Troen­ på lyset

24. jan '18 kl. 19:30

Garnisonskirken, København

Se rabatmuligheder

Troen­ på lyset

Troen på lyset

Oplev renæssancemesteren Palestrinas smukke ’O Magnum Mysterium’ smelte sammen med en ny, poetisk messe for alle, som tror på livet og lyset i bredeste forstand: DR VokalEnsemblet præsenterer uropførelsen af Peter Bruuns ’Sange for dem, som tror – Messe for os alle’ under ledelse af Bo Holten.

Komponisten Peter Bruun er på bølgelængde med mange danskere, når han siger at han ikke er konventionelt religiøs, men til gengæld tror stærkt på at der findes noget større end os selv, som vi alle er del af.

Hans nye messe Sange til dem, der tror er opbygget som en katolsk messe, men den bruger ord som udtrykker en mere overordnet, spirituel forståelse af livet og af vores behov for at skabe mening i verden. Troen, siger Bruun, er ligesom musikken en måde at dyrke og forstå fællesskabet, nærheden og menneskeligheden – og derfor er hans nye værk en messe både for ikke-kristne og troende.

Sammen med – og flettet ind i – Peter Bruuns messe opføres musik fra en tid med faste, religiøse dogmer. Den store italienske renæssancekomponist G.P. Palestrina skrev over 600 værker til kirkebrug, herunder hele 100 messer. Messen O magnum mysterium er typisk for hans smukke, kontemplative og ultra-raffinerede stil – en stil, som er blevet beundret og efterlignet af komponister lige siden.

Program


Dirigent

Bo Holten

Peter Bruun

Messe, Sange til dem, som tror (uropførelse)

G.P. Palestrina

Motet og messe: O Magnum Mysterium

Dirigent

Bo Holten