DR Koncerthuset og Covid-19 - Klik for at læse mere
X Created with Sketch.
0Din kurv er tom

Musikken spiller videre i DR Koncerthuset

Selvom man ikke kan gå til koncert for tiden, holder DR Koncerthuset gang i den levende musik – i små, intime formater, som kan opleves live på bl.a. P2 og DR2 gennem hele januar.

Vi ved det alle sammen: Det er umuligt at gå til koncert og opleve levende musik for tiden. Kor og orkestre er hjemsendt, koncerthuse og teatre er lukket for publikum, og selv kirkerne har skruet ned for sangen.

Men faktisk kan man komme rigtig tæt på en musikalsk live-oplevelse, hvis man bare ved, hvor og hvornår man skal være klar til at folde ørerne ud.

Torsdagskoncerter i særligt corona-format

Gennem januar, februar og marts, hvor alle koncerter med DR’s kor og orkestre er aflyst for publikum, holder DR Koncerthuset fast i at sende live-koncert på P2 hver torsdag, selvom formatet selvfølgelig er langt fra de store, symfoniske Torsdagskoncerter, der ellers var planlagt.

Det vil sige, at de mange tusind koncertgængere og radiolyttere, som normalt følger DR Symfoniorkestrets koncerter, fortsat kan lytte med direkte fra Koncertsalen torsdag aften kl. 19.20 – og senere også se koncerterne på DR 2.

Ideen er, at nogle af de kunstnere, som skulle have medvirket i de oprindelige koncerter, i stedet optræder sammen med ganske få andre musikere i et særligt program, som sammensættes til lejligheden og det reducerede format.

NÆSTE KONCERT:

11. marts: DR Symfoniorkestret, Fabio Luisi og Khatia Buniatishvilli

DR Symfoniorkestret og Fabio Luisi spiller Carl Nielsens Pan & Syrinx og Strauss’ Den adelsgade borger. Klavervirtuosen Khatia Buniatishvilli er solist i Tjajkovskijs Klaverkoncert nr. 1.

 

 

LYT TIL TIDLIGERE KONCERTER HER:

4. februar: Kammermusik med bl.a. harpenist Zachary Hatcher

DR Symfoniorkestrets soloharpenist Zachary Hatcher spiller soloværker og kammermusik af bl.a. Debussy og Ravel sammen med flere andre musikere fra orkestret, bl.a. fløjtenist Ulla Miilmann. Efter pausen spiller Den Danske Klaverduo hele Carl Nielsens 3. symfoni Espansiva i komponistens eget arrangement for to pianister.

Mød Zachary Hatcher her

Hør koncerten her

11. februar: Violinsonater med Patricia Kopatchinskaja

Stjerneviolinisten Patricia Kopatchinskaja besøger DR Koncerthuset med et spændende program med violinsonater, akkompagneret af sin faste pianist Joonas Ahonen.
Musik af Beethoven, Schönberg, Webern, Feldman og Antheil.

Hør koncerten her

28. januar: Klaverrecital med Sara Alice Ott

Stjernepianisten Alice Sara Ott har før indtaget flygelet i DR Koncerthuset, og denne aften skulle hun være solist i en virtuos klaverkoncert. I stedet er her muligheden for at opleve stemningsfuld musik for soloklaver fra hendes seneste album Nightfall af bl.a. Chopin, Debussy og Satie.

Hør koncerten her 

21. januar: Liedaften med Johan Reuter, Sarah Aristidou & Jan Philip Schultze

Den danske verdenssanger Johan Reuter, som skulle have stået på scenen med DR Symfoniorkestret denne aften, synger et spændende liedprogram sammen med den fransk-cypriotiske sopran Sarah Aristidou og liedeksperten Jan Philip Schultze.

Hør koncerten her

14. januar: Katrine Gislinge & Nightingale String Quartet

De første toner i Koncertsalen i 2021 bliver et soloværk af komponisten Bent Sørensen, der tiltræder som årets P2 Kunstner. Hans 12 Nocturner er stemningskunst af fineste karat, og sammen med de fire strygere i Nightingale String Quartet spiller Katrine Gislinge også W.A. Mozarts Klaverkoncert nr. 12 i et arrangement for klaver og strygekvartet – med nye kadencer af Bent Sørensen.
Værter: Mathias Hammer og Esben Tange

Hør koncerten her 
Læs mere om Årets P2 Kunstner


Flere live-transmissioner fra hele landet

Ud over de direkte transmissioner fra Koncertsalen sender DR P2 også direkte koncerter fra andre steder i Danmark i løbet af januar. Forleden var der kammerkoncert for radiolytterne sendt live fra Rundetaarn, og måneden byder også på koncert med musikere fra bl.a. Esbjerg Ensemblet og Copenhagen Phil.