DR Koncerthuset og Covid-19 - Klik for at læse mere
X Created with Sketch.
0Din kurv er tom

Palle Mikkelborg 80 år

DR Big Band hylder 80-års fødselaren Palle Mikkelborg med tre nye videoer, som viser det tætte forhold mellem bandet og en stor pioner i dansk og international jazz.

Bare fordi man fylder 80, behøver man ikke nødvendigvis at se sig tilbage. Og selvom man i mere end et halvt århundrede har været en pioner på den internationale jazzscene, er der ingen grund til at hvile på laurbærrene.

I anledning af sin 80-års fødselsdag den 6. marts 2021 har trompetisten og komponisten Palle Mikkelborg været i studiet med et festklædt DR Big Band for at indspille tre helt nye numre, som er skrevet og arrangeret specielt til bandet i anledning af fødselsdagen.

Den umiskendelige mikkelborgske lyd står knivskarpt i de nye numre, som samtidig viser den tætte musikalske forbindelse, der har været mellem DR Big Band og Palle Mikkelborg lige siden bandet blev grundlagt i 1964.

Læs mere om Palle Mikkelborg og DR Big Bands fælles historie 

1. …det er som om…

Oplev den blødeste og mest melodiske side af Palle Mikkelborg i en musikalsk miniature, som på én gang byder på nye toner og den velkendte vibe fra Mikkelborgs dæmpede trompet. Nummeret er skrevet specielt til DR Big Band af fødselaren selv, som er naturligt centrum i denne optagelse fra DR Koncerthusets Studie 3.

2. Broadway boogie woogie

Et nummer fuld af kontraster, skrevet af dirigenten og komponisten Peter Jensen efter ønske af Palle Mikkelborg. Med Broadway boogie woogie mødes to store jazzpersonligheder fra to forskellige generationer for første gang – med masser af uptempo, skæve rytmer og afdæmpede solopartier, hvor Mikkelborgs åbne trompet og DR Big Band folder hele klangspektret ud.

3. Sig nærmer tiden…

Selvom Palle Mikkelborg er i musikalsk topform, er hans ønske om at nyfortolke salmen ”Sig nærmer tiden” ikke til at misforstå. Det er flygelhornets blide klang, der har hovedrollen i Peter Jensens stemningsfulde arrangement af den kendte salme.

Læs mere om Palle Mikkelborg og DR Big Bands fælles historie 

 

Tilmeld dig nyheder

Gå ikke glip af gribende oplevelser, gode historier og storslåede koncerter