Cookie-­ og privatlivspolitik

Vores Cookies


Når du besøger koncerthuset.dk indsamler DR Koncerthuset information om alle besøg på hjemmesiden. Disse informationer bruger DR Koncerthuset til at forbedre din oplevelse, vurdere brugen af de enkelte elementer på koncerthuset.dk og til at understøtte vores markedsføring af tilbuddene fra DR Koncerthuset. Her kan du læse detaljeret om de informationer vi indsamler, hvordan vi behandler oplysningerne, hvad vi bruger dem til, hvem der har adgang til oplysningerne og hvordan du kontakter DR Koncerthuset vedr. cookies og privatlivspolitik.

Indsamlingen af oplysninger på koncerthuset.dk sker inden for rammerne af den gældende lovgivning. koncerthuset.dk er anmeldt til Datatilsynet som en offentligt tilgængelig informationsdatabase og er således omfattet af bestemmelserne i lov om massemediers informationsdatabaser. Såfremt der via koncerthuset.dk foretages behandling af personoplysninger, som ikke er offentligt tilgængelige, vil behandlingen ske i overensstemmelse med persondataloven.

DR Koncerthuset er herudover medlemmer af foreningen Danske Medier og følger foreningens retningslinjer for cookies- og privatlivspolitik.

DR Koncerthuset registrerer automatisk login- og logud- tidspunkter, IP-adresse samt data vedrørende dine bevægelser mellem forskellige sider og tjenester i koncerthuset.dk-universet. Disse oplysninger bliver ikke sammensat med navn og mail eller øvrige persondata.

DR Koncerthuset bruger i den forbindelse forskellige analyseværktøjer, såsom Google Analytics, Google Data Studio og Gemius, der bistår DR Koncerthuset med at indsamle statistiske oplysninger om brugen af websitet.

Websites anvender cookies fra Gemius, der registrerer internetbrug på markedsniveau og på tværs af forskellige websites. Målingen overholder al lovgivning på området herunder persondataloven, ICC/ESOMAR International Code of Marketing and Social Research Practice, og videregiver ikke oplysninger om de enkelte personers internetadfærd men kun i samlet form. Se f.eks. fdim.dk/statistik

Gemius registrerer ikke personoplysninger, med mindre du selv udtrykkeligt giver tilladelse hertil, hvilket sker i forbindelse med eventuel udfyldelse af spørgeskemaer. Læs mere om persondata i Gemius Audience.

Google Analytics (trafikmåling)
Websitet bruger cookies fra Google Analytics til at måltrafikken på websitet.

Personoplysninger bruges til at gennemføre det køb eller den service, som oplysningerne er indsamlet i forbindelse med. Oplysningerne bruges derudover til at få større kendskab til dig og øvrige brugere af websitet. Denne brug kan bl.a. omfatte undersøgelser og analyser, der er rettet mod en forbedring af vore produkter, tjenester og teknologier, samt visning af indhold og reklamer, der er tilpasset dine interesser, musiksmag, musikgenre mv.

Disse oplysninger og data er ikke tilgængelige til brug for andre end DR Koncerthuset. Derudover benyttes data via Facebook til at optimere kommunikationen til brugere på Facebook og via Facebooks samarbejdspartnere.

Koncerthuset.dk indsamler oplysninger om brugerne og deres besøg på to måder:

  • Ved brug af såkaldte cookies
  • Ved at brugeren selv afgiver oplysninger – enten i forbindelse med et køb, tilmelding til nyhedsbrev og oprettelse af kundeprofil.

Hvad er en cookie?

Når du besøger koncerthuset.dk, lagres der cookies på din computer. En cookie er en lille tekstfil, der lagres gemmes i din browser for at kunne genkende din computer ved tilbagevendende besøg. Der er ingen personlige oplysninger gemt i vores cookies, og de kan ikke indeholde virus. Stort set alle websites anvender cookies. De ligger på din egen computer som en hjælp til dig selv, idet de bruges til, at du nemt kan finde de websteder, hvor du har besøgt, igen. Cookien hjælper med at analysere, hvordan hjemmesiden benyttes, for at brugeroplevelsen kan blive forbedret. I flere tilfælde kan cookies være nødvendige for at kunne levere en bestemt service på hjemmesiden.

Cookies sendes frem og tilbage mellem din browser og en webserver og indeholder bl.a. information om brugerindstillinger og hvordan hjemmesiden benyttes.

Hvis du ikke ønsker at cookies anvendes, kan du til enhver tid blokere for alle cookies og slette eksisterende cookies fra din harddisk. Du skal dog være opmærksom på, at hvis du nægter cookies, kan der være funktionaliteter på koncerthuset.dk, som ikke virker.

Tredjeparts cookies

Koncerthuset.dk bruger en række tredjeparts services på vores sider. Disse services bruger til tider også cookies. Du kan vælge at afvise 3. parts cookies i din browser ved at følge dette link.

Blandt andet bruges tredjeparts cookies til at lave statistik på dine besøg på koncerthuset.dk, her bruger vi cookien til fx at vide, hvilke sider du besøger, og hvor lang tid du er på de enkelte sider. Her bruger vi systemer fra Google Analytics, Google Data Studio og Gemius.

Disse cookies bruges til at lave statistik på sidebesøg, så DR Koncerthuset kan se, hvor mange sider der ses per bruger, og hvilke sider der ses i samme besøg, hvilke videoklip der ses samt om der foretages online køb. Ligeledes aktiveres der med mellemrum spørgeskemaer, som hjælper med at forstå, hvem der anvender koncerthuset.dk. Disse informationer kan ikke af DR Koncerthuset føres tilbage til brugerens identitet.

Du kan fravælge at indgå i Gemius målingen her

Du kan fravælge Google Analytics her

Flere steder på koncerthuset.dk lagres der desuden cookies, når der benyttes tjenester og komponenter fra Google, såsom Google Maps, Google Search Console, YouTube og Google+ deling.

Endelig bruger vores integration med Facebook, YouTube og Twitter cookies til at holde styr på, hvilken båndbredde du har, og derfor hvor store videofiler, du kan afspille, og til at holde styr på, om du er logget ind på tjenesten.

Koncerthuset.dk indeholder 3. parts komponenter som fx “Facebook Anbefal”, “Facebook synes godt om” eller “Google”.

Disse 3. parts komponenter bevirker, at indehaveren af 3. parts komponenten, som for eksempel Facebook eller Google, modtager tekniske data om din browser, IP-adresse, og hvilke sider du besøger på koncerthuset.dk og tilsvarende. Er du samtidig med dit besøg på koncerthuset.dk logget på for eksempel Facebook eller Google, er det muligt for Facebook/Google at henføre disse data med din profil. Den behandling, som indehaveren af 3. parts komponenten foretager, ligger uden for DR Koncerthusets kontrol og er udelukkende et forhold mellem dig og indehaveren af 3. parts komponenten.

Brug af personoplysninger

Personoplysninger afgives aldrig til tredjepart, medmindre du selv udtrykkeligt giver samtykke hertil, og vi indsamler aldrig personoplysninger, uden at du selv har givet os disse oplysninger ved registrering, tilmelding til nyhedsbrev, deltagelse i en undersøgelse eller lignende. Her indsamles oplysninger om navn, adresse, postnummer, e-mail, køn, alder, interesser, holdninger og kendskab til forskellige emner.

Personoplysninger bruges til at gennemføre den service, som oplysningerne er indsamlet i forbindelse med. Oplysningerne bruges derudover til at få større kendskab til dig og øvrige brugere af websitet. Denne brug kan bl.a. omfatte undersøgelser og analyser, der er rettet mod en forbedring af vore produkter, tjenester og teknologier, samt visning af indhold, der er tilpasset dine interesser, musiksmag, musikgenre mv.

Kontakt vedr. personoplysninger

Hvis du ønsker adgang til de oplysninger, som er registreret om dig hos DR Koncerthuset, skal du rette henvendelse på khweb@dr.dk. Er der registreret forkerte data, eller har du andre indsigelser, kan du rette henvendelse samme sted. Du har mulighed for at få indsigt i, hvilke informationer der er registreret om dig, og du kan gøre indsigelse mod en registrering i henhold til reglerne i lov om massemediers informationsdatabaser og Persondataloven.

Beskyttelse af personoplysninger

Ifølge lovgivningen skal dine personlige oplysninger opbevares sikkert og fortroligt. Vi gemmer dine personlige oplysninger på computere med begrænset adgang, som er placeret i kontrollerede faciliteter, og vores sikkerhedsforanstaltninger kontrolleres løbende for at afgøre, om vores brugeroplysninger håndteres forsvarligt, og under stadig hensyntagen til dine rettigheder som bruger. Vi kan dog ikke garantere 100 procent sikkerhed ved dataoverførsler via internettet. Det betyder, at der kan være en risiko for, at andre uberettiget tiltvinger sig adgang til oplysninger, når data sendes og opbevares elektronisk. Du afgiver således dine personlige oplysninger på eget ansvar.

Personoplysninger slettes eller anonymiseres løbende efterhånden som det formål, de blev indsamlet til, afsluttes.

Den hurtige udvikling af internettet betyder, at ændringer i vores behandling af personoplysninger kan blive nødvendige. Vi forbeholder os derfor ret til at opdatere og ændre nærværende retningslinjer for behandling af personoplysninger. Gør vi det, retter vi selvfølgeligt datoen for “sidst opdateret” nederst på siden. I tilfælde af væsentlige ændringer giver vi dig besked i form af en synlig meddelelse på vores websites.

Du har mulighed for at klage over behandlingen af oplysninger og data vedrørende dig. Hvis der er tale om en klage over behandling af personoplysninger i henhold til persondataloven indgives til Datatilsynet.

Kontakt DR Koncerthuset

Du kan kontakte DR Koncerthuset via følgende denne email

Cookie- og privatlivspolitik opdateret december 2017.

Hvad bruger DR Koncerthuset cookies til?

Så lang tid opbevares cookies

Cookies sletter sig selv efter et vist antal måneder (kan variere), men de fornyes efter hvert besøg.


Sådan sletter du cookies

Se vejledning her: http://minecookies.org/cookiehandtering/


Sådan undgår du cookies?

Hvis du ikke ønsker at modtage cookies kan du blokere dem. Se vejledning her: http://minecookies.org/cookiehandtering/.


Hvad cookies bruges til på drkoncerthuset.dk

Cookies anvendes til at føre statistik over hvor antallet af brugere og interesser på vores brugere for at tilpasse indhold og annoncering herefter.


Google Analytics (trafikmåling)

Websitet bruger cookies fra Google Analytics til at måle trafikken på websitet.

Du kan fravælge cookies fra Google Analytics her: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout


Google Adwords remarketing (reklame)

Websitet bruger cookies fra Google Adwords til at målrette reklamer specifikt til folk, der har besøgt drkoncerthuset.dk

Du kan fravælge “remarketing” (reklame) cookies her: https://www.google.com/settings/ads/plugin/ 

Du kan se og slette eventuel information omkring dine interesser og demografiske gruppe som Google har lagret her: https://www.google.com/settings/ads/onweb/

Derudover bruger vi data omkring dit køn, alder og interesser fra Google i Google Analytics rapporter til bedre at forstå hvem vores besøgende er f.eks. om det er unge eller ældre, der læser en bestemt artikel.