0Din kurv er tom

DR PigeKoret

DR PigeKorets forår

10. mar '19 kl. 19:30 Holmens Kirke

Læs mere
DR PigeKorets Forår

12. mar '19 kl. 19:30 Holmens Kirke

Læs mere
Din Danske Sang #10

7. apr '19 kl. 14:00 Koncertsalen

Læs mere
Få billetter tilbage
DR PigeKorets Forår
DR PigeKorets Forår

Oplev DR PigeKoret helt tæt på i Holmens Kirkes fantastiske kirkerum og akustik.

12. mar '19 kl. 19:30 Holmens Kirke / DR Pigekoret
Læs mere
Din Danske Sang #10
Din Danske Sang #10

Phillip Faber er dirigent og vært – og når du køber billet til koncerten, får du mulighed for at være med til at vælge sangene.

7. apr '19 kl. 14:00 Koncertsalen / DR Pigekoret
Læs mere

DR PigeKoret – Et tæt musikalsk fællesskab

I næsten 80 år har DR PigeKoret været en del af danskernes lydbillede. Fra faste radioindslag i hverdagen til festlige begivenheder som nytårsaften, hvor hundredtusindvis af danskere oplever DR PigeKoret synge det nye år ind.

Den røde tråd i DR PigeKorets virke er den danske sang i alle dens afskygninger, og pigerne bevæger sig frit mellem Grundtvigs salmer, moderne værker, kendte popsange og fællessang.

Det kræver disciplin og musikalsk talent at være sanger i DR Pigekoret – men det allervigtigste for koret er faktisk alt det ligger rundt om musikken. Nemlig fællesskabet, samhørigheden og det at bakke hinanden op. At være del af et forpligtende fællesskab og sammen skabe noget der er større og vigtigere end sig selv – til glæde for alle danskere.

Læs mere om DR PigeKoret

Kongelig protektor

Den særlige kombination af professionalisme, engagement og åbenlys sangglæde gør DR PigeKoret til en naturlig ambassadør for Danmark – både når de tager på turné i udlandet, og når de synger for verdens ledere og prominente gæster ved officielle begivenheder rundt om i hele Danmark.

I foråret 2018 blev forbindelsen til Kongehuset styrket, da H.K.H. Kronprinsesse Mary blev korets nye protektor.

”Vi har haft glæden af at møde Kronprinsessen ved flere lejligheder, og vi glæder os enormt over, at vi nu har fået hende som DR PigeKorets protektor. Kronprinsessen er et inspirerende forbillede og en moderne og stærk rollemodel for pigerne,” sagde chefdirigent Phillip Faber i forbindelse med protektionen.

Helt tæt på dig

Man kan let blive rørt, når man ser DR Ks nye Dagens sang med DRs kor i forskellige hverdagsscenarier – der minder os om, at de danske sange forbinder os. DR PigeKoret spreder eksempelvis magi hjemme hos en børnefamilie.

Se Dagens Sang med DR PigeKoret

Oplev DR PigeKoret

Se DR PigeKorets internationale præsentationsvideo

Phillip Faber – ung chefdirigent for DR PigeKoret

Phillip Faber har dirigeret DR PigeKoret siden 2013, og helt fra begyndelsen har han sat sit eget præg på korets klang og udtryk.

I virkeligheden er sangerne i DR PigeKoret ikke bare piger, de er unge kvinder, og jeg vil gerne vise, hvor utroligt meget deres stemmer kan udtrykke.

Phillip er uddannet som både komponist og dirigent fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Før han kom til DR PigeKoret har han bl.a. dirigeret Det Danske Drengekor, Landskoret og Värmlands Nations Kör.

For tiden er Phillip Faber TV-aktuel som vært for DRKs nye, klassiske musikquiz, og han har også medvirket som dommer i DR1s klassiske talentshow “Vidunderbørn”.

Læs om Phillip Faber her

Din Danske Sang

”Din Danske Sang” er DR PigeKorets nye koncertrække, hvor det er muligt at dele sine danske yndlingssange med andre. Koncertrækken er videreførelsen af DRs populære fællessangskoncerter ”Så syng da, Danmark”, som i 10 år, sammen med DRs kor, har inviteret alle indenfor og opfordret publikum til at synge med.

I ”Din Danske Sang” vender vi blikket mod, hvad vi synger sammen. For vi har ikke kun oplevelsen til fælles, vi har også hele den danske sangskat til fælles – og den vil DR PigeKoret dyrke, dele, hylde og folde ud på ny. Ved hver koncert får publikum mulighed for at stemme på hvilke sange der skal synges, og en kendt vokalist inviteres med til at fortolke sangskatten med DR PigeKoret.

Se klip fra Din Danske Sang her

DR PigeKoret til OL I Brasilien

Sådan bliver du optaget i DR PigeKoret

DR PigeKoret optager primært sangere, der allerede går i DR JuniorKoret – men eksterne ansøgere er også meget velkomne ved optagelsesprøverne, som afholdes cirka fire gange om året. Du kan søge optagelse i DR PigeKoret fra du går i 9. klasse. Aldersspændet er 15-22 år.

Hvis du søger optagelse i DR PigeKoret uden at have gået i DR JuniorKoret, skal du sende en motiveret ansøgning til chefdirigent Phillip Faber. Du skal vedhæfte en lydfil af dig, der synger en dansk sang. Den må gerne være optaget på mobilen og skal være a cappella, altså uden instrumental ledsagelse. Sangen skal være en ældre, klassisk dansk sang fra fx Højskolesangbogen eller Salmebogen (det kunne være sange som I Danmark er jeg født, I skovens dybe, stille ro eller Se, nu stiger solen.)  Skriv lidt om dig selv, din musikalske erfaring og din stemmegruppe. Det er en forudsætning for at komme ind i koret, at du kan læse noder, og at du behersker hørelære.

Send ansøgning