DR Koncerthuset og Covid-19 - Klik for at læse mere
X Created with Sketch.
0Din kurv er tom
Venteliste

Winterreise – Johan Reuter, Jan Philip Schulze

25. nov '20 kl. 19:30

Studie 4

Winterreise – Johan Reuter, Jan Philip Schulze

Skriv dig på venteliste

Winterreise – Johan Reuter, Jan Philip Schulze

Tårer fryser til is, vinden suser og forelskelsen brænder i Schuberts berømte sangcyklus Winterreise. Den danske stjernebaryton Johan Reuter og pianisten Jan Philip Schulze drager gennem det mytiske vinterlandskab i DR Koncerthusets Studie 4.

Franz Schuberts sangcyklus Winterreise beskriver en forelsket ung mands ensomme nattevandring gennem et øde vinterlandskab. Men efterhånden som man lytter, fornemmer man, at der er meget mere på spil. Det er selve livet og ikke mindst døden, der skildres på sublim vis i både ord og toner.

Schuberts malende musik illustrerer vindens susen i lindetræets grene, minderne om skyggefulde sommerdage – og tårerne, der smelter sneen bort, så vandet strømmer livligt gennem landskabet ned til den elskedes hus i byen. Men vandet fryser til is igen, og hver gang drømmen om forår og gensyn bliver for stærk, galer hanen faretruende…

Wilhelm Müllers romantiske digte beskriver i virkeligheden en skæbnesvanger rejse mod døden, og den unge vandrers fortvivlelse bliver til en længsel efter den evige vinter som forløsning og udfrielse fra den ulykkelige forelskelse.

Denne aften i DR Koncerthusets Studie 4 kan du opleve den internationalt kendte danske sanger Johan Reuter fortolke den berømte sangcyklus, som han også har indspillet på cd i to forskellige versioner på dansk og tysk. De danske anmeldere har beskrevet Reuters Winterreise som ”nærvær og dramatisk variation” og ”maskulin styrke”, og internationale kritikere fra bl.a. Financial Times skrev om ”en eftertænksom, varm og rig fortolkning”.

Ved flygelet er Reuters faste pianist Jan Philip Schulze, som har vundet en række internationale priser og optræder med førende liedsangere over hele verden. Senest har han spillet liedkoncerter i Berliner Filharmonien, i Wigmore Hall i London og på La Scala Operaen i Milano.

Se program her

Denne koncert skulle oprindelig have fundet sted i Mogens Dahls Koncertsal på samme dato.
Koncerten gennemføres med reduceret publikum for at overholde de gældende retningslinjer vedr. Covid-19.
Læs mere om DR Koncerthusets forholdsregler vedr. Covid-19

Antipasti inden koncerten?

Hvis du ikke har tid til eller mulighed for at nyde et besøg i DR Koncerthusets restaurant, kan du i stedet forudbestille en lækker Antipasti inkl. et glas vin, som vil stå klar i vores Barlounge område ved ankomst.

Køb Antipasti her

 

Vigtige forholdsregler vedr. Covid-19

Vær særligt opmærksom på DR Koncerthusets forholdsregler omkring Covid-19.

Mere

Studie 4

Vil du gerne vide mere om vores flotte Studie 4? Her kan du trykke dig videre til studiets univers, og bl.a. se arrangementer og google view.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

Toiletter & handicaptoiletter

Her kan du læse mere om, hvor man kan finde koncerthusets mange toiletter og handicaptoiletter.

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere
Tilmeld dig nyheder

Gå ikke glip af gribende oplevelser, gode historier og storslåede koncerter