitarist. For kendere af den spanske flamenco bliver det ikke større inden for den moderne nuevo flamenco generation end de tre, som populært betegnet tilskrives flamencos andet gennembrud i det 20. århundrede.

Tomatito, som har det borgerlige navn José Fernández Torres, blev født i Almería, Spanien i 1958 og voksede op med flamenco i blodet. Allerede som teenager imponerede han den ældre instrumentkollega Paco de Lucía, og kort tid senere begyndte han at spille med kendte cantaores, traditionelle flamenco-sangere, som Enrique Morente og La Susi, inden han som El Cameróns protege i de næste to årtier bl.a. medvirkede på utallige koncerter verden over og på albumklassikeren “La Leyenda del Tiempo”.

Siden da har Tomatito udgivet syv solo-albums, vundet fem Grammy Awards (heraf to Latin Grammy-priser for “Aguadulce” og “Soy Flamenco”) og er i Danmark bl.a. kendt for sin duo med Michel Camilo, hvis passionerede spil slog gnister, da de to sidst gæstede landet i Operaen under Copenhagen Jazz Festival 2006. Foruden at være en fantastisk musiker, så er Tomatito også kendt som en stor komponist, der har har skrevet musik til symfoniorkestre, teater og film. Han har akkompagneret verdenskendte navne som Elton John, Frank Sinatra og Arturo Sandoval, men har altid været tro mod flamencoen som kunstart.

Nu er det mere end et årti, at Tomatito sidst gav koncert i København, så derfor er det med stor glæde, at Copenhagen Jazz Festival og DR Koncerthuset indbyder til flamenco-aften i optimale rammer i Koncertsalen – samme sted som Paco de Lucía indtog med storm i 2010. Tomatito turnerer med sin sekstet og en flamenco-danser.

Der er tale om et mindre familieforetagende på farten, når den vidtberømmede flamenco-mester lægger vejen forbi København lørdag den 27. maj. Tomatito har nemlig både sin søn og datter med på scenen. José del Tomate, Tomatitos søn, lader ikke faderen meget efter med sit allerede enorme talent på guitaren. Datteren, Mari Ángeles Fernández, er en anerkendt flamenco-sangerinde og har optrådt på en række festivaler både på egen hånd og i selskab med sin velkendte far.

Publikum kan desuden se frem til den yderst autentiske flamenco-percussionist Israel “El Piraña” Suárez, sangerinden Kiki Cortiñas og ikke mindst lidt af et scoop i form af den andalusiske danser og danselærer José Suárez “El Torombo” – en af Spaniens absolut største læremestre inden for flamenco-traditionen.

Tomatito (gtr)
José del Tomate (gtr)
Mari Ángeles Fernández (vox/clp)
Kiki Cortiñas (vox/clp)
Israel “El Piraña” Suárez (perc)
José Suárez “El Torombo” (dans)

Bestil bord i DR Koncerthusets restaurant

Den perfekte start på en aften med magiske musikalske oplevelser foregår i DR Koncerthusets restaurant. Nyd maden, og gå direkte ind til koncerten på få minutter.

Hver måned serverer vi en ny, spændende menu, hvor du kan vælge mellem to eller tre retter, eventuelt med tilvalg af en ostetallerken.

Vinmenuen er specifikt udvalgt til at komplementere månedens menu.


Se ledig tid og book bord

 

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyhedsmails om DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig til DR Koncerthusets nyhedsmail.

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

Vær opmærksom på…

Læs mere om DR Koncerthusets regler i forhold til mobil, foto, optagelse og rygning. Du kan ligeledes hente Koncerthusets ordensreglement.

Mere

Barerne

Ønsker et forfriskende glas vin, en dejlig kop kaffe, eller bare en hurtig snack før koncerten eller i pausen? Læs mere om Koncerthusets barer

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset er der både bemandede og ubemandede garderober. Læs mere om vores garderober.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere