0Din kurv er tom

Så er der Tegnefilm i symfonien koncertprogram

Velkommen til den første koncert, hvor vi hylder al den fantastiske musik, der har gjort tegnefilm til så stor en del af vores liv

Tegnefilm har fyldt mit liv så længe, jeg kan huske. Jeg regner tegnede figurer blandt mine bedste venner, og mange af de store animerede eventyr har gjort min tilværelse rigere. Men det gik tidligt op for mig, at magien virkede, fordi musikken var på lydsporet.

Der står store komponister bag tegnefilmens unikke lyd, men de har ikke helt fået den anerkendelse, de fortjener...

Det får de nu med denne enestående koncert, hvor DR Symfoniorkestret, DR Big Band og DR Koncertkoret er gået sammen om at genskabe tegnefilmens forrygende musik - fra vanvittige gags i ekstremt tempo til stort drama, poesi, fordybelse og iørefaldende sange.

Velkommen til 'Så er der tegnefilm'!

Jakob Stegelmann

#såerdertegnefilm

Del gerne din oplevelse, hvis du tager et billede eller en video under din koncert!

MUSIK FRA

Merrie Melodies
Op

WALL•E
Junglebogen
Min nabo Totoro

Lady og Vagabonden

Tom & Jerry

Prinsen af Egypten

  • PAUSE (30 min)

De Utrolige
Toy Story 4
Madagascar 2
De tre små grise
Valhalla
Hvem snørede Roger Rabbit?
Sådan træner du din drage

Detaljeret program

VÆRT: JAKOB STEGELMANN

Jakob Stegelmann – DR’s Mr. Tegnefilm – har siden 1970’erne beskæftiget sig indgående med populærkultur som animation, computerspil, tegneserier, fantasy og science fiction. I 1980 startede han det legendariske tv-program ’Så er der tegnefilm’, i 1989 fulgte ’Troldspejlet’ og senest er radioprogrammet ’Stegelmanns Score’ kommet til. Jakob har også skrevet bøger om Carl Barks, Walt Disney og populærkultur generelt og var blandt producenterne af den legendariske danske tegnefilm ’Valhalla’ (1986). Han har modtaget en lang række priser for sit arbejde med at formidle musik fra film og spil.

DIRIGENT: CHRISTIAN SCHUMANN

Christian Schumann er både pianist, dirigent og komponist. Med sin forkærlighed for filmmusik har han dirigeret store koncerter ved bl.a. Krakow Film Festival og turnéer i Tyskland og Østrig med musik fra filmklassikere som bl.a. Star Wars, James Bond, Junglebogen og Ratatouille. Han har også indspillet film- og computerspilsmusik, bl.a. til Battlefield-spillene. Christian dirigerede DR Symfoniorkestret ved Fantasymphony-koncerterne her i DR Koncerthuset i 2019 - find koncerten på DRTV.

SOLIST: SINNE EEG

Den internationalt anerkendte Sinne Eeg er blandt Skandinaviens største jazzvokalister. Overalt hvor den danske sangstjerne optræder, fascineres publikum af hendes smukke klang og stærke presens. Som en indlysende konsekvens har Sinne mange loyale fans over hele verden. Sinne´s 'speciale' er stort nærvær, humor og et enormt musikalsk overskud. Dette kommer bl.a. til udtryk i hendes suveræne scatsang, men også ved at der leges, improviseres og tages chancer på scenen. Sinne Eeg har modtaget et væld af priser og anerkendelser, bl.a. Dronning Ingrids Hæderslegat, Ben Webster Prisen, DR P2 Jazz Prisen, Palmares fra L’Academie Du Jazz, Ben Webster Prisen, Carl Prisen for Årets Sang, Årets Vokal Album i Jazz Special og ikke mindst 5 Danish Music Awards.

SOLIST: JIMMY JØRGENSEN

Jimmy Jørgensen er oprindeligt uddannet blikkenslager, men det er som sanger, sangskriver og autodidakt skuespiller, han er kendt af de fleste. Han var medstifter af rockbandet Hotel Hunger, hvor han også var forsanger. På teaterscenen debuterede han i 'Gasolin' Teaterkoncert' i 1995 og har siden optrådt i en lang række forestillinger på de skrå brædder. På film og i tv-serier er han bl.a. kendt fra DR-klassikere som 'Taxa' og 'Rejseholdet', men også filmene 'Nynne' og 'Store planer'. Han har også optrådt i mange tv-programmer og er lige nu aktuel i 'Klassen' på DR Ultra. Og så har Jimmy faktisk tidligere dirigeret DR Symfoniorkestret, da han i 2011 var en af de 6 kendisser, der frygtløst kastede sig ud i at lære kunsten af dirigere et stort orkester i første sæson af underholdningsprogramserien 'Maestro'.

DR Symfoniorkestret

DR Symfoniorkestret er i international klasse med italienske Fabio Luisi som chefdirigent for de 106 klassiske musikere. Hvert år oplever mere end 100.000 musikelskere magien i den levende, symfoniske musik med orkestret ’live’ i DR Koncerthuset. De klassiske Torsdagskoncerter følges hver uge af 350.000 på radio, TV og internet, og millioner lytter med, når koncerterne udsendes internationalt. I de senere år har DR Symfoniorkestret haft stor succes med koncerter med musik fra film og computerspil. Flere af koncerterne er udgivet på cd/dvd, og fans fra hele verden følger orkestrets YouTube-kanal, hvor temaet fra ’The Good, the Bad and the Ugly’ nærmest har fået kultstatus og nærmer sig 100 millioner visninger.

Læs mere om DR Symfoniorkestret
DR Koncertkoret

DR Koncertkoret består i fuld opstilling af 74 professionelle sangere, der kommer på scenen, når publikum skal opleve den store korklang sammen med DR Symfoniorkestret. DR Koncertkoret synger både de store klassiske værker og musik af moderne mestre og har lavet en lang række indspilninger. Koret synger ofte ved filmmusikkoncerter med DR Symfoniorkestret, og på TV kan de hvert år opleves i bl.a. Danmark synger julen ind. I år fejrer koret 90-års jubilæum.

Læs mere om DR Koncertkoret
DR BIG BAND

DR Big Band bliver regnet som et af Europas ledende bigbands, hjemmehørende i en by og et land som har en særdeles stolt tradition som ’hjem’ for den amerikanske jazz. DR Big Band blev etableret i 1964 med Ib Glindemann som kapelmester og har gennem årene arbejdet med en perlerække af jazzens koryfæer - dirigenter som Thad Jones, Bob Brookmeyer og Jim McNeely og gæstesolister som Miles Davis, Stan Getz og Joe Henderson, foruden stærke danske navne som Niels-Henning Ørsted Pedersen, Palle Mikkelborg, Marilyn Mazur og senest mundharpevirtuosen Mathias Heise, som de udgav albummet "The Beast" med i 2018. Siden 2019 har Miho Hazama været chefdirigent for DR Big Band.

"...probably the best big band in Europe." (Ernie Wilkins)

Læs mere om DR Big Band

Så er der tegnefilm i symfonien i DR LYD og på DRTV

Koncerten torsdag 9. juni bliver sendt direkte i P2 Koncerten og kan derefter høres i DR LYD

Koncerten bliver sendt på DR 2 til efteråret – lørdag 22. oktober kl. 20.00 – og kan derefter findes på DRTV i serien DR2 Soundtrack, hvor du også kan finde tidligere filmkoncerter med DR Symfoniorkestret.

Hør også musik fra film og computerspil i P2-programmet Stegelmanns Score, hvor Jakob Stegelmann og hans medvært Ida Rud spiller ny og gammel symfonisk musik fra film, spil og tv-serier.

Hør koncerten i DR LYD

DR2 Soundtrack på DRTV

Stegelmanns score i DR LYD

Storslåede Film- & Soundtrackkoncerter

Film skal ses i biografen. Og den bedste filmmusik skal opleves live i DR Koncerthuset!

Oplev lyden af de bedste soundtracks med DR Symfoniorkestret og stærke gæstekunstnere i en spektakulært oplyst Koncertsal. Vores film- og soundtrackkoncerter byder på alt fra westernmusik til filmhits fra Hollywood og ikoniske tegnefilm.

Se alle vores filmkoncerter her

Gå på opdagelse i store øjeblikke

Tilmeld dig nyheder

Gå ikke glip af gribende oplevelser, store grin, videnskabelige talks og storslåede koncerter