Varighed: ca. 75 min.

Turangalîla

28. sep '17 kl. 19:30

Koncertsalen

Se rabatmuligheder

Turangalîla

Event er afholdt

Turangalîla

Der er ikke noget musik, der kan sammenlignes med Olivier Messiaens kæmpesymfoni Turangalîla. Et ekstatisk værk om kærlighed så stærk, at det kræver ti satser, et enormt orkester og en virtuos klaversolist. Turangalîla skal simpelthen opleves – live!

Det kan gå hen og blive årets vildeste orkesteroplevelse, når DR SymfoniOrkestret kaster sig ud i Turangalîla. En symfoni, der bedst kan beskrives som et ekstatisk trip, en rumrejse i fantasien og en manisk hyldest til kærligheden. Et overvældende værk, der kun kunne være skrevet af én person, nemlig den geniale franske komponist Olivier Messiaen.

Messiaen var Frankrigs største komponist i midten af 1900-tallet. Han opfandt sit helt eget tonesprog, der er visionært og overvældende sanseligt. Hos ham er Gud og kærligheden ét, og i Turangalîla symfonien kan intet holde ham tilbage i at beskrive den storhed. Orkestret er udvidet til kæmpebesætning, og Messiaen anvender sågar et af verdens første elektroniske instrumenter, et ondes Martenot.

Det er kun sjældent, der opstår mulighed for at høre Messiaens hovedværk Turangalîla, simpelthen fordi der skal så mange kræfter til for at stable en opførelse på benene. Så der er ikke noget at diskutere: Slå til nu, hvis du vil være med, når Messiaens enestående orkestereksperiment får Koncerthuset til at lette!

Se orkesterliste her


 

NB Oplev også musikere fra DR SymfoniOrkestret spille kammermusik af Messiaën, Debussy mv. til brunchkoncert på Borups Højskole søndag 24. september – en perfekt optakt til den store symfoni! Læs mere

Dirigent

Juanjo Mena

Solist

Steven Osborne (klaver), Valérie Hartmann Claverie, (ondes martenot)

Messiaen

Turangalîla

Dirigent

Juanjo Mena

Solist, klaver

Steven Osborne

Solist, ondes martenot

Valérie Hartmann Claverie

Mød musikken

Som gæst til DR Symfoniorkestrets Torsdags-, Fredags- og Lørdags koncerter i Koncertsalen kan du blive klædt godt på, inden musikken begynder.

Før hver koncert vil en P2-vært guide publikum gennem aftenens program sammen med en aktuel musiker, solist, dirigent eller komponist.

Mød Musikken varer ca. 25 minutter, er gratis og starter altid en time før koncerten.

Bestil bord i DR Koncerthusets restaurant

Den perfekte start på en aften med magiske musikalske oplevelser foregår i DR Koncerthusets restaurant. Nyd maden, og gå direkte ind til koncerten på få minutter.

Hver måned serverer vi en ny, spændende menu, hvor du kan vælge mellem to eller tre retter, eventuelt med tilvalg af en ostetallerken.

Vinmenuen er specifikt udvalgt til at komplementere månedens menu.

Se ledig tid og bestil bord


 

Programhæfte

Vil du gerne vide mere om koncerten, du skal ind og høre? Her kan du hente vores flotte programhæfte, hvor du kan finde info om musikere og komponister.

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyhedsmails om DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig til DR Koncerthusets nyhedsmail.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

Vær opmærksom på…

Læs mere om DR Koncerthusets regler i forhold til mobil, foto, optagelse og rygning. Du kan ligeledes hente Koncerthusets ordensreglement.

Mere

Barerne

Ønsker et forfriskende glas vin, en dejlig kop kaffe, eller bare en hurtig snack før koncerten eller i pausen? Læs mere om Koncerthusets barer

Mere

Mød Musikken

Læs mere om dine muligheder for at deltage i "Mød Musikken", der hører med til udvalgte konceter i DR Koncerthuset.

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset er der både bemandede og ubemandede garderober. Læs mere om vores garderober.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere
Få først besked om nye koncerter