0Din kurv er tom

Persondata- og cookiepolitik

Persondatapolitik


DR Koncerthuset, som den dataansvarlige behandler personoplysninger om dig i forskellige sammenhænge.

Nedenfor giver vi dig flere informationer om, hvornår, hvordan og til hvilke formål vi behandler dine personoplysninger.

Det bemærkes, at denne persondatapolitik kun gælder for DR Koncerthusets hjemmeside drkoncerthuset.dk og drbillet.dk. På DR’s hjemmeside dr.dk finder du den persondatapolitik, som gælder der.


Formålene med og retsgrundlaget for behandlingen af dine personoplysninger

1. Besøg på DR Koncerthusets hjemmeside
Besøger du vores hjemmeside, indsamler vi din IP-adresse og oplysninger om dit styresystem, din mobile enhed, din internet-browser og dine aktiviteter på siden, fx hvilke arrangementer du ser, dine søgninger m.v. alt afhængig af, hvilke cookies du har givet samtykke til, at vi må benytte.

Formålet er at sikre funktionalitet, generere statistik over brugen af hjemmesiden, huske dine præferencer samt til brug for målrettet, digital markedsføring baseret på indhold du tidligere har vist interesse for via vores egne medier og via tredjepart. Du kan læse mere herom i vores Cookiepolitik nedenfor.

Hvis du har accepteret alle cookies, registrerer vi, hvilket indhold du har vist interesse for og anvender disse oplysninger til at personalisere hjemmesiden ved dit næste besøg, samt til at personalisere nyheder, såfremt du har tilmeldt dig dette.

DR Koncerthusets retsgrundlag til at behandle disse personoplysninger er vores legitime interesse i at forbedre din oplevelse, når du besøger vores hjemmeside, herunder at præsentere dig for relevant indhold, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra f.

2. Køb af koncertbilletter, abonnementsserier eller reservering af bord i vores restaurant og bar
Køber du koncertbilletter og abonnementsserier hos DR Koncerthuset eller reserverer et bord i vores restaurant og bar, får vi bl.a. dit navn, adresse og billetoplysninger.

Vi behandler kun følsomme personoplysninger om dig f.eks. helbredsoplysninger, herunder oplysninger om allergener, såfremt du selv afgiver dem til os i forbindelse med dit køb eller bestilling.

DR Koncerthusets retsgrundlag til at behandle disse personoplysninger er opfyldelse af en aftale indgået med dig, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra b. I tilfælde af, at du har givet os følsomme personoplysninger er retsgrundlaget imidlertid dit udtrykkelige samtykke jf. databeskyttelsesforordningens art. 9, stk. 2, litra a.

Efterfølgende anvender vi også dine personoplysninger om køb af koncertbilletter og abonnementsserier for at undgå, at du præsenteres for allerede købte koncerter, når du igen går på vores hjemmeside eller for at kunne give dig en optimal kundeservice, hvis du henvender dig til os.

DR Koncerthusets retsgrundlag til at behandle disse personoplysninger er vores legitime interesse i at forbedre din oplevelse og give dig en optimal kundeservice, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra f.

3. Tilmelding til vores nyheder
Tilmelder du dig vores nyheder, behandler vi dit navn og e-mailadresse, samt din kundeprofil med interesser, såfremt du udfylder og indsender din kundeprofil. Du kan til en hver tid ændre din kundeprofil.

Vi sammenholder ovennævnte personoplysninger med data fra de cookies, som du har accepteret. Formålet med dette er, at du modtager så relevante nyheder, som muligt både via vores egen direkte udsendelse af nyheder via e-mail, sms, telefon og brev, samt via sociale medier og bannere.

DR Koncerthusets retsgrundlag til at behandle de personoplysninger, som du afgiver ved tilmeldingen til vores nyheder er vores legitime interesse i at vise dig relevant indhold, herunder at markedsføre vores koncerter, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra f. Den efterfølgende behandling af cookiedata, købshistorikdata og klikdata er vores legitime interesse i at forbedre din oplevelse, så vi præsenterer dig for relevant indhold, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra f.

Har du givet os dit samtykke til at få nyheder, har du til enhver tid ret til at trække dit samtykke tilbage, uden at dette berører lovligheden af behandling, der er baseret på samtykke, inden tilbagetrækning heraf.

Du kan trække dit samtykke tilbage ved at tilgå dette link eller ved at klikke på samme link, når du modtager nyhederne.

4. Kundeservice
Hvis du skriver eller ringer til os, registrerer vi de nødvendige personoplysninger i den forbindelse, herunder dit navn, tidspunkt for henvendelsen, emnet for henvendelse og besvarelsen heraf.

Formålet er at yde dig en optimal kundeservice.

DR Koncerthusets retsgrundlag til at behandle disse personoplysninger er vores legitime interesse i at give dig en optimal kundeservice, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra f.

5. Koncertevaluering
Efter koncertens afholdelse sender vi dig en evalueringsanmodning. I dit svar kan du vælge at oplyse dit køn og din fødselsdato.

Vi bruger disse personoplysninger til at forbedre vores udbud og dine oplevelser.

DR Koncerthusets retsgrundlag til at behandle disse personoplysninger er vores legitime interesse i at give vores kunder en optimal oplevelse, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra f.

Hvem får adgang til dine data?
Leverandører, der arbejder for os og er vores databehandlere, kan få adgang til dine personoplysninger, men må kun behandle dem til at løse de opgaver, vi beder dem om, og inden for de formål, vi har nævnt ovenfor. Det kan fx være virksomheder, der hjælper os med IT- og kundesupport.

Har du tilmeldt dig vores nyheder, har vi mulighed for at sende din e-mail adresse til Facebook, så vi kan markedsføre vores koncerter overfor dig på Facebook og Instagram ved hjælp af deres løsninger.

Som en del af DR Koncerthusets koncerter, begivenheder og omtaler kan der anvendes indhold fra sociale medier – fx indlejret indhold fra Twitter, Facebook, Instagram, YouTube eller lignende. Hvis du interagerer med dette indhold fra sociale medier, vil din adfærd blive tracket af tredjepart og det specifikke sociale medie kan evt. henføre disse oplysninger til din profil på det sociale medie. Det samme er tilfældet, såfremt du går på DR Koncerthusets sider på de sociale medier. Den behandling, som det sociale medie foretager, ligger uden for DR Koncerthusets kontrol og er udelukkende et forhold mellem dig og det sociale medie, som er dataansvarlig for denne brug. Vi opfordrer dig til at gøre dig bekendt med disse tjenesters politik om behandling af personoplysninger.

Overførsel af dine personoplysninger til tredjelande uden for EU/EØS
Dine personoplysninger overføres ikke til tredjelande uden for EU/EØS.

Hvor længe opbevarer vi dine personoplysninger?
Vi opbevarer dine personoplysninger, så længe du bruger vores tjenester, og opbevaring er nødvendig for at opfylde de formål, vi har nævnt, eller andre legitime formål og forpligtelser som fx at kunne dokumentere vores behandling. Tilbagekalder du dit samtykke, sletter vi dine personoplysninger,medmindre det er fortsat nødvendigt at opbevare til dokumentationsformål.

Som udgangspunkt sletter vi dine personoplysninger 3 år fra din sidste aktivitet i overensstemmelse med principperne i forældelsesloven. Hvis du har købt en ydelse opbevarer vi dine personoplysninger, der relaterer sig til bogføringsmateriale i 5 år fra udgangen af det år, som bogføringsmaterialet vedrører.

Dine rettigheder
Du har efter databeskyttelsesforordningen en række rettigheder i forhold til vores behandling af oplysninger om dig. Hvis du vil gøre brug af dine rettigheder, skal du kontakte os. Vores kontaktinformationer følger nederst på denne side.

  • Ret til at se oplysninger om dig selv (indsigtsret)
    Du har ret til at få indsigt i de oplysninger, som vi behandler om dig.
  • Ret til berigtigelse (rettelse)
    Du har ret til at få urigtige oplysninger om dig selv rettet.
  • Ret til sletning
    I særlige tilfælde har du ret til at få slettet oplysninger om dig, inden tidspunktet for vores almindelige generelle sletning indtræffer.
  • Ret til begrænsning af behandling
    Du har i visse tilfælde ret til at få behandlingen af dine personoplysninger begrænset.
  • Ret til indsigelse
    Du har i visse tilfælde ret til at gøre indsigelse mod vores ellers lovlige behandling af dine personoplysninger.
  • Ret til at transmittere oplysninger (dataportabilitet)
    Du har i visse tilfælde ret til at modtage dine personoplysninger i et struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbart format, samt at få overført disse personoplysninger fra én dataansvarlig til en anden uden hindring.

Du kan læse mere om dine rettigheder i Datatilsynets vejledning om de registreredes rettigheder, som du finder her.

Kontakt og klager
DR Koncerthuset er en del af DR, CVR-nr. 62786515, Emil Holms Kanal 20, 0999 København C. Vi er ansvarlige for behandlingen af dine data og du er altid velkommen til at kontakte vores databeskyttelsesrådgiver (DPO) på e-mail: dpo-mail@dr.dk, på telefon: +45 35 20 30 40 eller ved brev: DR, DR Byen, att.: Databeskyttelsesrådgiver, Emil Holms Kanal 20, 0999 København C.

Du har også ret til at indgive en klage til Datatilsynet, hvis du er utilfreds med den måde, vi behandler dine personoplysninger på. Du finder Datatilsynets kontaktoplysninger på www.datatilsynet.dk.

Ændringer
Vores persondatapolitik kan ændres løbende men den er altid tilgængelig på vores hjemmeside. Hvis vi ændrer vores persondatapolitik, og det har væsentlig betydning for behandlingen af dine personoplysninger, vil vi orientere dig herom f.eks. per e-mail.


Cookiepolitik


Formål
På vores hjemmeside bruger vi forskellige cookies til at optimere dit besøg på hjemmesiden, herunder sikre funktionalitet, generere statistik over brugen af hjemmesiden, huske dine præferencer samt til brug for målrettet, digital markedsføring baseret på indhold du tidligere har vist interesse for via vores egne medier og via tredjeparter.

Når du besøger vores hjemmeside, beder vi derfor om dit samtykke til at sætte cookies. Accepterer du alle eller udvalgte cookies, lagres der cookies på din computer, mobil eller tablet.

Det bemærkes, at denne cookiepolitik kun gælder for DR Koncerthusets hjemmeside drkoncerthuset.dk. På DR’s hjemmeside dr.dk finder du den cookie politik, som gælder der.

Dit samtykke
Vi placerer først cookies, når du har valgt, hvilke cookies vi må benytte. Det er frivilligt, hvilke cookies du vælger at acceptere. Du skal dog være opmærksom på, at vores hjemmeside muligvis ikke fungerer optimalt, hvis du vælger ikke at acceptere cookies. Mange af de interaktive funktioner, som hjemmesiden tilbyder, er afhængige af cookies, og blokering eller sletning af cookies kan forhindre de funktioner i at virke.

Dit samtykke gælder for følgende domæner: drkoncerthuset.dk og billetdrkoncerthuset.dk

Du kan tilbagekalde eller ændre dit samtykke via linket nedenfor.

Ændring af dit samtykke | Træk dit samtykke tilbage

Hvad er en cookie?
Cookies er små tekstfiler, som anbringes på din computers harddisk, smartphone eller andet elektronisk udstyr. Ordet “cookies” betyder i denne politik og i samtykket dog også andre former for automatisk dataindsamling, f.eks. Flash-cookies (Local Shared Objects), Web Storage (HTML5), Javascripts eller cookies sat ved brug af andet software. Ordet “cookies” omfatter også oplysninger om MAC-adresse og andre oplysninger om din enhed.

Cookies kan blive brugt af både DR Koncerthuset og af tredjeparter, se nærmere herom i Cookiedeklarationen nedenfor.

Cookies er vigtige for DR Koncerthuset, fordi de hjælper os med at følge med i, hvordan vores bruges, så vi kan levere den bedste service til dig. For at gøre det lettere for dig at overskue den måde vi bruger cookies på, har vi grupperet vores cookies i nogle letforståelige kategorier. Man kan se hver kategori og hver cookie i Cookiedeklarationen nedenfor.

Vi tilstræber at give oplysningerne i Cookiedeklarationen på en åben og gennemsigtig måde, så du tydeligt kan se, hvordan cookies bruges til at gøre dit besøg på hjemmesiden bedre, så du kan træffe et informeret valg om at tillade deres anvendelse.

Tredjepartscookies
Vores hjemmeside gør brug af tracking programmer fra bl.a. Google Analytics, Google AdWords, Google Tag Manager, Facebook og One Prediction, der også sætter cookies og dermed kan lagre og tilgå lagrede data om dig og dele dem med os og vise målrettet indhold på sociale medier som fx Facebook, Youtube, Twitter og Instagram. Som en del af DR Koncerthusets koncerter, begivenheder og omtaler kan der anvendes socialt medie indhold – fx indlejret indhold fra Twitter, Facebook, YouTube eller lignende. Hvis du interagerer med dette indhold fra sociale medier, vil din adfærd blive tracket af tredjepart og det sociale medie kan evt. henføre disse data til din profil på det sociale medie. Den behandling, som det sociale medie foretager, ligger uden for DR Koncerthusets kontrol og er udelukkende et forhold mellem dig og det sociale medie, som er dataansvarlig for denne brug. Vi opfordrer dig til at gøre dig bekendt med disse tjenesters privatlivspolitik.

Du kan få det fulde overblik over tredjepartscookies i Cookiedeklarationen nedenfor.

Behandling af personoplysninger ved brug af cookies
DR’s brug af cookies kan medføre behandling af personoplysninger, og vi anbefaler derfor, at du også læser vores privatlivspolitik, som beskriver vores behandling af personoplysninger og dine rettighedei afsnitten ovenfor vedrørende persondatapolitik.

Fravalg af cookies
Du kan til enhver tid ændre eller tilbagekalde dit samtykke ved at fravælge cookies i cookiebanneret eller øverst i denne cookiepolitik.

Du kan også vælge at fjerne cookies manuelt. Det gøres ved at bruge genvejstasterne [CTRL]+[SHIFT]+[Delete] eller via dine browserindstillinger.

Forskellige webbrowsere kan bruge forskellige metoder til håndtering af cookies. Bruger du flere browsere, skal du huske at ændre eller tilbagekalde dit samtykke i alle browsere eller blokere cookies i alle browsere.

Følg vejledningen fra webbrowserproducenterne nedenfor for at konfigurere dine browser-indstillinger* :

Internet Explorer
Mozilla Firefox
Google Chrome
Opera
Safari
Flash cookies
Apple
Android
Windows 7

* Bemærk: Instrukserne ovenfor er links direkte til webproducenten – Ingen former for ansvar kan gøres gældende over for DR Koncerthuset, hvis de ikke fungerer efter hensigten.

Husk: Bruger du flere internet-browsere, skal du slette cookies i den alle.

Spørgsmål
Du kan rette eventuelle spørgsmål vedrørende vores anvendelse af cookies til vores databeskyttelsesrådgiver (DPO) på e-mail: dpo-mail@dr.dk, på telefon: +45 35 20 30 40 eller ved brev: DR, DR Byen, att.: Databeskyttelsesrådgiver, Emil Holms Kanal 20, 0999 København C.


Sådan sletter du cookies

Se vejledning her.

Google Analytics (trafikmåling)
Websitet bruger cookies fra Google Analytics til at måle trafikken på websitet. Du kan fravælge cookies fra Google Analytics her.

Google Adwords remarketing (reklame)
Websitet bruger cookies fra Google Adwords til at målrette reklamer specifikt til folk, der har besøgt drkoncerthuset.dk.

Du kan fravælge “remarketing” (reklame) cookies her.

Du kan se og slette eventuel information omkring dine interesser og demografiske gruppe, som Google har lagret her.

Tredjeparts cookies
Koncerthuset.dk bruger en række tredjeparts services på vores sider. Disse services bruger til tider også cookies. Du kan vælge at afvise 3. parts cookies i din browser ved at følge dette link.

Du kan fravælge Google Analytics her.

Kontakt vedr. personoplysninger
Hvis du ønsker adgang til de oplysninger, som er registreret om dig hos DR Koncerthuset, skal du rette henvendelse på dpo-mail@dr.dk. Er der registreret forkerte data, eller har du andre indsigelser, kan du rette henvendelse samme sted. Du har mulighed for at få indsigt i, hvilke informationer der er registreret om dig, og du kan gøre indsigelse mod en registrering i henhold til reglerne i lov om massemediers informationsdatabaser og Persondataloven.

Kontakt DR Koncerthuset
Du kan kontakte DR Koncerthuset via følgende denne email

Persondata- og cookiepolitik opdateret juli 2020.