Mød sæsonens stjerneviolinister

Denne sæson får DR SymfoniOrkestret besøg af fem af verdens førende violinister, som spiller en smuk vifte af store violinkoncerter.

De er alle fem kendt for deres stærke kunstneriske nerve og deres exceptionelle evner på violinen – men de er vidt forskellige i både deres musikalske smag og spillestil. Og de har alle fem sagt JA til at optræde som gæstesolister i DR SymfoniOrkestrets nye koncertsæson!

Hilary Hahn

Amerikanske Hilary Hahn er lige så kendt for sin originale og visionære kunstneriske profil som for sin blændende teknik.

Hele vejen gennem sin karriere har Hilary Hahn sørget for at supplere de store klassikere med helt nye værker af unge komponister, og hun har også indspillet et album med improvisationsmusik. Efter at hun for nylig blev mor, er Hilary Hahn desuden begyndt at spille særlige koncerter for spædbørn og deres forældre.

Til sit besøg i København har Hilary Hahn valgt at spille Prokofjevs Violinkoncert nr. 1 – farverig og livfuld musik, hvor hun kan udfolde sin imponerende teknik og store overblik.

Læs mere og køb billet – 25. og 26. januar 2018

Joshua Bell

Den amerikanske violinvirtuos Joshua Bell slår alle i originalitet og karisma… Velkommen til musik i den allermest ægte version,” skrev Berlingskes anmelder, da den amerikanske violinstjerne Joshua Bell sidste gang spillede i DR Koncerthuset.

Joshua Bell har et helt særligt overskud på scenen. Hans legende spillestil passer lige så godt til det klassiske repertoire som til jazz og amerikansk folkemusik, som han også gerne spiller.

Som turnerende verdensstjerne lever Joshua Bell en ren nomadetilværelse – og han har indspillet over 40 albums med både kendte og ukendte violinværker.

Når han til april er gæstesolist med DR SymfoniOrkestret, medbringer Joshua Bell den hellige gral blandt violinkoncerter: Beethovens violinkoncert.

Læs mere og køb billet – 13. og 14. april 2018

 

Frank Peter Zimmermann

Publikum var vildt begejstrede, da den tyske mesterviolinist Frank Peter Zimmermann sidste sæson gæstede DR Koncerthuset med New York Filharmonikerne. Nu er han tilbage med sin Stradivarius under armen – og denne gang foran DR SymfoniOrkestret.

Frank Peter Zimmermann har et spændende program med sig; nemlig Schumanns romantiske Fantasi for violin og orkester og Hindemiths Kammermusik nr. 4 med violinen i centrum.

Læs mere og køb billet – 8. og 9. februar 2018

Julia Fischer

Den tyske violinist Julia Fischer er især kendt for sine højt roste cd-indspilninger af de store, klassiske violinkoncerter – og en hel række andre, spændende værker. Hun er en sjælden, musikalsk begavelse, som både optræder som solist på violin og klaver.

Julia Fischer begyndte sin internationale karriere som vidunderbarn – men i dag er hun en højt respekteret kunstner, der selv kan vælge, hvad hun vil spille, og hvem hun arbejder sammen med.

Til sin koncert med DR SymfoniOrkestret har Julia Fischer valgt at spille Hans Werner Henzes betagende smukke violinkoncert, Il Vitalino raddoppiato – et værk, hun har fordybet sig i gennem flere år.

Læs mere og køb billet – 7. og 8. september 2017

Julian Rachlin

Julian Rachlin er den ægte vare. En virtuos med et bankende hjerte og en mesters udstråling” skrev Los Angeles Times for nylig om Julian Rachlin, der fik sit internationale gennembrud allerede som 14-årig – og har været med blandt verdens førende violinister lige siden.

Samtidig med, at Julian Rachlin har været violinsolist med de største dirigenter og orkestre, har han selv skabt en international karriere som dirigent, og han leder sin egen, eksklusive sommerfestival med titlen Julian Rachlin & Friends i Dubrovnik.

I DR Koncerthuset kan du høre Julian Rachlin som solist i Brahms’ violinkoncert – en af de mest krævende og samtidig mest elskede violinkoncerter.

Læs mere og køb billet – 17. oktober 2017

 

 

Få først besked om nye koncerter med vores nyhedsbrev