DR Koncerthuset og Covid-19 - Klik for at læse mere
X Created with Sketch.
0Din kurv er tom
Udsolgt

Wagner & Ragnarok

29. okt '20 kl. 19:30

Koncertsalen

Se rabatmuligheder

Wagner & Ragnarok

Event er afholdt

Wagner & Ragnarok

For de romantiske komponister er Rhinen forbundet med både liv, undergang og utallige myter. Hos Wagner er floden centrum for opgøret mellem guder og mennesker, der kulminerer i Ragnarok. Schumanns 3. symfoni tager os med gennem flodens smukke landskaber, og Mendelssohn skildrer flodnymfen Melusine.

Rhinen snor sig gennem det frodige Tyskland fra Nordsøen til Alperne. Den enorme flod har mytisk status i tysk kultur. Den har givet føde til menneskerne og lokket med sine mange eventyr og sagn. Schumann hylder Rhinen i sin 3. Symfoni, der beskriver de storslåede landskaberne og livet omkring floden.

Mendelssohn fortæller i sin ouverture Die schöne Melusine om flodnymfen, der ligesom ”Den lille havfrue” er splittet mellem et liv på jorden og i vandet. Ouverturens gengivelse af flodens rislende vand betog Wagner så stærkt, at han overtog idéen i indledningen til sin operacyklus Nibelungens Ring – det mytiske drama, der har sit udspring i Rhinens dybder.

Nibelungens Ring består af fire operaer, der kulminerer i den sidste del, Ragnarok. Koncertens dirigent Ryan Wigglesworth har lavet en symfonisk udgave for sopran og orkester, der giver os en rejse gennem den store opera.

Se orkesterliste her

Se program her

Denne koncert gennemføres med reduceret publikum for at overholde de gældende retningslinjer vedr. Covid-19. Har du billet til koncerten, kontaktes du direkte af DR Koncerthuset senest to uger inden koncerten. Læs mere om DR Koncerthusets forholdsregler vedr. Covid-19

Mendelssohn

Die schöne Melusine, koncertouverture

Schumann

Symfoni nr. 3, Den rhinske

Wagner (arr. Wigglesworth)

Götterdämmerung – en symfonisk rejse

Dirigent

Ryan Wigglesworth

Solist, sopran

Felicia Moore

Mød musikken

Som gæst til DR Symfoniorkestrets Torsdags-, Fredags- og Lørdags koncerter i Koncertsalen kan du blive klædt godt på, inden musikken begynder.

Før hver koncert vil en P2-vært guide publikum gennem aftenens program sammen med en aktuel musiker, solist, dirigent eller komponist.

Mød Musikken varer ca. 25 minutter, er gratis og starter altid en time før koncerten.

Bestil bord i DR Koncerthusets restaurant

Den perfekte start på en aften med magiske musikalske oplevelser foregår i DR Koncerthusets restaurant. Nyd maden, og gå direkte ind til koncerten på få minutter.

Hver måned serverer vi en ny, spændende menu, hvor du kan vælge mellem to eller tre retter, eventuelt med tilvalg af en ostetallerken.

Vinmenuen er specifikt udvalgt til at komplementere månedens menu.

Køb middag i restauranten

Antipasti inden koncerten?

Hvis du ikke har tid til eller mulighed for at nyde et besøg i DR Koncerthusets restaurant, kan du i stedet forudbestille en lækker Antipasti inkl. et glas vin, som vil stå klar i vores Barlounge område ved ankomst.

Køb Antipasti her

 

Vigtige forholdsregler vedr. Covid-19

Vær særligt opmærksom på DR Koncerthusets forholdsregler omkring Covid-19.

Mere

Vi sikrer dig en god oplevelse

For at sikre, at du og alle vores andre gæster får en positiv oplevelse i trygge og sikre rammer, vil vi for god ordens skyld gøre opmærksom på DR Koncerthusets ordensreglement.

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere