Weilerstein & Tamestit

27. apr '17 kl. 19:30

Koncertsalen

Se rabatmuligheder

Weilerstein & Tamestit

Event er afholdt

Weiler­stein & ­Tamestit

Den 29-årige Malko-vinder Joshua Weilerstein er tilbage i Koncerthuset, denne gang sammen med en af verdens bedste bratschister, Antoine Tamestit. Han er solist i en helt ny Bratschkoncert, skrevet specielt til ham af Jörg Widmann. Programmet slutter med Rakhmaninovs sidste store værk, de forrygende Symfoniske Danse.

29-årige Joshua Weilerstein fik sin ilddåb som dirigent, da han vandt Malko Konkurrencen i Koncerthuset i 2009. Siden er han kommet tilbage til DR SymfoniOrkestret hver eneste sæson, og senest gav han en fremragende koncert med både gamle klassikere og helt ny musik. Med sin store musikalske energi og charme skaber Joshua Weilerstein mindeværdige koncerter hver gang.

Også denne gang blander Weilerstein det gamle med det nye. Koncerten begynder med en splinterny Koncert for bratsch og orkester af den tyske komponist Jörg Widmann. Stykket blev uropført i Paris 2015 og er skrevet specielt til den franske bratschist Antoine Tamestit, som også er solist denne aften. Det er ikke klassisk musik, som man plejer at høre det. En vild udfordring for solisten, der bevæger sig fra små uhørlige knips til vilde kaskader og ender i en sørgmodig svanesang, fortæller komponisten Jörg Widmann selv.

Det andet værk på programmet er Rakhmaninovs forrygende Symfoniske Danse fra 1940. Her tager den store russiske komponist afsked med den gamle verden, som han har kendt og elsket så højt. Musikken er fuld af romantisk længsel efter fortiden, men den har også diabolsk bid. De sidste danse i balsalen skal nydes til det yderste. Selv ikke en verdenskrig kan slå menneskets livsvilje itu.

VIGTIGT: Denne koncert har længere varighed end normalt. Koncerten forventes afsluttet omkring kl. 21.30.

 

Se orkesterlisten her

Program
120 min
inkl. 30 min pause


Download
programmet
Dirigent

Joshua Weilerstein

Solist, bratsch

Antoine Tamestit

Sjostakovitj

Hamlet-suite - uddrag

Jörg Widmann

Bratschkoncert

Rakhmaninov

Symfoniske Danse

Mød Musikken

Som gæst til DR Symfoniorkestrets Torsdags-, Fredags- og Lørdags koncerter i Koncertsalen kan du blive klædt godt på, inden musikken begynder.

Før hver koncert vil en P2-vært guide publikum gennem aftenens program sammen med en aktuel musiker, solist, dirigent eller komponist.

Mød Musikken varer ca. 25 minutter, er gratis og starter altid en time før koncerten.

Vært: Celine Haastrup
Gæst: Dirigent Joshua Weilerstein og DR Symfoniorkestrets bratschist Gunnar Lychou

 

Programhæfte

Vil du gerne vide mere om koncerten, du skal ind og høre? Her kan du hente vores flotte programhæfte, hvor du kan finde info om musikere og komponister.

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyhedsmails om DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig til DR Koncerthusets nyhedsmail.

Mere

Vær opmærksom på…

Læs mere om DR Koncerthusets regler i forhold til mobil, foto, optagelse og rygning. Du kan ligeledes hente Koncerthusets ordensreglement.

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset er der både bemandede og ubemandede garderober. Læs mere om vores garderober.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere

Bestil bord i DR Koncerthusets restaurant

Den perfekte start på en aften med magiske musikalske oplevelser foregår i DR Koncerthusets restaurant. Nyd maden, og gå direkte ind til koncerten på få minutter.

Hver måned serverer vi en ny, spændende menu, hvor du kan vælge mellem to eller tre retter, eventuelt med tilvalg af en ostetallerken.

Vinmenuen er specifikt udvalgt til at komplementere månedens menu.


Se ledig tid og book bord