0Din kurv er tom

Vores italienske chefdirigent Fabio Luisi

Italiensk verdensdirigent

Han tilhører den internationale superliga blandt dirigenter og er blevet kaldt det ideelle valg som DR Symfoniorkestrets chefdirigent. Navnet er Fabio Luisi, og den italienske stjernedirigent har kontrakt med DR Symfoniorkestret frem til 2023.

Fabio Luisi er et af den internationale musikscenes hotteste dirigentnavne, og verdens førende orkestre og operahuse står i kø for at engagere ham. Ud over chefposten hos DR Symfoniorkestret er Luisi samtidig chefdirigent for Zürich Operaen og har netop tiltrådt stillingen som musikchef for Operaen i Firenze. Fra sæsonen 2020-21 bliver han desuden chefdirigent for Dallas Symphony Orchestra.

Se hvordan DR Symfoniorkestret reagerede ved beskeden om, at Fabio Luisi bliver deres nye chefdirigent

Grammy-vinder på CD og DVD

Fabio Luisi står bag en lang række CD- og DVD-indspilninger med førende europæiske og amerikanske orkestre. I 2013 vandt han for første gang en amerikansk Grammy for sin live-indspilning af  hele Wagners Nibelungens Ring på DVD fra Metropolitan Operaen, udgivet på selskabet Deutsche Grammofon. I sin anmeldelse af DVD’en skrev New York Times bl.a.:

Exciting, insightful, and assured leadership

Blandt Fabio Luisis nyeste indspilninger er også Gounods opera ‘Romeo og Julie’ og en række andre klassiske og romantiske operaer. Han har også indspillet store, senromantiske orkesterstykker og mindre kendte værker af bl.a. Honegger, Respighi og Franz Schmidt. I 2009 vandt Fabio Luisi den prestigefyldte tyske ECHO Award for sin indspilning af Bruckners 9. symfoni med Staatskapelle Dresden.

Koncerter med Fabio Luisi

Koncerter med Fabio Luisi

Tilmeld dig nyheder

Gå ikke glip af gribende oplevelser, gode historier og storslåede koncerter