Vi er i øjeblikket ved at opdatere vores hjemmeside. Hvis du oplever fejl eller har problemer, så forsøg venligst igen senere.
0Din kurv er tom

DR ­ Symfoni ­ Orkestret

Luisi & Carmina Burana

20. dec '18 kl. 19:30 Koncertsalen

Læs mere
Luisi & Carmina Burana

21. dec '18 kl. 19:30 Koncertsalen

Læs mere
Luisi & Carmina Burana

22. dec '18 kl. 15:00 Koncertsalen

Læs mere
Venteliste
Luisi & Carmina Burana
Luisi & Carmina Burana

Dirigent: Fabio Luisi
Carl Orff: Catulli Carmina
Carl Orff: Carmina Burana

20. dec '18 kl. 19:30 Koncertsalen / DR Symfoniorkestret
Læs mere
Venteliste
Luisi & Carmina Burana
Luisi & Carmina Burana

Dirigent: Fabio Luisi
Solister:
Carl Orff: Catulli Carmina
Carl Orff: Carmina Burana

21. dec '18 kl. 19:30 Koncertsalen / DR Symfoniorkestret
Læs mere
Venteliste
Luisi & Carmina Burana
Luisi & Carmina Burana

Dirigent: Fabio Luisi
Solister:
Carl Orff: Catulli Carmina
Carl Orff: Carmina Burana

22. dec '18 kl. 15:00 Koncertsalen / DR Symfoniorkestret
Læs mere

Velkommen til sæson 2018-19

Velkommen til en ny sæson, hvor DR SymfoniOrkestret og Fabio Luisi slipper musikkens stærke kræfter løs i en række storslåede værker, hvor håbet og livskraften er i fokus.
Fra Nielsens berømte 4. symfoni, som med sin ukuelige energi åbner sæsonen, til stærke milepæle af Sibelius og Sjostakovitj og lyse og livfulde værker af Mozart, Beethoven og Brahms.

I sæsonen 2018-19 kan vi både fejre 85-års jubilæum for DR SymfoniOrkestrets traditionsrige Torsdagskoncerter og 10-års jubilæum for DR Koncerthuset. Og gennem hele sæsonen får vi besøg af en række fremragende internationale gæstekunstnere – fra klassiske koryfæer til helt nye navne.

Se abonnenmentsserier

Kom tæt på DR SymfoniOrkestret

Vil du vide mere om de store gæstekunstnere, som hver uge besøger DR SymfoniOrkestret – og om orkestrets egne musikere?
Se videoer, interviews og nyheder her.

Kom tæt på kunstnerne

Oplev de store solokoncerter

Holder du af de store, klassiske solokoncerter for violin eller klaver? I denne sæson kan du opleve en perlerække af verdens førende pianister og violinister som gæstesolister hos DR SymfoniOrkestret – fra nye internationale navne til de helt store klassiske ikoner.

Se violinkoncerter her

Se klaverkoncerter her

Musikalsk magi i bredformat

I selskab med DR SymfoniOrkestrets 106 klassiske musikere kan den store, symfoniske musik ikke bare høres – den kan mærkes. Siden 1925 har DR SymfoniOrkestret været DRs kulturelle flagskib, og i dag er orkestret i international klasse med italienske Fabio Luisi som chefdirigent.

Fælles for DR SymfoniOrkestret og de store dirigenter og solister, som hver sæson gæster orkestret er, at de brænder for at give publikum uforglemmelige, musikalske oplevelser – både live og transmitteret i de bedste lyd- og billedformater.

DR SymfoniOrkestret opfører både velkendte klassiske klange, romantiske tonedigte, moderne mesterværker og nye kreationer af morgendagens komponister. Samtidig har orkestret et helt særligt forhold til den danske musik – fra klassikere som Carl Nielsen og Niels W. Gade til de helt unge komponisttalenter.

Historien om DR SymfoniOrkestret

Verden lytter med

Hvert år oplever mere end 100.000 musikelskere magien i den levende, symfoniske musik med DR SymfoniOrkestret – først og fremmest på den fornemme hjemmebane i DR Koncerthuset, men også ved koncerter rundt om i Danmark. DR SymfoniOrkestrets Torsdagskoncerter følges hver uge af 350.000 danskere på radio og tv – og millioner lytter med, når koncerterne transmitteres internationalt.

Hver sæson rejser DR SymfoniOrkestret på en stort anlagt udlandsturné, hvor de spiller i nogle af verdens fineste koncertsale. De seneste år har orkestret bl.a. optrådt i Concertgebouw i Amsterdam, Musikverein i Wien, Filharmonien i Berlin og i Londons Royal Albert Hall – hver gang med dansk musik på programmet.

Oplev DR SymfoniOrkestret

Kom tæt på et par af musikerne i DR SymfoniOrkestret

Velsmurt musikmaskine - på alle kanaler

Kom med bag kulissen til en Torsdagskoncert med DR SymfoniOrkestret, og få et unikt indblik i alle de forskellige detaljer, der skal spille sammen som en stor enhed for at bringe musikken ud til brugerne. Hvad enten de sidder i Koncertsalen, ved et tv, radio, computer, tablet eller telefon.

Kom med bagom en Torsdagskoncert her

Fabio Luisi – Italiensk chefdirigent

Sæsonen 2017-18 er den italienske stjernedirigent Fabio Luisis anden sæson som chefdirigent for DR SymfoniOrkestret. Luisi er kendt for sit dybe, personlige engagement i musikken, og samtidig er hans musikalske erfaring og spændvidde enorm – med chefdirigentposter hos bl.a. Metropolitan Operaen i New York, Wiener Symfonikerne og Zürich Operaen.

Allerede inden sin tiltrædelse havde Fabio Luisi opbygget et nært forhold til DR SymfoniOrkestret. Men i sin nye, faste position som chefdirigent kan han nu for alvor udfordre musikerne og udvikle orkestret. Selv siger Luisi:

Musikerne i DR SymfoniOrkestret er åbne og nemme at motivere. Muligheden for at arbejde kontinuerligt betyder, at vi sammen kan nå et meget højt niveau.

Læs mere om Fabio Luisi

Kom med bag kulissen med Ensemblechef Kim Bohr

I interviewrækken ”Backstage With Bohr” kommer du med bag kulisserne i DR SymfoniOrkestret, når ensemblechef Kim Bohr interviewer forskellige solister og dirigenter, der optræder med orkestret. Her kan du blandt andre møde stjernedirigenten Vladimir Ashkenazy, spanske Juanjo Mena, pianisten Lang Lang og violinvirtuosen Leonidas Kavakos, når de fortæller om, hvad der inspirerer dem.

Kom Backstage med Bohr her

Musikerne i DR SymfoniOrkestret

Mød DR SymfoniOrkestrets 106 virtuose musikere – fra førstevioliner og piccolofløjtist til kontrabasser, tuba og harpe. Hver musiker har konkurreret sig ind i orkestret foran mange ansøgere fra hele verden. Alle 106 er er på én gang professionelle solister og samtidig fremragende orkestermusikere, som kan smelte perfekt sammen med deres egen instrumentgruppe og ind i DR SymfoniOrkestrets  samlede klang.

Se musikerne her

Venneforeningen – kom tættere på DRs kor og orkestre

Vil du være med i kredsen af musikelskere, som støtter DRs kor og orkestre – og har du samtidig lyst til at komme lidt tættere på kunstnerne? Meld dig ind i Venneforeningen og få mange fordele som bl.a.

  • Adgang til udvalgte åbne generalprøver
  • Særarrangementer hvor du møder kunstnerne bag musikken.
  • Særpriser på udvalgte koncerter

I DR SymfoniOrkestret er vi meget taknemlige for den støtte, vi får af Venneforeningen. Foreningens midler hjælper orkestret med at realisere spændende nye projekter, udgivelser og instrumentkøb, og samtidig får vi gennem Venneforeningen et tættere forhold til en vigtig del af vores stampublikum.

Læs mere og tilmeld dig Venneforeningen