0Din kurv er tom
Support: Mendoza

Tommy Cash

9. feb '19 kl. 21:00

Studie 2

Tommy Cash

Event er afholdt

Tommy Cash

Tommy Cash er outsideren på den europæiske hiphopscene, der har printet sin dystre, brutale rap og frygtløse stil fast i et talstærkt publikum. VEGA meldte udsolgt sidst, han kiggede forbi Danmark. Nu er han tilbage i landet og i DR Koncerthuset.

Estiske Tommy Cash er efterhånden det velkendte og kontroversielle multitalent, der udfolder en aldeles unik kreativitet igennem sine tracks, live på scenen og i hans heftige musikvideoer.

Han er ikke blot en rapper. Han er et symbol på den form for individualitet, som forekommer helt naturligt for ham og ikke mindst tilbedes af den skare af fans, som han tiltrækker i hobetal på tværs af nationale landegrænser.

Gennembruddet internationalt er etableret, blandt andet i Danmark, hvor han tidligere i år i 2018 spillede i et udsolgt Lille VEGA i København.

Om hjørnet i starten af 2019 venter endnu et besøg herhjemme, og med sig i DR Koncerthusets Studie 2 bringer han tracks fra albummet ”¥€$”, som lander i slutningen af november.

Internationale og velrenommerede medier bidder også mærke i Tommy Cash, og honorerer ham for bringe en helt unik og yderst original stil i spil på hiphop-scenen, hvis man ellers kan sige, at han tilhører en scene eller genre overhovedet.

Bl.a. skriver The Guardian om Tommy Cash:

“Tommy has hit a groove on trap banger Winaloto and industrial slow jam Surf, which shows there is a real artist at play beneath the clips go him lying across car bonnets and being showered in euros.”

Også VICE tilføjer til beskrivelsen af Tommy Cash og tilmed hiver Lars Von Trier ind i mixet:

“[Surf] is a bit like what would happen if Lars von Trier was asked to bring an Estonian yearbook to life.”

Og Highsnobiety afslutter beskrivelsen af Tommy Cash fint indrammende:

“A cross between Eminem in his prime, cult filmmaker John Waters and that kid in your high school class who hid in the corner putting gum under the desk.”

Tommy Cash er vokset op i et livløst, gråt og russisk boligområde i Tallin, hvor et skræmmende ekko af rutine ligger tungt over gaderne. Opvæksten og miljøet forklarer, hvorfor han søgte frihed gennem dans, mode og ikke mindst hiphop. Han er et statement og et eksempel på oprør, hvilket sjældent falder i god jord i Estland.

Det hårde miljø sugede multitalentet ind i musikken, hvor han fandt stor inspiration i kunstnere som Kanye West. Hans eklektiske smag skinner klart igennem, særligt i hans musikvideoer, der portrætterer hans tanker og ideer. En rejse igennem en tankegang, som er forskruet, men altid professionel og stilskabende.

Debutalbummet ”Euroz Dollarz Yeniz” udkom i 2014, og estlænderen har siden da turneret Europa flittigt. I 2017 udgav han singlerne ”Rawr” og ”Surf”, og i 2018 fuldender han diskografien indtil videre med udgivelsen af fuldlænge albummet ”¥€$”.

For at forstå Tommy Cash og det univers,der følger med, skal du dykke ned i disse musikvideoer til hans største tracks:

“Surf”

Support: Mendoza

Den danske sangerinde Mendoza brød igennem herhjemme og i Sverige med den medrivende debutsingle ”Love Druggie” tilbage i 2013. Et gennembrud, som sikrede hende stor bevågenhed hos det danske musikpublikum og efterfølgende landede hende en international pladekontrakt med Atlantic Records i UK.

”Love Druggie” har til dags dato streamede tæt på 8 millioner på Spotify. Nogle år efter udgivelsen fulgte hun trop med udgivelsen af EP’en ”Contionous Metamorphosis”, som udkom i 2016.

Af flere omgange har Mendozas singler fundet vej ind på nogle af verdens største radiostationer som BBC Radio 1, Beats 1 og Rinse FM sammen masser af nationale afspilninger og opmærksomhed fra P3.

I 2019 går Mendoza nye musikalske veje med en ny lyd, der strækker sig fra ”deep sub bassy and catchy strip club vibes to lonely girl sad club trap”, som er hendes egen udlægning beskrevet på engelsk. I centrum for lyduniverset står Mendoza selv med hudløst ærlige og provokerende lyrik, der knivskarpt matcher hendes subtile vokal og kunstneriske tilstedeværelse.

Det er absolut ikke forkert at beskrive hende som dronningen af natten, når hun træder op på scenen i DR Koncerthusets Studie 2 og skaber en intenst, farverig koncertoplevelse på grænsen til rave.

22. februar er Mendoza aktuel med hendes nye single, som også er en forløber til et kommende EP/mixtape.

www.instagram.com/mendoza/

 

 

Support

Mendoza

Antipasti inden koncerten?

Hvis du ikke har tid eller mulighed for til at nyde et besøg i DR Koncerthusets restaurant, kan du i stedet forudbestille en lækker Antipasti inkl. et glas vin, som vil stå klar i vores Barlounge område ved ankomst.

Forudbestil Antipasti menu her

 

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset skal overtøj og større tasker afleveres i garderoben. Læs mere om vores garderober og priser her.

Mere

Studie 2

Vil du gerne vide mere om vores flotte Studie 2? Her kan du trykke dig videre til studiets univers, og bl.a. se arrangementer og google view.

Mere

Nyhedsmails om DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig til DR Koncerthusets nyhedsmail.

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundercenteret.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere