DR Koncerthuset og Covid-19 - Klik for at læse mere
X Created with Sketch.
0Din kurv er tom

Velkommen til sæson 2021-22

Det er i samspillet mellem musikere og publikum, at musikken får mening og magien opstår. Velkommen til en ny sæson, hvor vi igen kan mødes om den levende musik i Koncertsalen.

Af Kim Bohr, Chef for DR Koncerthuset, Den levende musik og P2, P5 & P8

Et symfoniorkester er en stor og særegen organisme. Over 100 musikere har viet deres liv til at skabe musik sammen på højeste niveau – med alt hvad det kræver af daglig fordybelse, utallige øvetimer og en fælles stræben efter at opnå den størst mulige perfektion, når lyset dæmpes og koncerten begynder.

Men spørger du en hvilken som helst musiker i DR Symfoniorkestret, hvad der i sidste ende skaber de store øjeblikke under en koncert, er det ikke kun på scenen, det foregår. Det er i kontakten med jer i publikum, at magien opstår og musikken får mening.

Til en klassisk koncert kan det måske virke som om, musikerne og dirigenten har deres fulde opmærksomhed rettet mod hinanden på scenen.  Men sandheden er, at de samtidig oplever en intens kontakt med publikum, som er med til at farve og forme hvert eneste strøg og hver eneste bevægelse i musikken.

Netop derfor har vi savnet jer så eftertrykkeligt i den periode, hvor vi måtte holde koncerter uden publikum i DR Koncerthuset. Det har været fantastisk at mærke den store interesse for koncerterne, som vi har sendt på radio og tv gennem hele nedlukningen, men vi har længtes hvert øjeblik efter at mærke den særlige spænding og det fællesskab om musikken, som kun opstår, når vi mærker hinandens nærvær og  koncentration på tværs af scenekanten.

Derfor er orkestret og jeg ekstra spændte og taknemlige over at kunne byde velkommen til en ny koncertsæson, som på én gang bliver et gensyn med alt det, vi har savnet, og samtidig en ny begyndelse med udsigt til store oplevelser, overraskelser og stjernestunder, som mange af os  nok er ekstra modtagelige for efter vinterens og forårets lange koncertpause.

I DR Symfoniorkestret er vi velsignet med et stort antal abonnenter, som vi har et nært forhold til, og som vi tilbyder en række eksklusive fordele. Det gælder ikke mindst i denne sæson, hvor vi præsenterer flere ekstraordinære tiltag og særlige forhold for abonnenter for at byde varmt velkommen tilbage i huset.

Det er afgørende for os, at alle kan nyde musikken og stemningen ved koncerterne på de bedste betingelser, og det indebærer et naturligt fokus på sikkerhed og tryghed i den kommende sæson – både for publikum og medvirkende.

På vegne af orkestret, chefdirigent Fabio Luisi og sæsonens mange gæstekunstnere vil jeg gerne sige et varmt velkommen til den nye sæson i DR Koncerthuset – vi glæder os sådan til at se jer!

Kim Bohr,

Chef for DR Koncerthuset, Den levende musik og P2,  P5 & P8

Se abonnementsserier

Tilmeld dig nyheder

Gå ikke glip af gribende oplevelser, gode historier og storslåede koncerter