0Din kurv er tom
Venteliste Daniel Harding Ny dirigent

Wiener Filharmonikerne

29. apr '18 kl. 19:30

Koncertsalen

Se rabatmuligheder

Wiener Filharmonikerne

Skriv dig på venteliste

Wiener Filharmonikerne

Det sagnomspundne orkester giver sammen med stjernedirigenten Daniel Harding et sjældent gæstespil i Koncerthuset. Oplev Mahlers 5. Symfoni med den berømte Adagietto og Bernsteins 1. Symfoni, et dramatisk værk fra krigens tid.

Wienerne Filharmonikerne har desværre meddelt, at Zubin Mehta må melde afbud til koncerten i DR Koncerthuset den 29. april på grund af sygdom.  Den engelske dirigent Daniel Harding overtager dirigentpodiet. Koncertens program, Bernsteins 1. Symfoni og Mahlers 5. symfoni, forbliver uændret.

Blandt verdens toporkestre har Wiener Filharmonikerne særstatus. Ikke kun fordi orkestret måske er det allerbedste af de bedste – men også fordi det har så stor personlighed og så glorværdig en historie. Hos Wiener Filharmonikerne lever de musikalske traditioner videre. Det får man at opleve, når ”Wienerne” gæsteoptræder i Koncerthuset.

Koncerten rummer musik af to komponister, der er ubrydeligt forbundet med orkestret. Gustav Mahler var selv dirigent for orkestret på Wiens Hofopera i begyndelsen af 1900-tallet. End ikke to verdenskrige har kunnet rokke ved, at Wiener Filharmonikerne stadig kan spille Mahler med en autentisk og unik tone.

Den anden komponist er amerikanske Leonard Bernstein, der som verdensberømt dirigent var en elsket gæst hos Wiener Filharmonikerne. Som en smuk gestus har orkestret  ønsket at præsentere det danske publikum for Bernsteins 1. Symfoni fra 1942. Et personligt, musikalsk drama, der ligesom Mahlers symfoni bekender et menneskes tro, tvivl og håb.

 

Den engelske dirigent Daniel Harding er chef for Sveriges Radios Symfoniorkester og Orchestre de Paris og stærkt efterspurgt som gæstedirigent blandt verdens førende orkestre. Han har flere gange tidligere dirigeret Wiener Filharmonikerne med stor succes, bl.a. ved en cd-indspilning af Mahlers 10. symfoni for pladeselskabet Deutsche Grammophon.

Ensemble

Wienerphilharmonikerne

Dirigent

Zubin Mehta

Solist

Elisabeth Kulman (mezzo)

Bernstein

Symfoni nr. 1 “Jeremiah”

Mahler

Symfoni nr. 5

Dirigent

Zubin Mehta

Solist, mezzo

Elisabeth Kulman

Mød musikken

Som gæst til DR Symfoniorkestrets Torsdags-, Fredags- og Lørdags koncerter i Koncertsalen kan du blive klædt godt på, inden musikken begynder.

Før hver koncert vil en P2-vært guide publikum gennem aftenens program sammen med en aktuel musiker, solist, dirigent eller komponist.

Mød Musikken varer ca. 25 minutter, er gratis og starter altid en time før koncerten.

Bestil bord i DR Koncerthusets restaurant

Den perfekte start på en aften med magiske musikalske oplevelser foregår i DR Koncerthusets restaurant. Nyd maden, og gå direkte ind til koncerten på få minutter.

Hver måned serverer vi en ny, spændende menu, hvor du kan vælge mellem to eller tre retter, eventuelt med tilvalg af en ostetallerken.

Vinmenuen er specifikt udvalgt til at komplementere månedens menu.

Se ledig tid og bestil bord

 

Antipasti inden koncerten?

Hvis du ikke har tid eller mulighed for til at nyde et besøg i DR Koncerthusets restaurant, kan du i stedet forudbestille en lækker Antipasti inkl. et glas vin, som vil stå klar i vores Barlounge område ved ankomst.

Forudbestil Antipasti menu her

 

Programhæfte

Vil du gerne vide mere om koncerten, du skal ind og høre? Her kan du hente vores flotte programhæfte, hvor du kan finde info om musikere og komponister.

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyhedsmails om DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig til DR Koncerthusets nyhedsmail.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

Vær opmærksom på…

Læs mere om DR Koncerthusets regler i forhold til mobil, foto, optagelse og rygning. Du kan ligeledes hente Koncerthusets ordensreglement.

Mere

Barerne

Ønsker et forfriskende glas vin, en dejlig kop kaffe, eller bare en hurtig snack før koncerten eller i pausen? Læs mere om Koncerthusets barer

Mere

Mød Musikken

Læs mere om dine muligheder for at deltage i "Mød Musikken", der hører med til udvalgte konceter i DR Koncerthuset.

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset er der både bemandede og ubemandede garderober. Læs mere om vores garderober.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere