0Din kurv er tom

DR Big Band ­- Musikerne

Musikerne bag DR Big Band

Mød DR Big Bands 19 enestående jazzmusikere – stærke personligheder, som både er knivskarpe solister og samtidig kendte ansigter på den danske jazzscene som komponister, arrangører og meget mere.

Dave Vreuls

Trompet

Dave Vreuls er uddannet fra konservatorierne i Maastricht og Amsterdam og har spillet med prestigefulde jazzorkestre som Jazz Orchestra of the Concertgebouw, The Glenn Miller Orchestra og mange andre. Ved siden af trompetistkarrieren er Dave også arrangør og komponist og har skrevet musik til bl.a. DR Big Band.

Thomas Kjærgaard

Trompet

Thomas Kjærgaard er en alsidig musiker, og udover DR Big Band spiller han i Tivolis Big Band og sammen med navne som Jørgen Emborg og Eivør Pálsdóttir.

Mads La Cour

Trompet

Mads la Cour har på rekordtid spillet sig ind på den danske jazzscene, siden han i 2006 blev medlem af DR Big Band og året efter modtog P2 Jazz Prisen.

Peter Fuglsang

Saxofon

Peter Fuglsang har taget vejen fra klassisk klarinet til jazz-sax. Før tiden i DR Big Band har han bl.a. turneret verden rundt med Tom Waits’ Woyzeck.

Nicolai Schultz

Saxofon

Nicolai Schultz startede musikerlivet som fløjtenist i Tivoligarden i 1977. I dag, knap 40 år senere, er han både altsaxofonist og fløjtesolist i DR Big Band.

Hans Ulrik

Saxofon

Hans Ulrik er en særdeles garvet musiker, uddannet på Berklee i USA og med en imponerende diskografi: ca. 15 udgivelser i eget navn og medvirkende på over 100.

Karl-Martin Almqvist

Saxofon

Det nyeste medlem af DR Big Band er en erfaren herre fra den anden side af Sundet, som har spillet med stort set alle, der er noget inden for svensk jazz.

Anders Gaardmand

Saxofon

Anders Gaardmands musikhistorie strækker sig fra Rugsted & Kreutzfeld og Shubidua over New Yorks R&B-scene og The Lounge Lizards til DR Big Band.

Peter Dahlgren

Basun

Opvokset i Sydsverige, uddannet på Rytmisk Musikkonservatorium i København og en af Europas førende jazzbasunister. Er efter nogle år i Norrbotten Big Band kom Peter Dahlgren tilbage til København, da han fik chancen for at overtage lead-stolen i DR Big Band.

Annette Saxe

Basun

Annette Saxe startede basunkarrieren i et norsk skolekorps. Efter at have spillet i bl.a. Århus Symfoniorkester blev hun den første kvinde i DR Big Band i 2000.

Jakob Munck Mortensen

Basun

Jacob Munck Mortensens vej ind i DR Big Band gik fra trompettimer som seksårig, over Klassisk Kons, ud i krogene af det københavnske musikliv... og ind i DR.

Per Gade

Guitar

Per Gade slår sine folder på jazzscenen, som teatermusiker og komponist. Han har i mange år turneret med den legendariske trommeslager Billy Cobham.

Søren Frost

Trommer

Søren Frost har bl.a. Klüvers Big Band og SP Just Frost på CV’et. Han har markeret sig så stærkt, at Yamaha har produceret en lilletromme i hans navn.

Kaspar Vadsholt

Bas

Kaspar Vadsholts karriere som musiker startede med en århusiansk bluestrio og jobs på obskure værtshuse i Jylland. Han har spillet i DR Big Band siden 2004.

Henrik Gunde

Klaver

Henrik Gundes inspirationskilder spænder fra Bach til Hancock. Han er en af landets mest efterspurgte pianister og spiller i en række forskellige bands.