DR PigeKoret

DR PigeKoret – Koncert

24. feb '18 kl. 16:00 Skårup Kirke, Skårup

Læs mere
DR PigeKoret – Koncert

25. feb '18 kl. 15:00 Sdr. Lem Kirke, Lem

Læs mere
DR PigeKorets forår

11. mar '18 kl. 19:30 Holmens Kirke

Læs mere

DR PigeKoret – Et ungt elitekor

Knap 50 talentfulde piger i alderen 16-22 år, flere hundrede års dansk sangtradition og en ung og brændende ambitiøs dirigent. Det er de vigtigste ingredienser i DR PigeKoret – et af verdens bedste pigekor og et af Danmarks stærkeste musikalske brands.

DR PigeKoret blev etableret i 1938, og har gennem årene høstet stor anerkendelse både i Danmark og i udlandet. Det unge eliteensemble har en særlig evne til at bevæge sig ubesværet rundt mellem sange, salmer, moderne korværker og kendte popsange.

Den særlige kombination af professionalisme, engagement og åbenlys sangglæde gør DR PigeKoret til en naturlig ambassadør for Danmark – både når de tager på turné i udlandet, og når de synger for verdens ledere og prominente gæster ved officielle begivenheder rundt om i hele Danmark.

Læs mere om DR PigeKoret

Hele Danmarks PigeKor

DR PigeKorets hjemmebane er DR Koncerthuset, hvor de store, traditionsrige koncerter finder sted, men hver sæson drager pigerne også ud og synger koncerter i små kirker rundt om i Danmark.

Se hvor du kan høre DR PigeKoret i 2017-18

Oplev DR PigeKoret

Se DR PigeKorets internationale præsentationsvideo

Phillip Faber – ung chefdirigent for DR PigeKoret

Phillip Faber har dirigeret DR PigeKoret siden 2013, og helt fra begyndelsen har han sat sit eget præg på korets klang og udtryk.

I virkeligheden er sangerne i DR PigeKoret ikke bare piger, de er unge kvinder, og jeg vil gerne vise, hvor utroligt meget deres stemmer kan udtrykke.

Phillip er uddannet som både komponist og dirigent fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Før han kom til DR PigeKoret har han bl.a. dirigeret Det Danske Drengekor, Landskoret og Värmlands Nations Kör.

For tiden er Phillip Faber TV-aktuel som vært for DRKs nye, klassiske musikquiz, og han har også medvirket som dommer i DR1s klassiske talentshow “Vidunderbørn”.

Læs om Phillip Faber her

Din Danske Sang

”Din Danske Sang” er DR PigeKorets nye koncertrække, hvor det er muligt at dele sine danske yndlingssange med andre. Koncertrækken er videreførelsen af DRs populære fællessangskoncerter ”Så syng da, Danmark”, som i 10 år, sammen med DRs kor, har inviteret alle indenfor og opfordret publikum til at synge med.

I ”Din Danske Sang” vender vi blikket mod, hvad vi synger sammen. For vi har ikke kun oplevelsen til fælles, vi har også hele den danske sangskat til fælles – og den vil DR PigeKoret dyrke, dele, hylde og folde ud på ny. Ved hver koncert får publikum mulighed for at stemme på hvilke sange der skal synges, og en kendt vokalist inviteres med til at fortolke sangskatten med DR PigeKoret.

Se klip fra Din Danske Sang her

DR PigeKoret til OL I Brasilien

Sådan bliver du optaget i DR PigeKoret

DR PigeKoret optager primært sangere, der allerede går i DR JuniorKoret – men eksterne ansøgere er også meget velkomne ved optagelsesprøverne, som afholdes cirka fire gange om året. Du kan søge optagelse i DR PigeKoret fra du går i 9. klasse, til du fylder 18 år.

Hvis du søger optagelse i DR PigeKoret uden at have gået i DR JuniorKoret, skal du sende en motiveret ansøgning til chefdirigent Phillip Faber. Skriv lidt om dig selv, din musikalske erfaring og din stemmegruppe. Det er en forudsætning for at komme ind i koret, at du kan læse noder, og at du behersker hørelære.

Send ansøgning

drpigekoret