0Din kurv er tom
Udsolgt

VIKING ­- et symfonisk vikingetogt

26. maj '23 kl. 20:00

Koncertsalen

Se rabatmuligheder

VIKING ­- et symfonisk vikingetogt

Event er afholdt

Et symfonisk vikingetogt mellem virkelighed og fantasi

Drag med DR Symfoniorkestret på et symfonisk vikingetogt mellem virkelighed og fantasi. Mørke, nordiske klange af Eivør og Einar Selvik smelter sammen med symfonisk storhed og stærke soundtracks i et musikalsk togt mod fjerne horisonter. Kom og gæt med til vores Kahoot-quiz allerede fra kl. 19 i Foyeren - dørene åbner kl. 18.30.

View this event in English

Der er mod, kult, myter og nordisk urkraft på spil, når DR Symfoniorkestret og DR Vokalensemblet i samarbejde med Nationalmuseet vækker vikingetiden til live i Koncertsalen. Du er ikke i tvivl om, at du er landet i den mørke nordiske oldtid, når musikken fra tv-serierne Vikings og The Last Kingdom folder sig ud side om side med stemningsfulde numre af Eivør og Wardruna og soundtracks fra spil som Assassin’s Creed Valhalla og God of War – Ragnarök.

Viking-koncert i Koncertsalen
Koncertsalen omdannes til de faldnes hal Valhalla, og det står ristet med dybe runer i salens gyldne trævægge, at Ragnarok er lige om hjørnet. Den salte smag af det kolde endeløse hav, følelsen af de dybe mørke skove og udsigten til den stormfulde himmel forenes med den kultiske, nordiske gudedyrkelse i en stærk, symfonisk symbiose.

Både Eivør og Einar Selvik fra bandet Wardruna har bidraget til adskillige soundtracks til film, TV-serier og spil om vikingernes verden. Deres musik har på én gang et særligt nordisk og dybt personligt udtryk, og denne aften er en enestående mulighed for at opleve begge sangerne og deres musik live med DR Symfoniorkestret dirigeret af Henrik Vagn Christensen.

Kom med på et symfonisk togt, som med garanti vil give dig færten af både Ragnarok, Valhalla og de ikoniske, nordiske guder – kyndigt guidet af Nationalmuseets direktør Rane Willerslev og filmeksperten Maria Månson.

Koncertprogram
Oplev bl.a.
Vikings (af bl.a. Wardruna/Einar Selvik)
The Last Kingdom (af John Lunn og Eivør)
Assassin’s Creed Valhalla (af Jesper Kyd og Einar Selvik)
God of War Ragnarök (af Bear McCreary)
Sange fra Wardruna og Eivørs bagkatalog

Medvirkende
Solister: Eivør & Einar Selvik
Værter: Rane Willerslev & Maria Månson
Orkester: DR Symfoniorkestret
Kor: DR Vokalensemblet

Viking-quiz i DR Koncerthusets foyer
Vær med til den store Viking quiz i DR Koncerthusets foyer før koncerten. Quizzen er inkluderet i koncertbilletten. Dørene åbnes kl. 18.30 og quizzen starter kl. 19.00

Foredrag og udstilling på Nationalmuseet
Torsdag den 11. maj 2023 klokken 17.30-20.00. Læs mere om foredraget her.
Bemærk: begrænset antal pladser

Se programmet her

Koncerten kan også opleves den 24. og 25. maj 2023 klokken 20.00.

Vikings

Af bl.a. Wardruna/Einar Selvik

The Last Kingdom

Af John Lunn og Eivør

Assassin’s Creed Valhalla

Af Jesper Kyd og Einar Selvik

God of War Ragnarök

Af Bear McCreary

Sange fra Wardruna og Eivørs bagkatalog

Solist

Eivør

Solist

Einar Selvik

Vært

Maria Månson

Vært

Rane Willerslev

Kor

DR Vokalensemblet

Middag før koncerten?

DR Koncerthuset inviterer til store koncertoplevelser, og imødekommer alle sanser – herunder også smagssansen – når aftenen indledes ved et smukt dækket bord i DR Koncerthusets restaurant med panoramaudsigt, højt til loftet og servering af dejlig mad og fine vine. Dermed er tonen for en særlig aften slået an. Køkkenet bygger på lokale sæsonbaserede råvarer, med smagsnuancer og inspiration fra madkulturer verden over, med fokus på økologi og bæredygtighed. Det er muligt at vælge i mellem kød eller vegetarisk menu. (Vegetarisk menu skal vælges på forhånd, og kan ikke vælges på aftenen, oplys venligst dette ved booking).

Bestil 2 retter: 290 kr. eller 3 retter: 370 kr.

Læs mere om DR Koncerthuset Restaurant & Bar og vores sortiment her

Køb middag i restauranten

Tapas før koncerten?

Inden koncerten tilbyder vi appetitvækkende tapas og lette anretninger. Vi tilbyder vi 5 -7 små delikate serveringer med mulighed for yderligere tilvalg af gode vine med mere. Anretningerne baserer sig på sæsonens friske råvarer og indeholder fisk/kød, grønt & ost/sødt. Kan også bestilles vegetarisk.

Tapas koster 190 kr. ved forudbestilling

Læs mere om DR Koncerthuset Restaurant & Bar og vores sortiment her

Køb Tapas her

Kom med "Bag om koncerten"

Kom med på en anderledes og helt ny rundvisning i DR Koncerthuset lige før koncertens start – og mærk stemningen i huset, minutterne før det går løs. Få et unikt indblik i arbejdet bag kulissen op til koncerten og en helt særlig tur både foran og bag om scenen med historier fra koncerter, kunstnere og hverdagen i huset.

Rundvisningen varer omkring 30 min og slutter af med en drink i foyeren inden koncerten starter. Det koster 150 kr. per person. Der er et begrænset antal pladser til denne særlige rundvisning, så du skal skynde dig, hvis du vil med.

Køb rundvisning her

 

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset er der både bemandede og ubemandede garderober. Læs mere om vores garderober.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere