0Din kurv er tom

Vedernikov & Sjostakovitjs 8.

15. sep '18 kl. 15:00

Koncertsalen

Se rabatmuligheder

Vedernikov & Sjostakovitjs 8.

Event er afholdt

Vedernikov & Sjostakovitjs 8.

Sjostakovitjs Symfoni nr. 8 er et af de største dramaer, der kan opleves i koncertsalen. Oplev det gribende værk med DR SymfoniOrkestret og den russiske dirigent Alexander Vedernikov ved denne koncert, som også byder på Beethovens heroiske 3. klaverkoncert med Kirill Gerstein som solist.

Sjostakovitj overgik sig selv, da han i 1943 skrev sin kæmpemæssige Symfoni nr. 8. Verdenskrigen var i sin afgørende fase, og midt i dette ragnarok spillede kunsten en uvurderlig rolle. Hele den sovjetiske befolkning lyttede til Sjostakovitjs musik, som beskrev håbet, krigen og lidelserne.

Men symfonien er ikke politisk propaganda. Det er først og fremmest et tragisk drama, hvor Sjostakovitj fortæller om de menneskelige omkostninger ved krigen. Og han vidste, at den sovjetiske befolknings lidelser ikke ville være forbi, selv hvis Stalin fik nedkæmpet Hitler. Det budskab fangede det sovjetiske styre godt, og i flere år forbød man derfor, at symfonien blev spillet.

Kampen for frihed og menneskelighed var også en hovedsag for Beethoven, og i hans 3. Klaverkoncert holder han en musikalske flammetale. Hans ustoppelige kampgejst og musikalske visioner gør klaverkoncerten til en milepæl. Kirill Gerstein, russisk-amerikansk pianist på verdensniveau, er solist.

Koncerten kan også opleves den 13. september 2018

Se orkesterliste her

Beethoven

Klaverkoncert nr. 3

Sjostakovitj

Symfoni nr. 8

Dirigent

Alexander Vedernikov

Solist, klaver

Kirill Gerstein

Mød musikken

Som gæst til DR Symfoniorkestrets Torsdags-, Fredags- og Lørdags koncerter i Koncertsalen kan du blive klædt godt på, inden musikken begynder.

Før hver koncert vil en P2-vært guide publikum gennem aftenens program sammen med en aktuel musiker, solist, dirigent eller komponist.

Mød Musikken varer ca. 25 minutter, er gratis og starter altid en time før koncerten.

Antipasti inden koncerten?

Hvis du ikke har tid eller mulighed for til at nyde et besøg i DR Koncerthusets restaurant, kan du i stedet forudbestille en lækker Antipasti inkl. et glas vin, som vil stå klar i vores Barlounge område ved ankomst.

Forudbestil Antipasti menu her

 

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyhedsmails om DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig til DR Koncerthusets nyhedsmail.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundercenteret.

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset er der både bemandede og ubemandede garderober. Læs mere om vores garderober.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere