0Din kurv er tom

Kirill Gerstein

Mød pianisten: Kirill Gerstein

“Klaveret er mit hjem”, siger den russiskfødte stjernepianist Kirill Gerstein, der i dag bor i Berlin. Se ham fortælle om at være rejsende i musikkens verden her:

Fra jazzpianist til omrejsende klaverløve

Den 38-årige Kirill Gerstein er født i den russiske storby Voronezj og var et ægte vidunderbarn. Allerede som 11-årig vandt han en international musikkonkurrence i Polen – men samtidig lærte han sig selv at spille jazz ved at lytte til sine forældres pladesamling derhjemme.

Efter Sovjetunionens sammenbrud kom Gerstein til USA, og her studerede han først to år på jazzkonservatoriet Berklee i Boston, før han valgte at koncentrere sig om den klassiske musik og uddannede sig i New York.

Kirill Gerstein er en uhyggeligt travl solist, der optræder med alle de store symfoniorkestre i USA og Europa – og pendlerlivet mellem kontinenterne bliver ikke nemmere af, at han også er klaverprofessor ved konservatoriet i Stuttgart. Bare indenfor de seneste måneder har Kirill Gerstein spillet koncerter i Japan, Norge og Helsinki – og nu skal han optræde for tredje gang med DR SymfoniOrkestret.

Læs mere om koncerten

Tilmeld dig nyheder

Gå ikke glip af gribende oplevelser, store grin, videnskabelige talks og storslåede koncerter