Venteliste

Verdis Requiem

11. feb '17 kl. 15:00

Koncertsalen

Se rabatmuligheder

Verdis Requiem

Event er afholdt

Verdis Requiem

Verdis Requiem er et vokalt mesterværk, hvor dramaet fra operaen kombineres med ærefrygten fra den katolske dødsmesse. Her fortolket af et stjernehold af solister, DR KoncertKoret, BBC Singers og ikke mindst chefdirigent Fabio Luisi foran DR SymfoniOrkestret.

Verdis store Requiem er en messe for de døde. Men det er også en hyldest til livet – og til den menneskelige stemme.

Verdi var operakomponist, og han holdt sig næsten udelukkende til den genre gennem sit lange liv. Den store undtagelse er det mesterlige Requiem, hvor han når et højdepunkt af udtrykskraft og musikalsk storhed. Det er musik, som få forløser bedre end DR SymfoniOrkestrets verdenskendte chefdirigent Fabio Luisi, der kender Verdis stil til fingerspidserne.

Et Requiem kan skrives på utallige måder. Men ingen har som Verdi indfanget dramaet og ærefrygten, der ligger i den latinske tekst. I Verdis Requiem er man ikke til gudstjeneste, men stilles overfor de dybeste menneskelige følelser af håb, angst og skræk. Det er den geniale operakomponist Verdi en sand mester til at udtrykke.

Verdi var ingen from kirkegænger, men han måtte krybe til korset, da hans idol, forfatteren Manzoni døde. Det ramte ham dybt, og Requiet blev skrevet til Manzonis minde. Man har drilsk kaldt Requiet for ”Verdis bedste opera”, men pointen er, at musikken har samme enorme udtrykskraft som hans dramatiske operaer. Og med fire sangsolister og det store DR KoncertKor er der lagt an til årets største vokale begivenhed i Koncerthuset.

Dirigent

Fabio Luisi

Solister

Lise Davidsen (sopran), Olesya Petrova (mezzosopran), Insung Sim (bas), Giorgio Berrugi (tenor)

Ensembler

DR SymfoniOrkestret DR KoncertKoret BBC Singers

Verdi

Requiem

Dirigent

Fabio Luisi

Solist, sopran

Lise Davidsen

Solist, mezzosopran

Olesya Petrova

Solist,bas

Insung Sim

Solist, tenor

Giorgio Berrugi

Mød musikken

Som gæst til DR Symfoniorkestrets Torsdags-, Fredags- og Lørdags koncerter i Koncertsalen kan du blive klædt godt på, inden musikken begynder.

Før hver koncert vil en P2-vært guide publikum gennem aftenens program sammen med en aktuel musiker, solist, dirigent eller komponist.

Mød Musikken varer ca. 25 minutter, er gratis og starter altid en time før koncerten.

Aftenens vært: Celine Haastrup
Aftenens gæst: Chefdirigent, Fabio Luisi

 

Programhæfte

Vil du gerne vide mere om koncerten, du skal ind og høre? Her kan du hente vores flotte programhæfte, hvor du kan finde info om musikere og komponister.

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyhedsmails om DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig til DR Koncerthusets nyhedsmail.

Mere

Vær opmærksom på…

Læs mere om DR Koncerthusets regler i forhold til mobil, foto, optagelse og rygning. Du kan ligeledes hente Koncerthusets ordensreglement.

Mere

Barerne

Ønsker et forfriskende glas vin, en dejlig kop kaffe, eller bare en hurtig snack før koncerten eller i pausen? Læs mere om Koncerthusets barer

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundercenteret.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere
Få først besked om nye koncerter