0Din kurv er tom

DR ­ Symfoni ­ orkestret

Venteliste
Verdis Requiem

3. dec '21 kl. 19:30Koncertsalen

Læs mere
Venteliste
Verdis Requiem

4. dec '21 kl. 15:00Koncertsalen

Læs mere
Venteliste
Verdis Requiem
Verdis Requiem

DR Koncertkoret
Dirigent: Fabio Luisi
Verdi: Requiem

3. dec '21 kl. 19:30 Koncertsalen / DR Symfoniorkestret
Læs mere
Venteliste
Verdis Requiem
Verdis Requiem

DR Koncertkoret,
Dirigent: Fabio Luisi
Verdi: Requiem

4. dec '21 kl. 15:00 Koncertsalen / DR Symfoniorkestret
Læs mere

Musikalsk magi i bredformat

I selskab med DR Symfoniorkestrets 106 klassiske musikere kan den store, symfoniske musik ikke bare høres – den kan mærkes. Siden 1925 har DR Symfoniorkestret været DRs kulturelle flagskib, og i dag er orkestret i international klasse med italienske Fabio Luisi som chefdirigent.

Fælles for DR Symfoniorkestret og de store dirigenter og solister, som hver sæson gæster orkestret er, at de brænder for at give publikum uforglemmelige, musikalske oplevelser – både live og transmitteret i de bedste lyd- og billedformater.

DR Symfoniorkestret opfører både velkendte klassiske klange, romantiske tonedigte, moderne mesterværker og nye kreationer af morgendagens komponister. Samtidig har orkestret et helt særligt forhold til den danske musik – fra klassikere som Carl Nielsen og Niels W. Gade til de helt unge komponisttalenter.

Historien om DR Symfoniorkestret

Sæson og abonnement

DR Symfoniorkestret er i fuld gang med en spændende koncertsæson – sammen med chefdirigent Fabio Luisi og en række fremragende internationale gæstekunstnere.

Vil du følge orkestret gennem hele sæsonen, kan du med et abonnement komme tæt på orkestret og få nye perspektiver på musikken med et særligt udvalg af koncerter.

Det er desværre ikke længere muligt at tegne abonnement til den nuværende sæson, men vi glæder os til at præsentere næste sæsons abonnementsserier i begyndelsen af februar 2022.

Se abonnementsserier her

Holder du af de store solokoncerter for violin eller klaver?

I denne sæson kan du opleve en perlerække af verdens førende pianister og violinister som gæstesolister hos DR Symfoniorkestret – fra nye internationale navne til de helt store klassiske ikoner.

Se violinkoncerter her

Se klaverkoncerter her

Verden lytter med

Hvert år oplever mere end 100.000 musikelskere magien i den levende, symfoniske musik med DR Symfoniorkestret – først og fremmest på den fornemme hjemmebane i DR Koncerthuset, men også ved koncerter rundt om i Danmark. DR Symfoniorkestrets Torsdagskoncerter følges hver uge af 350.000 danskere på radio og tv – og millioner lytter med, når koncerterne transmitteres internationalt.

Hver sæson rejser DR Symfoniorkestret på en stort anlagt udlandsturné, hvor de spiller i nogle af verdens fineste koncertsale. De seneste år har orkestret bl.a. optrådt i Concertgebouw i Amsterdam, Musikverein i Wien, Filharmonien i Berlin og i Londons Royal Albert Hall – hver gang med dansk musik på programmet.

Pressen skrev

”DR-publikummet fik en åbning på Torsdagskoncerterne, der scorede på internationalt topniveau på alle parametre. Intet mindre.” Politiken 2019

”I salen blev man draget med mod de himmelske højder… En aften, der favnede de store eksistentielle kontraster.” Jyllands-Posten 2019

”Hele orkesteret spillede forrygende, og man blev slået af den tanke, at det må være vidunderligt at befinde sig midt i orkanens øje under sådan en opførelse – musikerne var i hvert fald vidunderlige at lægge ører til.” Kristeligt Dagblad

Læs mere

Oplev DR Symfoniorkestret

Kom tæt på DR Symfoniorkestret og Fabio Luisi

Fabio Luisi – Italiensk chefdirigent

Sæsonen 2021-2122 er den italienske stjernedirigent Fabio Luisis sjette sæson som chefdirigent for DR Symfoniorkestret. Luisi er kendt for sit dybe, personlige engagement i musikken, og samtidig er hans musikalske erfaring og spændvidde enorm – med tidligere chefposter hos bl.a. Metropolitan Operaen i New York, Wiener Symfonikerne og Zürich Operaen.

Gennem sine år med DR Symfoniorkestret har Fabio Luisi opbygget et nært forhold til orkestrets musikere, og foreløbig varer hans kontrakt frem til 2026. Selv siger Luisi:

Musikerne i DR Symfoniorkestret er utroligt åbne og inspirerende at arbejde med. Det, at vi skal arbejde sammen i mange år endnu betyder, at vi kan nå et meget højt niveau.

Læs mere om Fabio Luisi

Kom tæt på DR Symfoniorkestret

Vil du vide mere om de store gæstekunstnere, som hver uge besøger DR Symfoniorkestret – og om orkestrets egne musikere?
Se videoer, interviews og nyheder her.

Kom tæt på kunstnerne

Velsmurt musikmaskine - på alle kanaler

Kom med bag kulissen til en Torsdagskoncert med DR Symfoniorkestret, og få et unikt indblik i alle de forskellige detaljer, der skal spille sammen som en stor enhed for at bringe musikken ud til brugerne. Hvad enten de sidder i Koncertsalen, ved et tv, radio, computer, tablet eller telefon.

Kom med bagom en Torsdagskoncert her

Kom med bag kulissen med Ensemblechef Kim Bohr

I interviewrækken ”Backstage With Bohr” kommer du med bag kulisserne i DR Symfoniorkestret, når ensemblechef Kim Bohr interviewer forskellige solister og dirigenter, der optræder med orkestret. Her kan du blandt andre møde stjernedirigenten Vladimir Ashkenazy, spanske Juanjo Mena, pianisten Lang Lang og violinvirtuosen Leonidas Kavakos, når de fortæller om, hvad der inspirerer dem.

Kom Backstage med Bohr her

Musikerne i DR Symfoniorkestret

Mød DR Symfoniorkestrets 106 virtuose musikere – fra førstevioliner og piccolofløjtist til kontrabasser, tuba og harpe. Hver musiker har konkurreret sig ind i orkestret foran mange ansøgere fra hele verden. Alle 106 er er på én gang professionelle solister og samtidig fremragende orkestermusikere, som kan smelte perfekt sammen med deres egen instrumentgruppe og ind i DR Symfoniorkestrets  samlede klang.

Se musikerne her

Venneforeningen – kom tættere på DRs kor og orkestre

Vil du være med i kredsen af musikelskere, som støtter DRs kor og orkestre – og har du samtidig lyst til at komme lidt tættere på kunstnerne? Meld dig ind i Venneforeningen og få mange fordele som bl.a.

  • Adgang til udvalgte åbne generalprøver
  • Særarrangementer hvor du møder kunstnerne bag musikken.
  • Særpriser på udvalgte koncerter

I DR Symfoniorkestret er vi meget taknemlige for den støtte, vi får af Venneforeningen. Foreningens midler hjælper orkestret med at realisere spændende nye projekter, udgivelser og instrumentkøb, og samtidig får vi gennem Venneforeningen et tættere forhold til en vigtig del af vores stampublikum.

Læs mere og tilmeld dig Venneforeningen

Gode adventsrabatter

Til store oplevelser og adgang til eksklusive tilbud