0Din kurv er tom

Uryupin & troen

29. apr '22 kl. 19:30

Koncertsalen

Se rabatmuligheder

Uryupin & troen

Uryupin & troen

Den israelske virtuos Vadim Gluzman er solist i en af vor tids største violinkoncerter, Offertorium af Sofia Gubajdulina. Det er et værk om livet og døden, ligesom Franz Schmidts gribende 4. Symfoni fra 1933, der er et requiem for hans datter.

Den israelske virtuos Vadim Gluzman er solist i en af vor tids største violinkoncerter, Offertorium af Sofia Gubajdulina. Det er et værk med religiøse overtoner, ligesom Franz Schmidts gribende 4. Symfoni, der er et requiem for komponistens datter. Koncerten dirigeres af russiske Valentin Uryupin.

Et af de største mesterværker, der er skrevet i vor tid for violin og orkester, er Offertorium af den russiske komponist Sofia Gubajdulina. Det er en violinkoncert, der forbinder fortid med nutid, og som viser musikkens evne til at kommunikere i et overjordisk sprog.

Sofia Gubajdulina modtog i 1999 Sonnings Musikpris i København. Hun er en legendarisk komponist i vor tid, en uafhængig stemme, der i mange år som kunstner i Sovjetunionen kæmpede for den frie musik og den frie sjæl.

Som solist i Offertorium er violinisten Vadim Gluzman ikke bare virtuos, men dybt indfor-stået – han voksede selv op i Sovjetunionen og kender Gubajdulinas kamp for åndelig frihed.

Koncertens andet værk er et mesterværk fra den senromantiske periode. Franz Schmidt fra Wien skrev sin 4. og sidste symfoni i 1933, da den gamle verden var ved at styrte sammen. Symfonien, der er betagende smuk og intens, er samtidig et requiem for hans datter, der døde under tragiske omstændigheder.

Koncerten kan også opleves den 28. april 2022 klokken 19.30. Læs mere her

Program


Sofia Gubaidulina

Offertorium

Franz Schmidt

Symfoni nr. 4

Dirigent

Valentin Uryupin

Solist, violin

Vadim Gluzman

Mød musikken

Som gæst til DR Symfoniorkestrets Torsdags-, Fredags- og Lørdags koncerter i Koncertsalen kan du blive klædt godt på, inden musikken begynder.

Før hver koncert vil en P2-vært guide publikum gennem aftenens program sammen med en aktuel musiker, solist, dirigent eller komponist.

Mød Musikken varer ca. 25 minutter, er gratis og starter altid en time før koncerten.

Middag før koncerten?

DR Koncerthuset inviterer til store koncertoplevelser, og imødekommer alle sanser – herunder også smagssansen – når aftenen indledes ved et smukt dækket bord i DR Koncerthusets restaurant med panoramaudsigt, højt til loftet og servering af dejlig mad og fine vine. Dermed er tonen for en særlig aften slået an. Køkkenet bygger på lokale sæsonbaserede råvarer, med smagsnuancer og inspiration fra madkulturer verden over, med fokus på økologi og bæredygtighed. Det er muligt at vælge i mellem kød eller vegetarisk menu.

Bestil 2 retter: 275 kr. eller 3 retter: 350 kr.

Læs mere om DR Koncerthuset Restaurant & Bar og vores sortiment her

Køb middag i restauranten

Tapas før koncerten?

Inden koncerten tilbyder vi appetitvækkende tapas og lette anretninger. Vi tilbyder vi 5 -7 små delikate serveringer med mulighed for yderligere tilvalg af gode vine med mere. Anretningerne baserer sig på sæsonens friske råvarer og indeholder fisk/kød, grønt & ost/sødt. Kan også bestilles vegetarisk.

Tapas koster 165 kr. ved forudbestilling

Læs mere om DR Koncerthuset Restaurant & Bar og vores sortiment her

Køb Tapas her

Kom med "Bag om koncerten"

Kom med på en anderledes og helt ny rundvisning i DR Koncerthuset lige før koncertens start – og mærk stemningen i huset, minutterne før det går løs. Få et unikt indblik i arbejdet bag kulissen op til koncerten og en helt særlig tur både foran og bag om scenen med historier fra koncerter, kunstnere og hverdagen i huset.

Rundvisningen varer omkring 30 min og slutter af med en drink i foyeren inden koncerten starter. Det koster 150 kr. per person. Der er et begrænset antal pladser til denne særlige rundvisning, så du skal skynde dig, hvis du vil med.

Køb rundvisning her

 

Vigtige forholdsregler vedr. Covid-19

Vær særligt opmærksom på DR Koncerthusets forholdsregler omkring Covid-19.

Mere

U30 = 50% rabat!

Vidste du, at alle unge under 30 år får 50% rabat på koncerter med DR’s kor og orkestre i DR Koncerthuset?

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere
Tilmeld dig nyheder

Gå ikke glip af gribende oplevelser, gode historier og storslåede koncerter