0Din kurv er tom
Foto: Jon Bonde Eriksen

GAME ON!

Troldspejlets Jakob Stegelmann og DR SymfoniOrkestret tager endnu en gang computerspilmusik under kærlig musikalsk behandling.

Det gode ved computerspil er, at man – hvis man dør – kan starte forfra igen. Det gode ved gamingkoncerter er, at man – hvis alle er enige om, at det var en fremragende ide – kan prøve det igen på en ny måde.

I 2017 stod Troldspejlets Jakob Stegelmann og DR SymfoniOrkestret bag to Gamingkoncerter, hvor symfoniorkestret spillede temaerne fra alle tiders største computer- og konsolspil – fra Nintendo-klassikere som The Legend of Zelda og Super Mario og frem til moderne klassikere som Halo og Assassin’s Creed.

“Inden den første koncert fik jeg faktisk en frygtelig angst for, om folk overhovedet kunne genkende den her musik, når de ikke kunne se billederne fra spillet. Og om de måske kom til at kede sig,” indrømmer Jakob Stegelmann: “Den frygt viste sig at være aldeles ubegrundet. Folk var HELT på – også under for eksempel temaet til Super Mario, som var meget eksperimenterende.”

Jeg var meget imponeret over, hvor indgående kendskab publikum havde til den her musik. Det var en sindssyg og skelsættende oplevelse for alle – publikum, orkester, mig.

Derfor tager han og DR SymfoniOrkestret i august fat i en ny omgang Gamingkoncerter. Man kunne måske få den tanke, at den bedste musik er brugt ved de første koncerter, men den teori griner Jakob Stegelmann højt og længe af.

“Ha, ha. Nej da! Der er masser at tage af. Der findes mange, mange fabelagtige spiltemaer. Der er blandt andet et par krigsspil, som både jeg og – ved jeg – nogle af dem, der var med til de første koncerter, gerne vil høre fremført af DR SymfoniOrkestret. Det samme gælder for flere retrospil. Det bliver meget interessant, når 8- og 16-bit-musik skal løftes til symfoniorkesterniveau,” siger Jakob Stegelmann og fortsætter:

Det er fascinerende at høre spilmusik uden levende billeder, så man kun skal koncentrere sig om én ting. Der er et meget intenst fokus på KUN at opleve musikken, men det står og falder selvfølgelig med, om musikken er god. Det er den.

Koncerterne kan opleves i DR Koncertsalen torsdag d. 16. august 2018fredag d. 17. august 2018 og lørdag d. 18. august 2018.

Tekst: Thomas Brunstrøm

Se eller gense temaet og ikke mindst dialogen mellem Hitman og Dmitri fra den russiske mafia fra sidste Gaming-koncert:

Repertoire:
Halo (suite)
Grand Theft Auto IV
Shadow of Colossus
Call of Duty – Modern Warfare III
World of Warcraft (suite)
Bioshock
Hitman
Hitman 2
Final Fantacy VII: One Winged Angel
Grim Fandango
Uncharted II
Assasin’s Creed Brotherhood
Assasin’s Creed 2
Forgotten Anne – suite (uropførelse)
A Hat in time (uropførelse)
Suite med musik bl.a. Street Fighter II, Castlevania, Doom

Medvirkende
– Vært: Jakob Stegelmann
– Dirigent: Eimear Noone
– Visual Artist: Vertigo
– Lysdesign: Mikael Sylvest