DR Koncerthuset og Covid-19 - Klik for at læse mere
X Created with Sketch.
0Din kurv er tom

Helt tæt på dig

Man kan let blive rørt, når man ser DR Ks nye Dagens sang med DRs kor i forskellige hverdagsscenarier - der minder os om, at de danske sange forbinder os. DR Pigekoret spreder eksempelvis magi hjemme hos en børnefamilie.

Det arbejde, vi har gjort i årevis, er virkelig fint udkrystalliseret i de film.

Det fortæller DR Pigekorets dirigent, Phillip Faber, om de nye Dagens Sang-optagelser, hvor koret også dukker op og synger til en fødselsdagsfest, og får hverdagen til at stråle på et møntvaskeri:

“De er et billede på, hvordan man rækker ud og giver den danske sang tilbage til folk. Hvis vi ikke sang for vores børn, når de skulle sove, sang til fødselsdage og på stadion, så ville DR Pigekoret slet ikke have nogen berettigelse.”

Men sangene løber i danskernes blod, og det betyder, at koret altid har en tråd ind i folks hjerter.

DR Pigekoret bringer musikken derud, hvor folk er og lever, og det kræver et vist mod, forklarer han. Men uanset om de knap 50 unge sangere optræder for 1.800 publikummer i en udsolgt koncertsal, for kongelige gæster til OL i Rio eller på et møntvaskeri for tilfældige forbipasserende, løfter de altid opgaven uden tøven.
Korets kunstneriske leder, Anne Karine Prip, fortæller:

“Det ligger i korets DNA, at her sætter man ikke spørgsmålstegn ved, om man kan eller tør det her. Vi gør det bare – sammen.”

Phillip Faber tilføjer:

“Det er simpelthen en gave, at pigerne ikke ved, hvor svært det er – eller sagt på en anden måde; at de er så umiddelbare og enormt tillidsfulde. Det er også tydeligt i mødet med publikum: “Pigerne repræsenterer ærlighed, den direkte kommunikation mellem mennesker, som er en afsindig vigtig del af korets værdisæt,” siger han.

De unge sangeres nærvær vækker genklang hos publikum. På få år har DR Pigekoret fordoblet antallet af koncerter, og publikum er spredt over alle generationer.

‘Vi kan fornemme, at mange forældre gerne vil give det her videre til deres børn, og det er vi rigtig stolte af,’ fortæller Anne
Karine Prip.

Nærhed forlænget til skærmen

Samtidig producerer DR stadigt mere indhold til web og sociale medier, og her bliver DR Pigekoret virkelig tilgængeligt for alle. Men hvordan viderebringes den nære liveoplevelse digitalt?

“Der er aldrig noget, der kan erstatte en liveoplevelse,” lægger Phillip Faber ud. “Men vi har fundet frem til, at det fungerer, når vi som seere bag skærmen ser det gennem dem, der oplever det live. Når du ser reaktionerne fra de, som er til stede live, kan du sætte dig i deres sted.”

Anne Karine Prip supplerer:

Det er en super spændende udfordring at se, hvordan vi kan bevare live-magien i medieproduktioner som eksempelvis Dagens Sang. For vi ved, hvad det kan, når det virkelig virker ægte og nært.

Kan du ikke få nok af Dagens Sang, kan du opleve flere af DRs kor fortolke sangskatten her.

Vil du høre DR Pigekoret synge danske sange live, kan de opleves til “Din Danske Sang #8” 23. september kl. 14.00 & 16.30,

 

Tekst: Solveig Lindeskov Andersen