0Din kurv er tom

Vores italienske chefdirigent Fabio Luisi

Italiensk verdensdirigent

Han tilhører den internationale superliga blandt dirigenter og er blevet kaldt det ideelle valg som DR Symfoniorkestrets chefdirigent. Navnet er Fabio Luisi, og den italienske stjernedirigent har kontrakt med DR Symfoniorkestret frem til 2026.

Fabio Luisi er et af de dirigentnavne, som verdens førende orkestre og operahuse står i kø for at engagere. Ud over chefposten hos DR Symfoniorkestret er Luisi samtidig chefdirigent for Dallas Symphony Orchestra i USA, og i 2022 tiltræder han som chefdirigent for NHK Symfoniorkestret i Japan. 

Blandt Luisis tidligere chefposter kan nævnes Zürich Operaen, Firenze Operaen, Wiener Symfonikerne, Dresdens Statskapel og ikke mindst posten som Principal Conductor ved Metropolitan Operaen i New York.

Se hvordan DR Symfoniorkestret reagerede, da Fabio Luisi blev deres nye chefdirigent

Grammy-vinder og Nielsen-fan

Fabio Luisi står bag en lang række prisvindende indspilninger med førende europæiske og amerikanske orkestre. I 2013 vandt han for første gang en amerikansk Grammy for sin live-indspilning af hele Wagners Nibelungens Ring på DVD fra Metropolitan Operaen, udgivet på selskabet Deutsche Grammophon. I sin anmeldelse af DVD’en skrev New York Times bl.a.:

…Exciting, insightful and assured leadership

I disse år står Fabio Luisi i spidsen for DR Symfoniorkestrets store indspilningsprojekt for Deutsche Grammophon, nemlig selskabets første samlede udgivelse af Carl Nielsens seks symfonier, som udkommer fra foråret 2022.

I det hele taget er Fabio Luisi blevet en stor fan af den danske nationalkomponist i løbet af sine år med DR Symfoniorkestret. “Jeg opdager nye sider af Nielsen hver dag”, siger han. “Han er en dybt original og overraskende komponist.”

Læs mere om DR Symfoniorkestrets Nielsen-indspilning for Deutsche Grammophon

 

Koncerter med Fabio Luisi

Koncerter med Fabio Luisi