Gensyn med Lisa Nilsson

Når Lisa Nilsson og DR Big Band mødes, bliver det en af den slags oplevelser, hvor to plus to giver mere end fire.

Den svenske sangerinde Lisa Nilsson optræder i marts ved to koncerter sammen med DR Big Band, og det bliver i høj grad et glædeligt gensyn, for hun har optrådt sammen med bandet før.

Kunstnerisk leder Birger Carlsen fortæller:

“Lisa Nilsson er gennemmusikalsk, super velforberedt og forstår virkelig, hvordan et godt band fungerer. Og så er hun også meget begejstret for DR Big Band. Da vi inviterede hende til disse koncerter, var det ikke gennem en manager eller noget – jeg skrev bare direkte til hende. Og hun svarede inden for en time: ‘Det vil jeg vildt gerne. Det største problem er bare lige at skaffe en babysitter, for det er min uge.’ Hun er en fest at arbejde sammen med.”

På den anden side af sundet er Lisa Nilssons begejstring ikke mindre:

DR Big Band er Nordens fremmeste bigband, som jeg har nydt at samarbejde med tidligere. Jeg glæder mig meget til at se dem igen.

Svenskeren kommer til København med dirigent og arrangør Joakim Milder. Setlisten bliver en skønsom blanding af Lisa Nilssons egne hits, klassikere og numre, som hun aldrig har sunget foran et publikum før.

“Musikken, vi har valgt, skal udgøre en legeplads for musikerne. En legeplads, man elsker at være på, hvor der gemmer sig masser af overraskelser. Vi er totalt blinde for genregrænser og bevæger os frit mellem jazz, soul og brasiliansk,” siger Lisa Nilsson.

At skulle pendle frit rundt mellem utallige musikalske genrer er ikke noget, der stresser DR Big Band det mindste:

‘Vi kan spille alle genrer, så det lyder røvfedt. Det må du gerne citere mig for,’ griner trommeslager Søren Frost.

Han forklarer, hvorfor DR Big Band er en populær legekammerat for alverdens solister. Bandet høster ikke bare bifald i Danmark, men også i resten af verden – for eksempel i Japan, hvor det optrådte med 100 års jazzhistorie ved Tokyo Jazz Festival foran tusindvis af mennesker og millioner af tv-seere:

“DR Big Band har sådan en nordisk soul. Vi har de store vidder og storbyen i ét og er alle sammen vokset op med Abba – som er supersoulede – og Gasolin – Danmarks Beatles – og den slags. Amerikanske bands lyder tit lidt for pæne, mens vi skramler lidt mere,” siger Søren Frost og fortsætter: “Solister inspirerer jo også os. Det giver god energi, og det er enormt priviligeret at få lov til at arbejde sammen med så mange, så forskellige og så dygtige mennesker. Vi har det sjovt på scenen, og så får publikum i salen det også sjovt.”

Bigbandets kunstneriske leder, Birger Carlsen, supplerer:

Uanset hvilken genre, det handler om, og uanset hvilken solist, der kommer, skal vi
kunne give noget kærlighed. Og samtidig skal vi huske altid at lyde som DR Big Band.

Koncerten kan opleves 23. marts kl. 20.00 og 24. marts kl. 16.00 i Koncertsalen

Lisa Nilsson gæster desuden DR Koncerthuset når hun sammen med publikum fejrer 25-års jubilæum for hendes højt elskede album “Himlen Runt Hörnet”
Koncerten kan ses 16. september kl. 20.00 , 17. september kl. 16.00. samt 27. september kl. 21.00

Tekst: Thomas Brunstrøm