0Din kurv er tom

DR Pigekoret

Få billetter tilbage
DR Pigekoret i mørke

8. okt '23 kl. 16:00Koncertsalen

Læs mere
DR Pigekoret i mørke

9. okt '23 kl. 19:30Koncertsalen

Læs mere
Få billetter tilbage
DR Pigekoret i mørke
DR Pigekoret i mørke

Dyk helt ind musikken, når alt lyset i DR Koncertsalen slukkes, og DR Pigekoret synger en koncert i komplet mørke. Giv dig hen til stemmerne og mørket i en sanselig og nærværende musikalsk fortælling.

8. okt '23 kl. 16:00 Koncertsalen / DR Pigekoret
Læs mere
DR Pigekoret i mørke
DR Pigekoret i mørke

Dyk helt ind musikken, når alt lyset i DR Koncertsalen slukkes, og DR Pigekoret synger en koncert i komplet mørke. Giv dig hen til stemmerne og mørket i en sanselig og nærværende musikalsk fortælling.

9. okt '23 kl. 19:30 Koncertsalen / DR Pigekoret
Læs mere

Charlotte Rowan – ny dirigent for DR Pigekoret

Den 28-årige dirigent Charlotte Rowan står i spidsen for DR Pigekoret fra sæson 2023-24. Hun har stor erfaring som kordirigent i både England og Danmark.

Læs mere om Charlotte Rowan her

DR Pigekoret – Et tæt musikalsk fællesskab

I over 80 år har DR Pigekoret været en del af danskernes lydbillede. Fra faste radioindslag i hverdagen til festlige begivenheder som nytårsaften, hvor hundredtusindvis af danskere oplever DR Pigekoret synge det nye år ind.

Den røde tråd i DR Pigekorets virke er den danske sang i alle dens afskygninger, og sangerne bevæger sig frit mellem Grundtvigs salmer, moderne værker, popsange og fællessang.

Det kræver disciplin og musikalsk talent at være sanger i DR Pigekoret – men det allervigtigste for koret er faktisk alt det ligger rundt om musikken. Nemlig fællesskabet, samhørigheden og det at bakke hinanden op. At være del af et forpligtende fællesskab og sammen skabe noget der er større og vigtigere end sig selv – til glæde for alle i Danmark.

Oplev DR Pigekoret på tv, video og streaming

På DRTV kan du gå på opdagelse i DR Pigekorets tidligere jule-, forårs-  og sommerkoncerter lige når du har lyst. Du kan også se koncertserien ‘Din danske sang’, hvor koret møder kendte kunstnere fra den rytmiske musikscene i nye fortolkninger af den danske sangskat.

På YouTube er en lang række musikvideoer med DR Pigekoret, og alle korets albums kan høres på streamingtjenester som fx Spotify.

Se DR Pigekoret på DRTV

Lyt til DR Pigekoret på Spotify

Se DR Pigekoret på YouTube

DR Pigekorets koncertpakke

Til dig, der elsker sang, har vi sammensat en koncertpakke med tre højdepunkter i DR Pigekorets kommende sæson. Med de tre koncerter kan du følge DR Pigekoret gennem hele sæsonen – og samtidig sikre dig billetter til de eftertragtede koncerter i god tid.

Læs mere om DR Pigekorets koncertpakke her

OBS: DR Pigekorets koncertpakke er udsolgt.

Hele Danmarks pigekor

DR Pigekorets hjemmebane er DR Koncerthuset, men faktisk foregår mange af korets koncerter ude af huset i kirker og koncertsale i hele Danmark. Her kan du se, hvor du kan opleve DR Pigekoret i sæsonen 2022-23 – fra Svendborg til Viborg og Aalborg.

Se hvor du kan opleve DR Pigekoret i sæson 2022-23

Musikalske ambassadører

Både herhjemme og i udlandet er DR Pigekoret kendt for deres nærværende og moderne måde at formidle den danske sangskat, og koret optræder ofte ved officielle begivenheder.

De senere år har DR Pigekoret bl.a. repræsenteret Danmark ved OL i Rio de Janeiro og i Strasbourg under det danske formandskab for Europarådets Ministerkomité. I 2019 lagde koret stemmer til et stort dansk erhvervsfremstød i Paris med bl.a. Kronprinsparret, og senere gik turen til Californien, hvor koret sammen Den Danske Strygekvartet begejstrede det amerikanske publikum.

Siden 2018 har H.K.H. Kronprinsesse Mary været DR Pigekorets protektor, som jævnligt overværer korets koncerter.

Oplev DR Pigekoret

Se DR Pigekoret synge Fugleflugt i DR Koncerthuset, 2022

Phillip Faber – chefdirigent for DR Pigekoret

Phillip Faber (f. 1984) er uddannet komponist og dirigent fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Han blev chefdirigent for DR Pigekoret i 2013, og har lige fra begyndelsen sat sit særlige præg på korets klang og udtryk.

Phillip Faber optræder jævnligt som gæstedirigent for bl.a. DR Vokalensemblet og de danske landsdelsorkestre, og han er en ivrig formidler af klassisk musik i mange sammenhænge. I 2017 modtog han DR’s Sprogpris, bl.a. for sin indsats som TV-vært i musikprogrammer som Den klassiske Musikquiz (DR 2) og Vidunderbørn (DR 1).

I 2020 modtog Phillip Faber og DR Pigekorets kunstneriske leder Anne Karine Prip N.F.S. Grundtvigs Pris 2020 for deres indsats for den danske sang som initiativtagere til Morgensang på DR1. Senest har Phillip Faber modtaget en fornem pris fra Kongehuset og er nu Ridder af Dannebrogsordenen.

Læs om Phillip Faber her

Sådan bliver du optaget i DR Pigekoret

Navnet DR Pigekoret har tilknytning til den historiske institution som koret er og har været siden 1938. Navnet tager afsæt i korets sammensætning som ligestemmigt bestående af sopraner og alter.
I takt med tidens udvikling, og i forlængelse af en ændret diskurs vedrørende kønsidentitet, kan alle køn søge om optagelse i DR Pigekoret.
Forudsætning er, at sangeren har en stemmetype, der er sopran eller alt, er i alderen 16-22 år og er indforstået med at optræde i korets til enhver tid eksisterende koruniform.
Ved optagelsesprøven vil der blive lagt vægt på klang, musikalitet og nodefærdigheder.

DR Pigekoret optager primært sangere, der allerede går i DR Juniorkoret, men eksterne ansøgere er også meget velkomne ved optagelsesprøverne, som afholdes fire gange om året. Du kan søge optagelse i DR Pigekoret fra du er 16 år til du fylder 18 år.

Hvis du søger optagelse i DR Pigekoret uden at have gået i DR Juniorkoret, skal du sende en motiveret ansøgning til chefdirigent Phillip Faber.

Du skal:

 • Vedhæfte en lydfil af dig, der synger en dansk sang.
 • Den må gerne være optaget på mobilen og skal være a cappella, altså uden instrumental ledsagelse.
 • Sangen skal være en ældre, klassisk dansk sang fra fx Højskolesangbogen eller Salmebogen (det kunne være sange som I Danmark er jeg fødtI skovens dybe, stille roeller Se, nu stiger solen.)
 • Skriv lidt om dig selv, din musikalske erfaring og din stemmegruppe.
 • Det er en forudsætning for at komme ind i koret, at du kan læse noder, og at du behersker hørelære.

Optagelsesprøve
Der er fire årlige optagelsesprøver, som alle ligger midt på en hverdag.
Prøven tager cirka et par timer afhængig af antal ansøgere.

Man skal igennem en praktisk og skriftlig del, der indeholder:

 • Selvvalgt sang
 • Synge en understemme
 • Sang fra bladet
 • Lytteøvelser
 • Stemmeøvelser
 • Skriftlig hørelære test

Send ansøgning