DR Koncerthuset og Covid-19 - Klik for at læse mere
X Created with Sketch.
0Din kurv er tom

Lyden af grænselandet – med DR Pigekoret

Hvis du har set DR1-serien ”Grænseland”, lagde du måske mærke til det stemningsfulde soundtrack med kormusik og strygere. Musikken er komponeret specielt til serien af Phillip Faber og indspillet af DR Pigekoret – og nu kan du også høre den som album på din streamingtjeneste.

2020 var året, hvor vi fejrede 100-året for genforeningen af Sønderjylland med resten af Danmark. I den anledning producerede DR dramadokumentar-serien Grænseland, som i foråret samlede over en million seere hver søndag aften.

Mange lagde nok mærke til musikken til serien, som bl.a. bestod af kendte danske sange. Men også en hel del nyskrevet musik så dagens lys i forbindelse med serien. DR Pigekorets dirigent Phillip Faber blev nemlig bedt om at komponere op mod halvanden times musik, som skulle sætte stemningen i de fire afsnit.


Lars Mikkelsen var vært i DR1-serien “Grænseland”.

Uddannet komponist og dirigent

Phillip Faber er oprindeligt uddannet som både komponist og dirigent, og han har ofte skrevet eller arrangeret musik til koncerter bl.a. DR Pigekorets koncerter. Men med musikken til Grænseland er det første gang, han har komponeret toner til en tv-serie.

I hvert afsnit af Grænseland indgår en dansk sang, som har en kendt dansk sanger som solist foran DR Pigekoret – fra Pernille Rosendal og Katinka til Johan Olsen og Lau Højen fra Carpark North.  Alle fire har optrådt sammen med DR Pigekoret og Phillip Faber ved koncerter i DR Koncerthuset.

Phillip Faber fortæller om sin musik til Grænseland: ”Foruden den danske sang, der optræder i hvert afsnit, er musikken til serien ny, men tager farve af den danske sang, der indgår. Så du kan sige, at der er mikro-reminiscenser af sangen i underlægningsmusikken, men det er meget subtilt,” smiler Phillip Faber.


Phillip Faber og producent Ane Saalbach (DR) under arbejdet med soundtracket til ‘Grænseland’

Lyt til soundtracket her:

Hvis du ikke har fået set serien “Grænseland”, så se den her.

Medvirkende på soundtracket

DR Pigekoret
Phillip Faber, klaver

Solister: Pernille Rosendahl, Katinka Bjerregaard, Johan Olsen og Lau Højen

Kirstine Futtrup, violin
Idinna Lützhöft, violin
Maria Stabrawa, violin
Eva Katrine Dalsgaard, bratsch
Karin Dalsgaard, cello
Henrik Dam Thomsen, cello

Sådan så det ud, da DR Pigekoret optog kormusikken til ‘Grænseland’ i DR Koncerthusets Studie 2.

Tilmeld dig nyheder

Gå ikke glip af gribende oplevelser, gode historier og storslåede koncerter