DR VokalEnsemblet

Niels W. Gades Comala

23. feb '17 kl. 19:30 Koncertsalen

Læs mere
Niels W. Gades Elverskud (Gæstespil)

25. feb '17 kl. 15:00 Koncertsalen

Læs mere
Meditationskoncert

3. mar '17 kl. 19:30 Roskilde Domkirke - Roskilde

Læs mere
Varighed ca. 70 min.
Niels W. Gades Comala
23. feb '17 kl. 19:30 Koncertsalen
Læs mere
Få billetter tilbage Varighed ca. 105 min.
Niels W. Gades Elverskud (Gæstespil)
25. feb '17 kl. 15:00 Koncertsalen
Læs mere

Et kor med mange facetter

DR VokalEnsemblet er på én gang et internationalt anerkendt elitekor – og samtidig er hver af de 18 sangere professionelle solister med et stærkt, personligt udtryk.

I selskab med DR VokalEnsemblet kan du opleve kormusik i alle former – fra 500 år gammel renæssancemusik over romantiske klassikere til danske salmer, sange og helt nyskrevne værker. Mange store danske og europæiske komponister har skrevet kormusik specielt til DR VokalEnsemblet, som er kendt for sin rene, nordiske klang.

Mere om DR VokalEnsemblet

Read this in English

DR VokalEnsemblet synger Carl Nielsen på BBC Proms i Royal Albert Hall

Hele Danmarks VokalEnsemble

En af DR VokalEnsemblets fornemste opgaver at bringe den levende kormusik ud i alle dele af Danmark, og ensemblet involverer sig også i workshops og koncerter med lokale amatørkor.

Når sangerne rejser ud i landet, er det med ønsket om at nå så bredt et publikum som muligt – ligesom alle danskere kan se med, når koret optræder i det daglige indslag ’Dagens Sang’ på DR K.

Marcus Creed – Engelsk chefdirigent med verdensry

Marcus Creed har været chefdirigent for DR VokalEnsemblet siden 2014, og i ham har koret fundet det perfekte match: En ambitiøs og erfaren frontfigur, der tilhører den absolutte verdenselite af kordirigenter, og som mestrer hele DR VokalEnsemblets vidtspændende repertoire.

Marcus Creed bevæger sig hjemmevant i selv den tidligste kormusik, men hans hjerte banker især for den nyere musik og for at introducere publikum for den guldgrube af musikoplevelser, der ligger gemt også i de mere komplekse værker.

Creed kommer fra den hæderkronede, engelske kortradition med dirigentstudier på King’s College, Christ Church og Guildhall School of Music. I dag er han bosat i Tyskland, hvor han har ledet flere af Europas førende kammerkor, bl.a. SWR Vokalensemble Stuttgart, som han fortsat står i spidsen for.

”Jeg søger den højest mulige fuldkommenhed i fortolkning og udførelse af musikken. Men det vigtigste for mig er at forsøge at gøre livet mere interessant for mit publikum.” Marcus Creed

Sangerne i DR VokalEnsemblet

Mød DR VokalEnsemblets 18 sangere, som alle har en fornem baggrund som solister. I DR VokalEnsemblet bruger sangerne alle stemmens klangfarver, når de synger så forskelligt repertoire som danske sange, moderne korværker, store klassikere og sart barokmusik. Koret har udviklet en særlig, fælles klang, men sangerne optræder også i mindre grupper, hvor de for alvor kan bruge deres solistiske talent.

Se alle sangerne i DR VokalEnsemblet

Sæsonen 2016-17

2016-2017 markerer DR VokalEnsemblets 10 års jubilæum, og sæsonens program viser på bedste vis korets berømte alsidighed.

Vi når omkring 400 år gamle madrigaler i en koncert, der hylder Shakespeare, og dansk nationalromantik i Niels W. Gades Elverskud. Chefdirigent Marcus Creed viser tyngden i sit kernerepertoire i en jubliæumskoncert med virtuose korværker af Messiaen, James McMillan og Pelle Gudmundsen-Holmgreen. Her vil man for alvor kunne opleve DR VokalEnsemblet folde sig ud, der hvor den moderne kormusik tages til det yderste.

Vi glæder os til at byde publikum velkommen både i DR Koncerthuset, i smukke danske kirker og på mange andre koncertscener gennem sæsonen!

DR KoncertKoret – En symfoni af sangstemmer

DR KoncertKoret består af hele 75 professionelle sangere, som kommer på scenen, når publikum skal opleve den store, brede korklang inden for alle klassiske genrer og epoker.

Foruden det klassiske og romantiske repertoire for kor og orkester har den ny musik altid spillet en vigtig rolle for DR KoncertKoret. Per Nørgårds symfoni nr. 3 er skrevet til koret, og det samme er værker af moderne mestre som Henze, Sandström, Stockhausen, Ligeti, Berio og Penderecki.

DR KoncertKoret optræder også som professionelt kor uafhængigt af DR SymfoniOrkestret, og udforsker hver sæson det store repertoire af musik for kor a cappella.

Sangerne i DR KoncertKoret

Læs mere om DR KoncertKoret