0Din kurv er tom

Waterworks – Kristjan Järvi & Philip Glass

7. maj '17 kl. 15:00

Koncertsalen

Waterworks – Kristjan Järvi & Philip Glass

Event er afholdt

Water­works

“Den klassiske musik er kraftfuld og nulevende, når vi blot formår at genfinde dens oprindelige energi og liv“ – Kristjan Järvi. Baltic Sea Philharmonics koncert Waterworks tager sit udspring i kraften, ånden og energien i den blå del af vores fælles planet. Waterworks tager publikum med på en åndelig og følelsesladet musikalsk rejse gennem begrebet vand: fra Amazonas i Sydamerika til rislende kilder under de nordlige himmelstrøg.

Baltic Sea Philharmonic
Dirigent: Kristjan Järvi
Soloist: Mikhail Simonyan (violin)

Musikalsk orkan, publikumsdarling, energifyldt og original er typiske beskrivelser af den verdenskendte, unge dirigent, Kristjan Järvi. Netop pulserende energi og liv bliver der masser af, når Järvi, Baltic Sea Philharmonic og ikke mindst den unge stjernesolist Mikhail Simonyan gæster DR Koncerthuset med Waterworks. Med temaet vand som livgivende element fyldes der nyt liv i klassikere som Händels Water Music og fantastiske Aguas da Amzonia af Philip Glass. Vi garanterer en magisk, musikalsk oplevelse med musik og musikere i verdensklasse.

Waterworks

Vand er essensen af alt liv på Jorden og noget som symboliserer energi og samhørighed. Kristjan Järvi, the Baltic Sea Philharmonic, solist Mikhail Simonyan tager publikum med på udforskning af vand i en stort anlagt koncert med fokus på lys og lyd.

Som fejring af Philip Glass’ 80 års fødselsdag indeholder ‘Waterworks’ ‘Aguas da Amazonia’, arrangeret for orkester af Charles Coleman. En smuk portrættering af natur og farverigdom ved Amazonfloden. En musikalsk rejse, som går hånd i hånd med Baltic Sea Philharmonics’ bestræbelser på at sætte fokus på naturen, overalt de kommer frem.

Selvom Händel og Glass er adskilt med hundredevis af år, er der ifølge Kristjan Järvi fællestræk: ”Händel og Glass deler en fornemmelse for det minimale på den måde, at de begge benytter ostinatet på en vidunderlig måde. Hvis du kigger på Händel, Bach, Scarlatti eller Boccherini er det hele ren geometri, på samme vis som minimalisme er konstrueret.”

Baltic Sea Philharmonics
The Baltic Sea Philharmonics er en ny kraft indenfor musik og kultur. Ved at tage den traditionelle orkestermodel længere ud, end den har været før, har orkestret sat noget i bevægelse og berører konturerne af en vision for den nordiske region, med fokus på miljøet, kulturen og samfundet. Det er en drivkraft, som får orkestrets til tider vilde ambitioner ud til et begejstret publikum i mange lande.

 

Program


Georg Friedrich Händel/Daniel Schnyder/Charles Coleman/Gene Pritsker

Water Music

Philip Glass

Violin Concerto No. 2 The American Four Seasons (2009)

Philip Glass

(arrangeret af Charles Coleman): Aguas da Amazonia (2016)

 

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

Vær opmærksom på…

Læs mere om DR Koncerthusets regler i forhold til mobil, foto, optagelse og rygning. Du kan ligeledes hente Koncerthusets ordensreglement.

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset er der både bemandede og ubemandede garderober. Læs mere om vores garderober.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere
Tilmeld dig nyheder

Gå ikke glip af gribende oplevelser, store grin, videnskabelige talks og storslåede koncerter