0Din kurv er tom

Koncertsalen

Venteliste
Verdis Requiem

3. dec '21 kl. 19:30Koncertsalen

Læs mere
Venteliste
Verdis Requiem

4. dec '21 kl. 15:00Koncertsalen

Læs mere
Få billetter tilbage
Medina & Danmarks­ Underholdnings-orkester

8. dec '21 kl. 20:00Koncertsalen

Læs mere
Venteliste
Verdis Requiem
Verdis Requiem

DR Koncertkoret
Dirigent: Fabio Luisi
Verdi: Requiem

3. dec '21 kl. 19:30 Koncertsalen / DR Symfoniorkestret
Læs mere
Venteliste
Verdis Requiem
Verdis Requiem

DR Koncertkoret,
Dirigent: Fabio Luisi
Verdi: Requiem

4. dec '21 kl. 15:00 Koncertsalen / DR Symfoniorkestret
Læs mere
Få billetter tilbage
Medina & Danmarks­ Underholdnings-orkester
Medina & Danmarks­ Underholdnings-orkester

Oplev Medina genfortolke sit hit på hit-repertoire i klassiske udgaver sammen med Danmarks Underholdningsorkester i DR Koncerthuset.

8. dec '21 kl. 20:00 Koncertsalen
Læs mere

Koncertsalen er blandt verdens mest imponerende musikscener

Oplevelsen er stor, allerede når man træder ind i Koncertsalen. DR Koncerthusets mest imponerende scene indbyder til fællesskab, musikalsk magi og unik intimitet mellem publikum og kunstnere.

Udover store musikalske events, har Koncertsalen lagt rum til verdens-transmitterende begivenheder, som fx den ceremonielle overdragelse af EU-formandskab og H. M. Dronningens 40 års regeringsjubilæum.

Koncertsalen er opført som en arenascene med plads til 1.800 publikummer, der er placeret både foran, rundt om og bagved orkestret. DR Koncerthuset er dog ikke kun blevet berømt for den fantastiske arkitektur, men også for den enestående akustik – skabt af verdens måske bedste akustiker: Yasuhisa Toyota.

“Wow.”

Det er det, du tænker, første gang du træder ind i Koncertsalen i DR Koncerthuset. Også selv om musikken slet ikke er gået i gang endnu.

Koncertsalen er på alle måder den mest imponerende sal i arkitekt Jean Nouvels mesterværk. Og en af de flotteste koncertsale i verden med en usædvanlig arkitektur og et bjergtagende design.

Arealet svarer til næsten fire fodboldbaner, men alligevel føles salen intim. Uanset hvilket af de 1.800 røde plyssæder, man sidder på, føler man et intenst nærvær. Scenen er nemlig placeret lige midt i det hele. Akustikken er ligeledes strålende, uanset hvor man sidder, og hvilken type musik man hører.

Inspirationen kom fra Radiohuset og Berlin

Amfiteater-opbygningen er inspireret af Berlinerfilharmonien, mens salens varme, gyldne farver er overført fra Radiohusets Koncertsal på Frederiksberg.

Salens bølgende vægge er inspireret af himlen i Edvard Munchs maleri Skriget.

Orglet tårner sig op bag scenen, og den stemningsmættede, indirekte belysning via reflektioner på væggene fuldender salens elegante udtryk.

Canopyen i loftet vejer 60 ton og rummer lys- og lydudstyr. Den kan hæves og sænkes, og konstruktionen bliver båret af en stålwire, der normalt anvendes til svævebaner.

Japansk lydmagiker står bag unik akustik

Lyden i DR Koncerthusets studier er unik og i international topklasse. Chefakustiker Yasuhita Toyota, der er verdens måske bedste akustikdesigner, står bag nogle af verdens mest roste koncertsale, herunder i København.

Den akustiske opgave var yderst kompliceret, men resultatet har været overvældende. Hver af DR Koncerthusets fire koncertsale har variabel akustik, så efterklangen – og dermed lydoplevelsen – kan tilpasses forskellige ensembler og musikalske genrer.

I Koncertsalen kan orkestret spille helt svagt og alligevel høres af hele publikum. Tusindvis af håndskårne udstansninger i væggene tilføjer huset et organisk, næsten saunask udtryk og har til formål at reflektere lyd. Håndborede huller gør det modsatte – de absorberer lyden.

Det britiske magasin Gramophone placerede i 2012 DR Koncerthuset på listen over verdens ti bedste koncertsale.

Hør chefakustiker Toyota fortælle om akustikken

De største stjerner har spillet her

Koncertsalens magi er så imponerende, at selv garvede musikere må synke en ekstra gang, inden de optræder. Listen over kunstnere er lang.

DRs egne kor og orkestre som DR Symfoniorkestret, DR Big Bandet og DRs kor har fremført klassisk musik her med de allerstørste solister og dirigenter fra hele verden.

Nick Cave, Kraftwerk, Suede og Patti Smith og de største hjemlige navne har givet publikum en oplevelse for livet i Koncertsalen.

Endelig har den fantastiske sal dannet ramme om standup, juleshows og alverdens særarrangementer som gysermesteren John Carpenter, der fremførte sin episke filmmusik og DR Symfoniorkestret, der spiller ikonisk musik fra computerspil.

Koncertsalen kan alt. Og altid noget magisk.

Lej Koncertsalen

Koncertsalen er den største af DR Koncerthusets fire sale. Salens akustik er optimeret til symfonisk musik, men lydregulerende gardiner kan trækkes frem, så akustikken varieres, når salen bruges til rytmisk musik.

Salen har et kæmpe volumen (28.000 m3), men virker samtidig intim, da scenen er placeret midt i salen, med publikum siddende hele vejen rundt på forskudte terrasser. Alle 1800 pladser er dermed overraskende tæt på musikerne, hvilket giver en særlig intensitet. Amfiteater-opbygningen er inspireret af Berlinerfilharmonien, mens salens varme, gyldne farver er overført fra Radiohusets Koncertsal. Bag scenen tårner orglet sig op, og den stemningsmættede, indirekte belysning via reflektioner på væggene fuldender salens elegante udtryk.

Kontakt os og hør mere

Stine Bramsen akustisk fra Koncertsalen

Tekniske data / Koncertsalen

Antal siddepladser  1.800
Kørestolspladser  16
Salens dimensioner  60 x 47 x 24 meter (maximal L x B x H)
Kontrolrum  47 m2
Kommentatorstudie  13 m2
Lyskontrolrum 24 m2
Efterklangstid  2,3 sekunder (tom sal),
Efterklangstid kan reduceres til 1,6 sekund med akustik gardiner
Antal elevérbare podier 28
Mikrofonhejse  24 stk. enkelthejse, 2 stk. 3-punktshejse
Orgel  Van den Heuvel – 92 registre
Andre instrumenter  Steinway koncertflygel og orkesterflygel
PA anlæg D&B V-Series
Optageudstyr SSL System-T optagepult
Lysanlæg  4 systemer, som alle kan styres centralt
Atmosfærelys for sal og publikum
Scene- og nodelys (placeret i Canopy over scene)
TV produktionslys, profilspots og følgespots placeret i gallerier i loft. Dækker scenen ca. 270 grader med en vinkel på ca. 45 grader.
Strømudtag til eksternt showlys på scene og over loft, samt flyvepunkter til ophæng
Solist- og dirigentværelser 5
Elevatorer  2 vareelevatorer – L5 (5,2 x 2,5 x 2,3) meter og L4 (2,90 x 1,9 x 2,3) meter
Teleslynge  Superloop på samtlige pladser

Hent tech specs for Koncertsalen

Gode adventsrabatter

Til store oplevelser og adgang til eksklusive tilbud