Sæsonen 2016-17

DR SymfoniOrkestret og chefdirigent Fabio Luisi har i sæsonen 2016-17 særligt fokus på Gustav Mahlers symfonier. Musik, som skildrer menneskelige følelser og dilemmaer, så man føler sig dybt berørt.

Den frydefulde livskrafts højeste glød og den mest fortærende dødslængsel – begge troner de på skift i mit hjerte – ja ofte skifter de time for time.” Sådan skrev Mahler selv i sin ungdom, og hans blanding af dyb inderlighed og hektisk vildskab udtrykkes stærkt i DR SymfoniOrkestrets store, varme orkesterklang.

Kampen mellem liv og død, og mellem kaos og forklarelse kan vi gennem sæsonen opleve gennem mange andre komponisters temperament. Per Nørgårds 4. symfoni, Brittens violinkoncert, Schumanns Faust-scener og Verdis kendte Requiem. Så forskellige sind – og så vidunderlig musik!

I februar fejrer vi 200-året for den første danske romantiske komponist Niels W. Gade, og vi glæder os til denne sæson at dele scene med så forskellige orkestre som Concerto Copenhagen og New York Filharmonikerne – foruden en lang række spændende gæstekunstnere, både de berømte navne og unge talenter.

Vi glæder os til at byde jer velkommen i Koncertsalen!

Kim Bohr
Chef for DRs Kor og Orkestre