0Din kurv er tom

Kom tæt på ­ soloharpenist­ Zachary Hatcher

Amerikanske Zachary Hatcher kan opleves helt tæt på, når han spiller soloværker og kammermusik til Søndagssalon i DR Koncerthuset den 3. oktober. Læs mere om DR Symfoniorkestrets unge soloharpenist her.

Amerikanske Zachary Hatcher er med sine 24 år det yngste medlem af DR Symfoniorkestret. Han kommer fra en musikerfamilie og har spillet harpe det meste af sit liv – faktisk begyndte han allerede, da han var fire år.

Det var harpens særlige klang, der fik Zachary til at vælge instrument: “En dag kom jeg hjem og sagde til min mor, at jeg ville spille harpe. Jeg havde aldrig set en harpe, men jeg havde hørt dens fantastiske lyd, og siden da har harpen været mit instrument,” fortæller han.

“Harpens klang er magisk – som fra en anden planet, og hver enkelt harpenist har sin egen specielle lyd. Der er ingen afstand mellem musikeren og harpen, når man spiller – ingen bue eller tangenter. Det hele er op til den, der spiller,” siger han.

Som 16-årig blev Zachary Hatcher i 2012 optaget på Juilliard Pre College, en forskole til det berømte konservatorium i New York, og to år efter flyttede han til Europa, fordi han blev optaget på Konservatoriet i Paris.

Efter bare et års studier i Paris vandt Zachary den store Ærespris ved den internationale Léopold Bellan Solistkonkurrencen i Paris, og året efter, i 2016, blev han udnævnt til soloharpenist i DR Symfoniorkestret.

Se Zachary Hatcher spille fransk musik for soloharpe:

Spiller franske soloværker og kammermusik til Søndagssalon

Nu får du mulighed for at opleve Zachary Hatcher helt tæt på, for søndag 3. oktober er han omdrejningspunktet for DR Koncerthusets Søndagssalon, hvor han både spiller soloværker og kammermusik fra 1900-tallets Paris. Publikum sidder helt tæt på musikken på scenen i Koncertsalen, og P2-værten Esben Tange fortæller om musikken – i dialog med publikum og med Zach selv. Bagefter serveres en udsøgt frokost i DR Koncerthusets restaurant.

Læs mere om Søndagssalon 3. oktober

Tilmeld dig nyheder

Gå ikke glip af gribende oplevelser, gode historier og storslåede koncerter