0Din kurv er tom

Vilde vidunderlige Danmark

Vilde vidunderlige Danmark – musikken bag serien

DR’s store naturserie Vilde vidunderlige Danmark er ikke bare fuld af fantastiske billeder og ny viden om de små og store dramaer, der udspiller sig i vores danske natur. Serien rummer også det største orkester-soundtrack, der nogensinde er komponeret til en dansk dokumentar.
Musikken til Vilde vidunderlige Danmark er skrevet af tre unge danske komponister og indspillet i Koncertsalen af DR Symfoniorkestret og DR Pigekoret. Kom med ind i musikken til serien her – med video, podcast, bonustracks og meget mere.

Kom med bag kameraet

”Man er helt lykkelig – og helt på tæerne for, at de spiller rigtigt!” Kom med til indspilningen af musikken i Vilde vidunderlige Danmark og mød en af de unge komponister, som har fået lov til at skabe et soundtrack for fuldt symfoniorkester og nu skal høre sin egen musik for første gang.

Dyk ned i soundtracket

Har du lyst til at fordybe dig i DR Pigekoret og DR Symfoniorkestrets flotte soundtrack fra Vilde vidunderlige Danmark? Så kan du finde det på din streamingtjeneste og lytte til de symfoniske panoramaer lige når du har lyst. Tag hovedtelefonerne på og gå ud i naturen med storslået musik til – eller skru helt op for lyden i dine allerbedste højttalere!

Lyt til soundtracket her

”Naturens symfoni” - Podcast om historien bag musikken

Podcastserien Naturens symfoni på DR P2 går tæt på tilblivelsen af musikken fra Vilde vidunderlige Danmark. Hør de i alt fem episoder, som hver har et naturtema der matcher udsendelserne i tv-serien.

Hør podcast her

Bonustracks på YouTube

 

Der er komponeret over tre timers musik til Vilde vidunderlige Danmark – men ikke al musikken kom med på det soundtrack, som er udkommet digitalt. Er du nysgerrig efter at få det hele med, kan du gå på opdagelse i vores særlige playliste på YouTube, hvor vi eksklusivt har udgivet de tracks eller uddrag, som du ikke får at høre på albummet.

 

”Jeg har lyttet til det danske landskab”

Mød komponisten Rasmus Zwicki, som står bag en del af musikken til Vilde vidunderlige Danmark. Han fandt bl.a. inspiration gennem lange gåture, da han skulle i gang med at komponere.

”Jeg har gået lange ture rundt om i Danmark og mærket den natur, der er. Jeg har prøvet at lytte mig ind til, om det danske landskab har en musik. Jeg har sat mig i skoven, ved søen, ved havet og set, hvordan landskabet bevæger sig”, siger Rasmus Zwicki.

Se interview her

Se eller gense tv-serien her

Har du fået set alle episoder af Vilde vidunderlige Danmark? Ellers kan du finde dem på DRTV og se eller gense dem lige når du har tid og lyst.

Se serien her

Gode adventsrabatter

Til store oplevelser og adgang til eksklusive tilbud