0Din kurv er tom

DR Pigekoret

Venteliste
DR Pigekoret i mørke

9. okt '22 kl. 16:00Koncertsalen

Læs mere
Venteliste
DR Pigekoret i mørke

10. okt '22 kl. 20:00Koncertsalen

Læs mere
Venteliste
DR Pigekorets jul

10. dec '22 kl. 18:30Koncertsalen

Læs mere
Venteliste
DR Pigekoret i mørke
DR Pigekoret i mørke

Dyk helt ind i musikken, når alt lyset i DR Koncertsalen slukkes, og DR Pigekoret synger en koncert i komplet mørke. Giv dig hen til stemmerne, mørket og sangen i en sanselig musikalsk fortælling.

9. okt '22 kl. 16:00 Koncertsalen / DR Pigekoret
Læs mere
Venteliste
DR Pigekoret i mørke
DR Pigekoret i mørke

Dyk helt ind i musikken, når alt lyset i DR Koncertsalen slukkes, og DR Pigekoret synger en koncert i komplet mørke. Giv dig hen til stemmerne, mørket og sangen i en sanselig musikalsk fortælling.

10. okt '22 kl. 20:00 Koncertsalen / DR Pigekoret
Læs mere
Venteliste
DR Pigekorets jul
DR Pigekorets jul

Julen er en særlig tid, hvor de elskede danske julesange og -salmer skaber rammen om ritualer, følelser og minder. DR Pigekoret og Phillip Faber inviterer indenfor i en smuk og julepyntet Koncertsal.

10. dec '22 kl. 18:30 Koncertsalen / DR Pigekoret
Læs mere

DR Pigekorets koncertpakke

Til dig, der elsker sang, har vi sammensat en koncertpakke med tre højdepunkter i DR Pigekorets kommende sæson. Med de tre koncerter kan du følge DR Pigekoret og Phillip Faber gennem hele sæsonen – og samtidig sikre dig billetter til de eftertragtede koncerter i god tid.

Koncertpakken er desværre udsolgt. 

Se DR Pigekorets koncertpakke her

Hele Danmarks pigekor

DR Pigekorets hjemmebane er DR Koncerthuset, men faktisk foregår mange af korets koncerter ude af huset i kirker og koncertsale i hele Danmark. Her kan du se, hvor du kan opleve DR Pigekoret i sæsonen 2022-23 – fra Svendborg til Viborg og Aalborg.

Se hvor du kan opleve DR Pigekoret i sæson 2022-23

DR Pigekoret – Et tæt musikalsk fællesskab

I over 80 år har DR Pigekoret været en del af danskernes lydbillede. Fra faste radioindslag i hverdagen til festlige begivenheder som nytårsaften, hvor hundredtusindvis af danskere oplever DR Pigekoret synge det nye år ind.

Den røde tråd i DR Pigekorets virke er den danske sang i alle dens afskygninger, og pigerne bevæger sig frit mellem Grundtvigs salmer, moderne værker, kendte popsange og fællessang.

Det kræver disciplin og musikalsk talent at være sanger i DR Pigekoret – men det allervigtigste for koret er faktisk alt det ligger rundt om musikken. Nemlig fællesskabet, samhørigheden og det at bakke hinanden op. At være del af et forpligtende fællesskab og sammen skabe noget der er større og vigtigere end sig selv – til glæde for alle danskere.

Læs mere om DR Pigekoret

Se tv-serien "Faber og pigekoret"

De fleste kender Phillip Faber fra fællessang og DR Pigekoret fra nytårsaften, men hvad er det egentlig for et fællesskab, der gemmer sig bag de smukke stemmer? I DR1’s serie “Faber og pigekoret” filmer pigerne sig selv og hinanden, mens man følger deres store kamp for at få lov til at optræde med det, de brænder for – i en sæson med medgang og modgang.

Se alle fire afsnit af “Faber og Pigekoret”

Se vores bonusmateriale her

Kongelig protektor

Den særlige kombination af professionalisme, engagement og åbenlys sangglæde gør DR Pigekoret til en naturlig ambassadør for Danmark – både når de tager på turné i udlandet, og når de synger for verdens ledere og prominente gæster ved officielle begivenheder rundt om i hele Danmark.

I foråret 2018 blev forbindelsen til Kongehuset styrket, da H.K.H. Kronprinsesse Mary blev korets nye protektor.

”Vi har haft glæden af at møde Kronprinsessen ved flere lejligheder, og vi glæder os enormt over, at vi nu har fået hende som DR Pigekorets protektor. Kronprinsessen er et inspirerende forbillede og en moderne og stærk rollemodel for pigerne,” sagde chefdirigent Phillip Faber i forbindelse med protektionen.

Oplev DR Pigekoret

Se DR Pigekorets 80-års jubilæumsvideo

Phillip Faber – chefdirigent for DR Pigekoret

Phillip Faber har dirigeret DR Pigekoret siden 2013, og helt fra begyndelsen har han sat sit eget præg på korets klang og udtryk.

Phillip er uddannet som både komponist og dirigent fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Før han kom til DR Pigekoret har han bl.a. dirigeret Det Danske Drengekor, Landskoret og Värmlands Nations Kör.

Ud over at være kendt som dirigent for DR Pigekoret er Phillip Faber også kendt som tv-vært, bl.a. for Morgensang og Fællessang på DR1 og Den klassiske musikquiz på DR2.

Læs om Phillip Faber her

Sådan bliver du optaget i DR Pigekoret

DR Pigekoret optager primært sangere, der allerede går i DR Juniorkoret – men eksterne ansøgere er også meget velkomne ved optagelsesprøverne, som afholdes cirka fire gange om året. Du kan søge optagelse i DR Pigekoret fra du går i 9. klasse. Aldersspændet er 15-22 år.

Hvis du søger optagelse i DR Pigekoret uden at have gået i DR JuniorKoret, skal du sende en motiveret ansøgning til chefdirigent Phillip Faber. Du skal vedhæfte en lydfil af dig, der synger en dansk sang. Den må gerne være optaget på mobilen og skal være a cappella, altså uden instrumental ledsagelse. Sangen skal være en ældre, klassisk dansk sang fra fx Højskolesangbogen eller Salmebogen (det kunne være sange som I Danmark er jeg født, I skovens dybe, stille ro eller Se, nu stiger solen.)  Skriv lidt om dig selv, din musikalske erfaring og din stemmegruppe. Det er en forudsætning for at komme ind i koret, at du kan læse noder, og at du behersker hørelære.

Send ansøgning

Tilmeld dig nyheder

Gå ikke glip af gribende oplevelser, store grin, videnskabelige talks og storslåede koncerter