0Din kurv er tom

Om­ DR SymfoniOrkestret

DR SymfoniOrkestret er i international klasse

DR SymfoniOrkestrets 106 elitemusikere lægger klange på de klassiske storværker. På DRs mange platforme – i tv, radio og på internettet – begejstrer musikerne lyttere i hele landet.

Orkester spiller på alle platforme

Danmarks største orkester er DR SymfoniOrkestret. Ensemblet tæller 106 musikere. Tv, radio og internet udbreder orkestrets musikalske virke til lyttere i hele landet.

Radioorkester begyndte i lille skala

DR SymfoniOrkestret blev grundlagt i 1925 som radioorkester af Statsradiofoniens første leder, Emil Holm. Orkestret, der dengang kun bestod af 18 musikere, er vokset støt gennem årene.

Tonerne kommer helt tæt på lytterne

Orkestret er i dag aktivt på alle DRs kanaler. Internettet formidler også de mange koncerter, som orkestret giver – både i DR Koncerthuset og i resten af landet. Musikken, som orkestret med stor entusiasme fyrer ud over scenekanten, når hvert år ud til over 100.000 lyttere.

Musikere skaber magi på scenen

DR SymfoniOrkestrets koncerter kræver ingen særlige forkundskaber eller ekspertviden hos lytterne. Musikken beruser, når blot man giver sig hen. Magien opstår, når de 106 musikere sætter sig på scenen og spiller sammen.

Æresdirigenter med solide erfaringer

DR SymfoniOrkestrets æresdirigenter er Herbert Blomstedt – chefdirigent fra 1967 til 1977 – og Thomas Dausgaard, der fratrådte som orkestrets chefdirigent i 2011.

DR SymfoniOrkestret med italiensk chefdirigent

Nu tiltræder Fabio Luisi som chefdirigent for DR SymfoniOrkestret.

Det var med ikke så lidt stolthed og frydefuld forventning, at DR SymfoniOrkestret for snart to år siden kunne annoncere den internationale stjernedirigent Fabio Luisi som kommende chefdirigent fra 2017. For alle involverede har det været svært at vente, men nu er tiden omsider kommet – endda tidligere end først planlagt. Allerede når sæsonen åbner d. 1. september i år, er det med Luisi på podiet og også formelt i rollen som chefdirigent.

Læs mere om Fabio Luisi

DR SymfoniOrkestrets stolte historie

Orkestrets grundlægger er kammersanger Emil Holm. Med stor entusiasme udbyggede han orkestret og trak internationale dirigenter til landet for at lede musikerne.

Læs om DR SymfoniOrkestrets spændende historie

#drsymfoniorkestret