0Din kurv er tom

Miho Hazama & DR Big Band – et stærkt samarbejde fortsætter

Samarbejdet mellem DR Big Band og det japansk-amerikanske stjerneskud Miho Hazama er netop forlænget til 2025. Den stærke kemi mellem band og dirigent kan opleves den 18. og 19. marts i DR Koncerthuset.

Da DR Big Band første gang præsenterede Miho Hazama som ny chefdirigent i 2019, var hun et nyt navn for mange danske jazzfans.

Men udenfor Danmark har Miho Hazama længe været et af de hotteste navne på jazzscenen. Hun er blevet udråbt som et af jazzens største talenter på verdensplan, og i 2020 kom hendes endelige internationale gennembrud med en amerikansk GRAMMY®-nominering.

I dag er Miho Hazama en af den unge generations mest efterspurgte unge jazzkunstnere i både Europa, Asien og USA. Derfor er det ifølge DR Big Bands kunstneriske leder Birger Carlsen et enormt scoop, at bandet for nylig kunne forlænge hendes kontrakt som chefdirigent for bandet i en ny treårig periode frem til efteråret 2025.

– Lige fra første gang, vi arbejdede med Miho Hazama, mærkede vi at her var en kapacitet helt i særklasse. Men det vigtigste var, at kemien mellem bandet og Miho var fantastisk fra starten. Derfor var hun på alle måder et oplagt valg som vores ny chefdirigent, og med hendes kometagtige karriere i disse år er det et kæmpe scoop, at vi nu kan forlænge kontrakten med hende for perioden 2022-25.

Det vigtigste var, at kemien mellem bandet og Miho var fantastisk fra starten.

Se hvordan DR Big Band bød Miho Hazama velkommen, da hun første gang landede i København som bandets nye chefdirigent:

Tæt samarbejde

At samarbejdet og kemien mellem den unge Miho Hazama og de garvede jazzmusikere i DR Big Band er i en klasse for sig, er for længst blevet bemærket af både dansk presse og publikum.

Mens Politiken har skrevet om Hazamas ‘autoritet og elegance’ og forholdet til bandet som ‘et sofistikeret samspil’, har Information konstateret, at DR Big Band er ‘i sikre, dansende hænder’ hos deres japanske chefdirigent.

Selv lægger Miho Hazama heller ikke skjul på, at hendes forhold til DR Big Band er noget særligt. Og nu udkommer det første album med musik, som hun har skrevet specielt til sit danske band – indspillet i DR Koncerthuset under corona-nedlukningen og fuld af solopassager, som er skræddersyet til de enkelte musikere.

– Efter de første par år sammen med DR Big Band var jeg slet ikke i tvivl om, at den første indspilning af mine egne bigband-kompositioner skulle være sammen med dem. Musikerne er altid åbne og engagerede i mødet med ny musik, og efterhånden som jeg har lært dem at kende, kan jeg forme musikken efter lige netop deres klang og udtryk, siger Miho Hazama.

Musikerne er altid åbne og engagerede i mødet med ny musik, og efterhånden som jeg har lært dem at kende, kan jeg forme musikken efter lige netop deres klang og udtryk

Vil man opleve det tætte samarbejde mellem DR Big Band og Miho Hazama live, er der en oplagt mulighed den 18. og 19. marts. Her præsenterer Miho Hazama nemlig sit helt eget ‘take’ på den danske sangskat med en række helt nye arrangementer og kompositioner –  skrevet specielt til DR Big Band- _

Oplev Miho Hazama og DR Big Band live i DR Koncerthuset den 18. og 19. marts 2022

Tilmeld dig nyheder

Gå ikke glip af gribende oplevelser, store grin, videnskabelige talks og storslåede koncerter