DR Koncerthuset og Covid-19 - Klik for at læse mere
X Created with Sketch.
0Din kurv er tom

Musikken spiller videre i DR Koncerthuset

Selvom man ikke kan gå til koncert for tiden, holder DR Koncerthuset gang i den levende musik med bl.a. live-koncerter på P2.

Vi ved det alle sammen: Det er umuligt at gå til koncert og opleve levende musik for tiden. Koncerthuse og teatre er lukket for publikum, og selv kirkerne har skruet ned for sangen.

Men faktisk kan man komme rigtig tæt på en musikalsk live-oplevelse, hvis man bare ved, hvor og hvornår man skal være klar til at folde ørerne ud.

Gennem det tidlige forår, hvor alle koncerter med DR’s kor og orkestre er aflyst for publikum, holder DR Koncerthuset fast i at sende live-koncert på P2 hver torsdag – og lidt til. De fleste af koncerterne optages også til senere udsendelse på P2.

Medvirkende og repertoire ved koncerterne svarer så vidt muligt til det oprindeligt planlagte for disse koncertdatoer, men der er også en del programændringer, som bl.a. skyldes pladshensyn på scenen og andre corona-relaterede forhold.

Torsdag 11. marts: DR Symfoniorkestret, Fabio Luisi og Beatrice Rana

DR Symfoniorkestret og Fabio Luisi er samlet for første gang siden nedlukningen og spiller Carl Nielsens Pan & Syrinx og Strauss’ Den adelsgade borger. Klavervirtuosen Beatrice Rana er solist i Mozarts Klaverkoncert nr. 9, Jeunehomme.

Tirsdag 16. marts: DR Symfoniorkestret, Fabio Luisi og Martin Helmchen

DR Symfoniorkestret spiller klassikere af Mozart og Beethoven og Bent Sørensens stemningsfulde orkesterværk Evening Land.

Bent Sørensen: Evening Land
Mozart: Klaverkoncert nr. 17 – solist: Martin Helmchen
Beethoven: Symfoni nr. 8

Fredag 19. marts: Luisi dirigerer Bizet og Saint-Saëns

Saint-Saëns: Klaverkoncert nr. 2 i g-mol
Bizet: Symfoni i C

Medvirkende: DR Symfoniorkestret, Fabio Luisi og klaversolist Alessandro Taverna

Fredag den 9. april – En aften med Bent Sørensen

DR Symfoniorkestret og DR Vokalensemblet har desværre måttet aflyse den danske førsteopførelse af Bent Sørensens Requiem. I stedet spiller orkestret et program med ensembleværker af Sørensen: This night of no moon
Mignon – Papillon og Schreie und Melancholie. Dirigent: Francesco Angelico, solist: Katrine Gislinge, klaver

 

 

LYT TIL TIDLIGERE KONCERTER HER:

4. marts: Pierre-Laurent Aimard spiller Kurtag

Den franske mesterpianist Pierre-Laurent Aimard har sammensat et eksklusivt program af stykker fra György Kurtags Jáketók (spil), der er en samling af 400 stykker og hvor stramme regler og øjeblikkets indfald mødes i en række originale musikalske spil.

Hør koncerten her

11. februar: Violinsonater med Patricia Kopatchinskaja

Stjerneviolinisten Patricia Kopatchinskaja besøger DR Koncerthuset med et spændende program med violinsonater, akkompagneret af sin faste pianist Joonas Ahonen.
Musik af Beethoven, Schönberg, Webern, Feldman og Antheil.

Hør koncerten her

4. februar: Kammermusik med bl.a. harpenist Zachary Hatcher

DR Symfoniorkestrets soloharpenist Zachary Hatcher spiller soloværker og kammermusik af bl.a. Debussy og Ravel sammen med flere andre musikere fra orkestret, bl.a. fløjtenist Ulla Miilmann. Efter pausen spiller Den Danske Klaverduo hele Carl Nielsens 3. symfoni Espansiva i komponistens eget arrangement for to pianister.

Hør koncerten her

 

28. januar: Klaverrecital med Sara Alice Ott

Stjernepianisten Alice Sara Ott har før indtaget flygelet i DR Koncerthuset, og denne aften skulle hun være solist i en virtuos klaverkoncert. I stedet er her muligheden for at opleve stemningsfuld musik for soloklaver fra hendes seneste album Nightfall af bl.a. Chopin, Debussy og Satie.

Hør koncerten her 

21. januar: Liedaften med Johan Reuter, Sarah Aristidou & Jan Philip Schultze

Den danske verdenssanger Johan Reuter, som skulle have stået på scenen med DR Symfoniorkestret denne aften, synger et spændende liedprogram sammen med den fransk-cypriotiske sopran Sarah Aristidou og liedeksperten Jan Philip Schultze.

Hør koncerten her

14. januar: Katrine Gislinge & Nightingale String Quartet

De første toner i Koncertsalen i 2021 bliver et soloværk af komponisten Bent Sørensen, der tiltræder som årets P2 Kunstner. Hans 12 Nocturner er stemningskunst af fineste karat, og sammen med de fire strygere i Nightingale String Quartet spiller Katrine Gislinge også W.A. Mozarts Klaverkoncert nr. 12 i et arrangement for klaver og strygekvartet – med nye kadencer af Bent Sørensen.
Værter: Mathias Hammer og Esben Tange

Hør koncerten her 
Læs mere om Årets P2 Kunstner


Flere live-transmissioner fra hele landet

Ud over de direkte transmissioner fra Koncertsalen sender DR P2 også direkte koncerter fra andre steder i Danmark i løbet af januar. Forleden var der kammerkoncert for radiolytterne sendt live fra Rundetaarn, og måneden byder også på koncert med musikere fra bl.a. Esbjerg Ensemblet og Copenhagen Phil.

Tilmeld dig nyheder

Gå ikke glip af gribende oplevelser, gode historier og storslåede koncerter