DR PigeKoret

Din Danske Sang #8

23. sep '18 kl. 14:00 Koncertsalen

Læs mere
Din Danske Sang #8

23. sep '18 kl. 16:30 Koncertsalen

Læs mere
Ny koncertserie med DR PigeKoret

Læs mere
Din Danske Sang #8
Din Danske Sang #8

Phillip Faber er vært – og når du køber billet til koncerten, får du mulighed for at være med til at vælge sangene.

23. sep '18 kl. 14:00 Koncertsalen / DR Pigekoret
Læs mere
Din Danske Sang #8
Din Danske Sang #8

Phillip Faber er vært – og når du køber billet til koncerten, får du mulighed for at være med til at vælge sangene.

23. sep '18 kl. 16:30 Koncertsalen / DR Pigekoret
Læs mere

Ny koncertserie med DR PigeKoret

Til dig, der elsker sang, har vi sammensat en ny koncertserie med det bedste fra DR PigeKorets kommende sæson. Med denne serie kan du følge DR PigeKoret og dirigent Phillip Faber gennem hele sæsonen, og sikre dig billetter til fire af de eftertragtede koncerter i god tid.

Køb billetterne på én gang, og få 15% rabat. Så har du koncerterne i kalenderen. God fornøjelse!

Læs mere om koncertserien her

Helt tæt på dig

Man kan let blive rørt, når man ser DR Ks nye Dagens sang med DRs kor i forskellige hverdagsscenarier – der minder os om, at de danske sange forbinder os. DR PigeKoret spreder eksempelvis magi hjemme hos en børnefamilie.

Se Dagens Sang med DR PigeKoret

DR PigeKoret – Et ungt elitekor

Knap 50 talentfulde piger i alderen 16-22 år, flere hundrede års dansk sangtradition og en ung og brændende ambitiøs dirigent. Det er de vigtigste ingredienser i DR PigeKoret – et af verdens bedste pigekor og et af Danmarks stærkeste musikalske brands.

DR PigeKoret blev etableret i 1938, og har gennem årene høstet stor anerkendelse både i Danmark og i udlandet. Det unge eliteensemble har en særlig evne til at bevæge sig ubesværet rundt mellem sange, salmer, moderne korværker og kendte popsange.

Den særlige kombination af professionalisme, engagement og åbenlys sangglæde gør DR PigeKoret til en naturlig ambassadør for Danmark – både når de tager på turné i udlandet, og når de synger for verdens ledere og prominente gæster ved officielle begivenheder rundt om i hele Danmark.

Læs mere om DR PigeKoret

Hele Danmarks PigeKor

DR PigeKorets hjemmebane er DR Koncerthuset, hvor de store, traditionsrige koncerter finder sted, men hver sæson drager pigerne også ud og synger koncerter i små kirker rundt om i Danmark.

Se hvor du kan høre DR PigeKoret i 2018-19

Oplev DR PigeKoret

Se DR PigeKorets internationale præsentationsvideo

Phillip Faber – ung chefdirigent for DR PigeKoret

Phillip Faber har dirigeret DR PigeKoret siden 2013, og helt fra begyndelsen har han sat sit eget præg på korets klang og udtryk.

I virkeligheden er sangerne i DR PigeKoret ikke bare piger, de er unge kvinder, og jeg vil gerne vise, hvor utroligt meget deres stemmer kan udtrykke.

Phillip er uddannet som både komponist og dirigent fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Før han kom til DR PigeKoret har han bl.a. dirigeret Det Danske Drengekor, Landskoret og Värmlands Nations Kör.

For tiden er Phillip Faber TV-aktuel som vært for DRKs nye, klassiske musikquiz, og han har også medvirket som dommer i DR1s klassiske talentshow “Vidunderbørn”.

Læs om Phillip Faber her

Din Danske Sang

”Din Danske Sang” er DR PigeKorets nye koncertrække, hvor det er muligt at dele sine danske yndlingssange med andre. Koncertrækken er videreførelsen af DRs populære fællessangskoncerter ”Så syng da, Danmark”, som i 10 år, sammen med DRs kor, har inviteret alle indenfor og opfordret publikum til at synge med.

I ”Din Danske Sang” vender vi blikket mod, hvad vi synger sammen. For vi har ikke kun oplevelsen til fælles, vi har også hele den danske sangskat til fælles – og den vil DR PigeKoret dyrke, dele, hylde og folde ud på ny. Ved hver koncert får publikum mulighed for at stemme på hvilke sange der skal synges, og en kendt vokalist inviteres med til at fortolke sangskatten med DR PigeKoret.

Se klip fra Din Danske Sang her

DR PigeKoret til OL I Brasilien

Sådan bliver du optaget i DR PigeKoret

DR PigeKoret optager primært sangere, der allerede går i DR JuniorKoret – men eksterne ansøgere er også meget velkomne ved optagelsesprøverne, som afholdes cirka fire gange om året. Du kan søge optagelse i DR PigeKoret fra du går i 9. klasse. Aldersspændet er 15-22 år.

Hvis du søger optagelse i DR PigeKoret uden at have gået i DR JuniorKoret, skal du sende en motiveret ansøgning til chefdirigent Phillip Faber. Skriv lidt om dig selv, din musikalske erfaring og din stemmegruppe. Det er en forudsætning for at komme ind i koret, at du kan læse noder, og at du behersker hørelære.

Send ansøgning