0Din kurv er tom

Om­DR Big­Band

Et af Europas bedste bigbands

DR Big Band blev etableret i 1964, på et tidspunkt hvor de københavnske jazzscener summede af liv og byen konstant fik besøg af koryfæer fra USA.

Det nye bigband blev kaldt Det Nye Radio Danse Orkester. De første år var Ib Glindemann kapelmester, og de følgende årtier kom mange nye, markante dirigenter, musikere og gæstesolister til og var med til at forme og udvikle bandet.

Dirigenter som Thad Jones, Bob Brookmeyer og Jim McNeely og gæstesolister som Miles Davis, Stan Getz og Joe Henderson formåede – sammen med en perlerække af danske jazzmusikere – at gøre DR Big Band til den institution, som Ernie Wilkins kaldte:

“probably the best big band in Europe.”

Med til Grammy-fest

En lang række jazzlegender har været med til at etablere DR Big Band som et toneangivende orkester, der bliver fulgt opmærksomt også i udenlandske jazzmiljøer gennem pladeudgivelser, radio- og TV-transmissioner og ikke mindst live.

Mere end 80 albumindspilninger med stjerner som Stan Getz og Joe Henderson har sammen med en flittig turnévirksomhed givet DR Big Band et imponerende, internationalt renommé. Indspilninger med solister som Eliane Elias og Miles Davis har givet DR Big Band to amerikanske Grammy-priser, bl.a. i kategorien “Best Jazz Big Band Performance”.

Senest i 2012 blev udgivelsen ”The Jazz Ballad Song Book” med trompetisten Randy Brecker Grammy-nomineret i hele fire kategorier.

Store navne og nye talenter

Jazzmagien opstår ikke kun, når DR Big Band optræder med de store danske og udenlandske navne. Bandet er altid på vej mod nye mål og nye oplevelser for publikum.

DR Big Bands ambition er at skabe nyt musikalsk indhold i skæringspunktet mellem orkestrerede værker og fri improvisation – samtidig med, at bandet afspejler jazzens rige tradition og historie.

De store øjeblikke opstår også, når DR Big Band præsenterer helt nye navne, udvikler nye samarbejdskonstellationer og sikrer, at der skrives helt ny musik til glæde for dansk musikliv og ikke mindst publikum.