0Din kurv er tom

Underlige aftenlufte

29. apr '23 kl. 19:30

Trinitatis Kirke, København

Se rabatmuligheder

Underlige aftenlufte

Carl Nielsen ­for kor

Carl Nielsen er ikke bare Danmarks store symfoniker, men også en af vores vigtigste komponister for sangstemmer. Denne aprilaften kan du opleve hele farvespektret i Nielsens vokalmusik, når DR Vokalensemblet og chefdirigent Marcus Creed præsenterer hans bedste sange og værker for kor a cappella.

Carl Nielsen var en komponist med en ukuelig energi og livskraft, som gjorde ham til den fødte symfoniker. Hans orkestermusik har taget verden med storm og kan høres i førende internationale koncertsale og på de største pladeselskaber.

Men det var sangen og modersmålet, der lå Carl Nielsens hjerte allernærmest, og lige fra han var helt ung skabte han musikalske perler for sangstemmer, som er blevet klassikere i såvel den danske sangskat som inden for vores nordiske kormusik.

Denne aften i april kan du opleve hele spektret i Nielsens vokalmusik, når DR Vokalensemblet og chefdirigent Marcus Creed præsenterer kormusik og sange af Nielsen, som spænder fra hans tidligste til hans allersidste korværker – og fra kendte sange til sjældne kunstsange og fædrelandssange, som kun de færreste kender.

Vidste du for eksempel, at Carl Nielsen har skrevet sine egne melodier til klassikere som Der er et yndigt land og Danmark, nu blunder den lyse nat? Selvom vores danske nationalkomponist var en gudsbenådet sangskriver, er hans melodier til bl.a. nationalsangen en af de kuriositeter, som du se frem til at opleve denne aften – sammen med et flot program, der viser Carl Nielsens store kærlighed til sangstemmen og modersmålet.

Vær opmærksom på at koncerten er en del af DR Vokalensemblets koncertpakke “Nielsen & sangen”, hvor du kan få 15% rabat – Læs mere her

 

Program


Nielsen

Tre Motetter (op 55)

Nielsen

Edderkoppens sang af ‘Aladdin’

Nielsen

Sidskensang

Nielsen

Ak, Julesne fra Bethlehem

Nielsen

Sjølunds sangere

Nielsen

Hjemvee: Underlige aftenlufte

Nielsen

Det er et yndigt land

Nielsen

Danmark, nu blunder den lyse nat

Kor

DR Vokalensemblet

Dirigent

Marcus Creed