DR ­ Symfoni ­ Orkestret

Malko 2018, 1. runde – 1. del

22. apr '18 kl. 10:30 Koncertsalen

Læs mere
Malko 2018, 1. runde – 2. del

23. apr '18 kl. 10:00 Koncertsalen

Læs mere
LIVESTREAM – MALKO Konkurrencen 2018

Læs mere

LIVESTREAM Malko konkurrencen 2018

Gå til livestream her

Oplev 24 unge dirigenter fra 17 lande dyste mod hinanden i årets Malko Konkurrence med DR SymfoniOrkestret. Malko Konkurrencen har i år chefdirigent Fabio Luisi i spidsen for en stærkt sammensat jury. Følg med i alle fire runder, oplev stor symfonisk musik af komponister som Beethoven, Brahms og Tjajkovskij – og vær med til at gætte på vinderen. Vært på scenen gennem hele konkurrencen er DR P2s Rie Koch.

Livestreamen starter søndag 22, april kl. 10.20 her fra siden

Velkommen til en ny sæson

Velkommen til en ny sæson, hvor DR SymfoniOrkestret og Fabio Luisi slipper musikkens stærke kræfter løs i en række storslåede værker, hvor håbet og livskraften er i fokus.
Fra Nielsens berømte 4. symfoni, som med sin ukuelige energi åbner sæsonen, til stærke milepæle af Sibelius og Sjostakovitj og lyse og livfulde værker af Mozart, Beethoven og Brahms.

I sæsonen 2018-19 kan vi både fejre 85-års jubilæum for DR SymfoniOrkestrets traditionsrige Torsdagskoncerter og 10-års jubilæum for DR Koncerthuset. Og gennem hele sæsonen får vi besøg af en række fremragende internationale gæstekunstnere – fra klassiske koryfæer til helt nye navne.

Se abonnenmentsserier

Store musikoplevelser i én pakke

Berømte symfonier, verdenskendte dirigenter og fremragende solister. Til dig, der har appetit på symfonisk musik, har DR SymfoniOrkestret sammensat to koncertpakker med det bedste fra sæsonen. Med én koncertpakke har du tre store musikalske oplevelser at se frem til. Køb billetterne på én gang, og få rabat. Så har du koncerterne i kalenderen. God fornøjelse!

Se koncertpakker

GAME ON!

Troldspejlets Jakob Stegelmann og DR SymfoniOrkestret tager endnu en gang computerspilmusik under kærlig musikalsk behandling.

Se video fra Gaming koncert

Musikalsk magi i bredformat

I selskab med DR SymfoniOrkestrets 106 klassiske musikere kan den store, symfoniske musik ikke bare høres – den kan mærkes. Siden 1925 har DR SymfoniOrkestret været DRs kulturelle flagskib, og i dag er orkestret i international klasse med italienske Fabio Luisi som chefdirigent.

Fælles for DR SymfoniOrkestret og de store dirigenter og solister, som hver sæson gæster orkestret er, at de brænder for at give publikum uforglemmelige, musikalske oplevelser – både live og transmitteret i de bedste lyd- og billedformater.

DR SymfoniOrkestret opfører både velkendte klassiske klange, romantiske tonedigte, moderne mesterværker og nye kreationer af morgendagens komponister. Samtidig har orkestret et helt særligt forhold til den danske musik – fra klassikere som Carl Nielsen og Niels W. Gade til de helt unge komponisttalenter.

Historien om DR SymfoniOrkestret

Verden lytter med

Hvert år oplever mere end 100.000 musikelskere magien i den levende, symfoniske musik med DR SymfoniOrkestret – først og fremmest på den fornemme hjemmebane i DR Koncerthuset, men også ved koncerter rundt om i Danmark. DR SymfoniOrkestrets Torsdagskoncerter følges hver uge af 350.000 danskere på radio og tv – og millioner lytter med, når koncerterne transmitteres internationalt.

Hver sæson rejser DR SymfoniOrkestret på en stort anlagt udlandsturné, hvor de spiller i nogle af verdens fineste koncertsale. De seneste år har orkestret bl.a. optrådt i Concertgebouw i Amsterdam, Musikverein i Wien, Filharmonien i Berlin og i Londons Royal Albert Hall – hver gang med dansk musik på programmet.

Oplev DR SymfoniOrkestret

Kom tæt på et par af musikerne i DR SymfoniOrkestret

Fabio Luisi – Italiensk chefdirigent

Sæsonen 2017-18 er den italienske stjernedirigent Fabio Luisis anden sæson som chefdirigent for DR SymfoniOrkestret. Luisi er kendt for sit dybe, personlige engagement i musikken, og samtidig er hans musikalske erfaring og spændvidde enorm – med chefdirigentposter hos bl.a. Metropolitan Operaen i New York, Wiener Symfonikerne og Zürich Operaen.

Allerede inden sin tiltrædelse havde Fabio Luisi opbygget et nært forhold til DR SymfoniOrkestret. Men i sin nye, faste position som chefdirigent kan han nu for alvor udfordre musikerne og udvikle orkestret. Selv siger Luisi:

Musikerne i DR SymfoniOrkestret er åbne og nemme at motivere. Muligheden for at arbejde kontinuerligt betyder, at vi sammen kan nå et meget højt niveau.

Læs mere om Fabio Luisi

Kom med bag kulissen med Ensemblechef Kim Bohr

I interviewrækken ”Backstage With Bohr” kommer du med bag kulisserne i DR SymfoniOrkestret, når ensemblechef Kim Bohr interviewer forskellige solister og dirigenter, der optræder med orkestret. Her kan du blandt andre møde stjernedirigenten Vladimir Ashkenazy, spanske Juanjo Mena, pianisten Lang Lang og violinvirtuosen Leonidas Kavakos, når de fortæller om, hvad der inspirerer dem.

Kom Backstage med Bohr her

Musikerne i DR SymfoniOrkestret

Mød DR SymfoniOrkestrets 106 virtuose musikere – fra førstevioliner og piccolofløjtist til kontrabasser, tuba og harpe. Hver musiker har konkurreret sig ind i orkestret foran mange ansøgere fra hele verden. Alle 106 er er på én gang professionelle solister og samtidig fremragende orkestermusikere, som kan smelte perfekt sammen med deres egen instrumentgruppe og ind i DR SymfoniOrkestrets  samlede klang.

Se musikerne her

Venneforeningen – kom tættere på DRs kor og orkestre

Vil du være med i kredsen af musikelskere, som støtter DRs kor og orkestre – og har du samtidig lyst til at komme lidt tættere på kunstnerne? Meld dig ind i Venneforeningen og få mange fordele som bl.a.

  • Adgang til udvalgte åbne generalprøver
  • Særarrangementer hvor du møder kunstnerne bag musikken.
  • Særpriser på udvalgte koncerter

I DR SymfoniOrkestret er vi meget taknemlige for den støtte, vi får af Venneforeningen. Foreningens midler hjælper orkestret med at realisere spændende nye projekter, udgivelser og instrumentkøb, og samtidig får vi gennem Venneforeningen et tættere forhold til en vigtig del af vores stampublikum.

Læs mere og tilmeld dig Venneforeningen

#drsymfoniorkestret