DR Koncerthuset og Covid-19 - Klik for at læse mere
X Created with Sketch.
0Din kurv er tom

DR Pigekoret

DR Pigekorets kommende koncerter

Venteliste
DR Pigekorets forår

13. mar '21 kl. 19:30Holmens Kirke

Læs mere
Venteliste
DR Pigekorets forår

15. mar '21 kl. 19:30Holmens Kirke

Læs mere
Venteliste
DR Pigekorets forår

16. mar '21 kl. 19:30Holmens Kirke

Læs mere

DR Pigekorets kommende koncerter

Venteliste
DR Pigekorets forår
DR Pigekorets forår

Dirigent: Philip Faber

13. mar '21 kl. 19:30 Holmens Kirke / DR Pigekoret
Læs mere
Venteliste
DR Pigekorets forår
DR Pigekorets forår

Dirigent: Philip Faber

15. mar '21 kl. 19:30 Holmens Kirke / DR Pigekoret
Læs mere
Venteliste
DR Pigekorets forår
DR Pigekorets forår

Dirigent: Philip Faber

16. mar '21 kl. 19:30 Holmens Kirke / DR Pigekoret
Læs mere

Ny koncertpakke med DR Pigekoret

Til dig, der elsker sang, har vi sammensat en koncertpakke med tre højdepunkter i DR Pigekorets kommende sæson. Med de tre koncerter kan du følge DR Pigekoret og dirigent Phillip Faber gennem hele sæsonen – og samtidig sikre dig billetter til de eftertragtede koncerter i god tid.

Køb billetterne på én gang, og få 15% rabat. Så har du koncerterne i kalenderen. God fornøjelse!

Koncertpakke udsolgt

DR Pigekoret – Et tæt musikalsk fællesskab

I over 80 år har DR Pigekoret været en del af danskernes lydbillede. Fra faste radioindslag i hverdagen til festlige begivenheder som nytårsaften, hvor hundredtusindvis af danskere oplever DR Pigekoret synge det nye år ind.

Den røde tråd i DR Pigekorets virke er den danske sang i alle dens afskygninger, og pigerne bevæger sig frit mellem Grundtvigs salmer, moderne værker, kendte popsange og fællessang.

Det kræver disciplin og musikalsk talent at være sanger i DR Pigekoret – men det allervigtigste for koret er faktisk alt det ligger rundt om musikken. Nemlig fællesskabet, samhørigheden og det at bakke hinanden op. At være del af et forpligtende fællesskab og sammen skabe noget der er større og vigtigere end sig selv – til glæde for alle danskere.

Læs mere om DR Pigekoret

Kongelig protektor

Den særlige kombination af professionalisme, engagement og åbenlys sangglæde gør DR Pigekoret til en naturlig ambassadør for Danmark – både når de tager på turné i udlandet, og når de synger for verdens ledere og prominente gæster ved officielle begivenheder rundt om i hele Danmark.

I foråret 2018 blev forbindelsen til Kongehuset styrket, da H.K.H. Kronprinsesse Mary blev korets nye protektor.

”Vi har haft glæden af at møde Kronprinsessen ved flere lejligheder, og vi glæder os enormt over, at vi nu har fået hende som DR Pigekorets protektor. Kronprinsessen er et inspirerende forbillede og en moderne og stærk rollemodel for pigerne,” sagde chefdirigent Phillip Faber i forbindelse med protektionen.

Helt tæt på dig

Man kan let blive rørt, når man ser DR Ks nye Dagens sang med DRs kor i forskellige hverdagsscenarier – der minder os om, at de danske sange forbinder os. DR Pigekoret spreder eksempelvis magi hjemme hos en børnefamilie.

Se Dagens Sang med DR Pigekoret

Oplev DR Pigekoret

Se DR Pigekorets 80-års jubilæumsvideo

Phillip Faber – ung chefdirigent for DR Pigekoret

Phillip Faber har dirigeret DR Pigekoret siden 2013, og helt fra begyndelsen har han sat sit eget præg på korets klang og udtryk.

I virkeligheden er sangerne i DR Pigekoret ikke bare piger, de er unge kvinder, og jeg vil gerne vise, hvor utroligt meget deres stemmer kan udtrykke.

Phillip er uddannet som både komponist og dirigent fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Før han kom til DR Pigekoret har han bl.a. dirigeret Det Danske Drengekor, Landskoret og Värmlands Nations Kör.

For tiden er Phillip Faber TV-aktuel som vært for DRKs nye, klassiske musikquiz, og han har også medvirket som dommer i DR1s klassiske talentshow “Vidunderbørn”.

Læs om Phillip Faber her

Sådan bliver du optaget i DR Pigekoret

DR Pigekoret optager primært sangere, der allerede går i DR Juniorkoret – men eksterne ansøgere er også meget velkomne ved optagelsesprøverne, som afholdes cirka fire gange om året. Du kan søge optagelse i DR Pigekoret fra du går i 9. klasse. Aldersspændet er 15-22 år.

Hvis du søger optagelse i DR Pigekoret uden at have gået i DR JuniorKoret, skal du sende en motiveret ansøgning til chefdirigent Phillip Faber. Du skal vedhæfte en lydfil af dig, der synger en dansk sang. Den må gerne være optaget på mobilen og skal være a cappella, altså uden instrumental ledsagelse. Sangen skal være en ældre, klassisk dansk sang fra fx Højskolesangbogen eller Salmebogen (det kunne være sange som I Danmark er jeg født, I skovens dybe, stille ro eller Se, nu stiger solen.)  Skriv lidt om dig selv, din musikalske erfaring og din stemmegruppe. Det er en forudsætning for at komme ind i koret, at du kan læse noder, og at du behersker hørelære.

Send ansøgning