0Din kurv er tom

Valcuha & Bartók

28. jan '23 kl. 14:00

Koncertsalen

Se rabatmuligheder

Valcuha & Bartók

Event er afholdt

Valcuha & Bartók

To af de største musikalske mesterværker fra det 20. århundrede: Bartóks Koncert for orkester er en storslået hyldest til livet, og Sjostakovitjs Violinkoncert nr. 1 er et af hans mest personlige værker, som i hænderne på Augustin Hadelich helt sikkert bliver en hjertegribende oplevelse.

View this event in English

Der er en overvældende livskraft i Bela Bartóks geniale Koncert for orkester. Bartók skrev musikken på trods af 2. Verdenskrigs hærgen, og hans Koncert for orkester fejrer ikke bare symfoniorkestrets magi, men også selve livsenergien. Det er uden diskussion et af det 20. århundredes musikalske mesterværker – og kræver et orkester i absolut topform, hvor alle mand sidder helt ude på kanten af stolen!

I Sovjetunionen kæmpede Dmitrij Sjostakovitj for menneskeligheden, der blev undertrykt af krig og tyranni. Hans Violinkoncert nr. 1 fra 1948 er et rystende drama, der hudløst udtrykker hans stærke humanistiske kamp. Musikken har så megen modstandskraft, at den først kunne opføres efter diktatoren Stalins død.

Koncertens dirigent er Juraj Valčuha, der for nyligt er udnævnt til chefdirigent for Houston Symfoniorkester i USA, og violinsolisten er Augustin Hadelich, en af verdens førende klassiske kunstnere, som har fået et tæt, gensidigt forhold til DR Symfoniorkestret.

Vær opmærksom på at koncerten er en del af DR Symfoniorkestrets koncertpakke “Symfonisk forår”, hvor du kan få 15% rabat – Læs mere her

Koncerten kan også opleves den 26. januar 2023 klokken 19.30. Læs mere her

Download program her

Sjostakovitj

Violinkoncert nr. 1

Bartók

Koncert for orkester

Dirigent

Juraj Valcuha

Solist

Augustin Hadelich, violin

Tapas før koncerten?

Inden koncerten tilbyder vi appetitvækkende tapas og lette anretninger. Vi tilbyder vi 5 -7 små delikate serveringer med mulighed for yderligere tilvalg af gode vine med mere. Anretningerne baserer sig på sæsonens friske råvarer og indeholder fisk/kød, grønt & ost/sødt. Kan også bestilles vegetarisk.

Tapas koster 190 kr. ved forudbestilling

Læs mere om DR Koncerthuset Restaurant & Bar og vores sortiment her

Køb Tapas her

Mød musikken

Som gæst til DR Symfoniorkestrets Torsdags-, Fredags- og Lørdags koncerter i Koncertsalen kan du blive klædt godt på, inden musikken begynder.

Før hver koncert vil en P2-vært guide publikum gennem aftenens program sammen med en aktuel musiker, solist, dirigent eller komponist.

Mød Musikken varer ca. 25 minutter, er gratis og starter altid en time før koncerten.

Kom med "Bag om koncerten"

Kom med på en anderledes og helt ny rundvisning i DR Koncerthuset lige før koncertens start – og mærk stemningen i huset, minutterne før det går løs. Få et unikt indblik i arbejdet bag kulissen op til koncerten og en helt særlig tur både foran og bag om scenen med historier fra koncerter, kunstnere og hverdagen i huset.

Rundvisningen varer omkring 30 min og slutter af med en drink i foyeren inden koncerten starter. Det koster 150 kr. per person. Der er et begrænset antal pladser til denne særlige rundvisning, så du skal skynde dig, hvis du vil med.

Køb rundvisning her

 

U30 = 50% rabat!

Vidste du, at alle unge under 30 år får 50% rabat på koncerter med DR’s kor og orkestre i DR Koncerthuset?

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset er der både bemandede og ubemandede garderober. Læs mere om vores garderober.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere