Urpremiere på De Frygtede Pirater

Få skumsprøjt i ørerne når komponist Mathias Madsen Munch tager dig med på Drømmeskibet med DR Musikariet og M/S Museet for Søfart.

Nykomponeret dansk musik til børn præsenteres ikke hver dag. Derfor er det helt specielt når DR Musikariet kan præsentere Mathias Madsen Munchs helt nye værk: De Frygtede Pirater. Uropførelsen sker selvfølgelig på Museet for Søfart i Helsingør den 24 april kl 9:30.

Kom ombord på Drømmeskibet og mød den legendariske Kaptajn Aquarius. Efter mange år til havs, sætter kaptajnen kursen mod Bermuda-trekanten for at finde Drømmenes Skat. Der bliver bølgegang og skumsprøjt for skibet sejler for fuld musik. På den musikalske rejse må Drømmeskibet krydse utallige farer og måske kan besætningen til sidst finde skatten helt nede på havets bund, så Kaptajnen kan blive Pirat over alle Pirater.

Hovedrollen som Kaptajnen spille af Thomas Ambt Kofod, der netop har fået hovedrollen som Fantomet på det ny teater’s opsætning af ”Phantom of the Opera”

Tag med på den musikalske og nykomponerede rejse, som er en ny måde at formidle musik og gode historier. Vi byder velkommen til en levende og interaktiv koncert.

Koncertfortællingen er udviklet i samarbejde med DR Musikariet og M/S Museet for Søfart med støtte fra Statens Kunstfond. Manuskriptet er udviklet i samarbejde med den anerkendte børnebogsforfatter Merlin P. Mann. Kaptajnen bliver spillet af skuespiller Tomas Ambt Kofod, der senest lagde stemme til udyret i den danske udgave af Skønheden og Udyret (2017), og musikken bliver spillet af det forrygende pirat-ensemble, der spiller på bl.a. slagtøj, kalimba, klaver, cello, guitar, cornet, fløjter, sav og kontrabas.

Om komponist Mathias Madsen Munch

Det er ikke første gang den unge filmkomponist fornyer musikken til børn og unge. I 2013 skabte han den interaktive børnekoncert Den Uendelige Labyrint, der er baseret på eventyr- og rollespil, og som siden er blevet opført for 25.000 børn. Koncerten har haft stor succes i Rusland og til juni får den større international bredde, når den for første gang skal opføres i Letland som en del af det danske bidrag til 100-årsjubilæet for Estlands, Letlands og Litauens selvstændighed.

Komponisten, der selv figurerer i flere af sine koncerter, kommer også vidt omkring på de danske egne og er netop hjemvendt fra sønderjyske turné med sin koncertfortælling Baron von Münchhausen, der for tredje år i træk har turneret. Her får publikum heller ikke lov at sidde stille, men bliver aktiveret med dans, sang og rytmiske klap. Det er nemlig af afgørende betydning for Mathias Madsen Munch, at inddrage interaktive elementer i sin formidling.

Om Museet for Søfart i Helsingør

Koncerten er udviklet i samarbejde med M/S Museet for Søfart, som er et landsdækkende specialmuseum for dansk søfart fra middelalderen til i dag. Museet har i 98 år ligget på Kronborg Slot, men åbnede i 2013 med nye faciliteter og udstillinger i et nyt prisvindende museumsbyggeri tegnet af BIG – Bjarke Ingels Group. M/S Museet for Søfart ligger i Helsingør.

Få først besked om nye koncerter