Info om coronavirus - Klik for at læse mere
X Created with Sketch.
0Din kurv er tom

DR Vokalensemblet

Aflyst
Kom og syng: Brahms’ Requiem

4. apr '20 kl. 13:30Studie 2

Læs mere
Romantiske stemmer

17. maj '20 kl. 16:00Trinitatis Kirke

Læs mere
Nattergalen

8. aug '20 kl. 17:00Sankt Lukas Kirke, Aarhus

Læs mere
Nattergalen

10. aug '20 kl. 19:30Koncertsalen Alsion, Sønderborg

Læs mere
Nattergalen

12. aug '20 kl. 19:30Studie 2

Læs mere
Aflyst
Kom og syng: Brahms’ Requiem
Kom og syng: Brahms’ Requiem

Koncerten er AFLYST!
Kom og vær med til at synge Brahms’ Ein deutsches Requiem sammen med DR Vokalensemblets sangere og dirigent Phillip Faber.

4. apr '20 kl. 13:30 Studie 2 / DR Vokalensemblet
Læs mere
Romantiske stemmer
Romantiske stemmer

Dirigent: Bart Van Reyn
Robert Schumann: Fire sange for dobbeltkor
Richard Wagner arr. Clytus Gottwald: Isoldes Liebestod
Gustav Mahler: Ich bin der Welt abhanden gekommen

17. maj '20 kl. 16:00 Trinitatis Kirke / DR Vokalensemblet
Læs mere
Nattergalen
Nattergalen

Oplev DR Vokalensemblet med H.C. Andersens smukke eventyr om den lille nattergal, der fortryller selv døden med sin sang.

8. aug '20 kl. 17:00 Sankt Lukas Kirke, Aarhus / DR Vokalensemblet
Læs mere
Nattergalen
Nattergalen

Oplev DR Vokalensemblet med H.C. Andersens smukke eventyr om den lille nattergal, der fortryller selv døden med sin sang.

10. aug '20 kl. 19:30 Koncertsalen Alsion, Sønderborg / DR Vokalensemblet
Læs mere
Nattergalen
Nattergalen

Oplev DR Vokalensemblet med H.C. Andersens smukke eventyr om den lille nattergal, der fortryller selv døden med sin sang.

12. aug '20 kl. 19:30 Studie 2 / DR Vokalensemblet
Læs mere

Tre nye koncertpakker med DR Vokalensemblet!

Til dig, der elsker sang, har vi sammensat tre forskellige koncertpakker, hvor DR Vokalensemblets 18 sangere folder sig ud i alle tiders kormusik – fra berømte barokmotetter over fuldblods romantik til kendte danske sange og moderne mesterværker.

Med en koncertpakke har du tre store musikalske oplevelser at se frem til. Køb billetterne på én gang med rabat – så har du koncerterne i kalenderen.

Læs mere om koncertpakkerne her

Et kor med mange facetter

DR Vokalensemblet er på én gang et internationalt anerkendt elitekor – og samtidig er hver af de 18 sangere professionelle solister med et stærkt, personligt udtryk.

I selskab med DR Vokalensemblet kan du opleve kormusik i alle former – fra 500 år gammel renæssancemusik over romantiske klassikere til danske salmer, sange og helt nyskrevne værker. Mange store danske og europæiske komponister har skrevet kormusik specielt til DR Vokalensemblet, som er kendt for sin rene, nordiske klang.

Mere om DR Vokalensemblet

Read this in English

Hele Danmarks Vokalensemble

En af DR Vokalensemblets fornemste opgaver at bringe den levende kormusik ud i alle dele af Danmark, og ensemblet involverer sig også i workshops og koncerter med lokale amatørkor. Når sangerne rejser ud i landet, er det med ønsket om at nå så bredt et publikum som muligt – ligesom seere i hele Danmark kan kigge med, når koret optræder i det daglige indslag ’Dagens Sang’ på DR K.

Se hvor du kan høre koret i 2018-19

SYNG! med DR Vokalensemblet

Nu kan både lokale amatørkor og erfarne korsangere komme i nærkontakt med DR Vokalensemblets professionelle sangere og dirigenter – både til prøver, workshops og koncerter. Under titlen SYNG! går koret i dialog med lokale sang- og musikmiljøer rundt omkring i hele Danmark.

Læs mere om SYNG!

DR Vokalensemblet synger Carl Nielsen på BBC Proms i Royal Albert Hall

Sangerne i DR Vokalensemblet

Mød DR Vokalensemblets 18 sangere, som alle har en fornem baggrund som solister. I DR Vokalensemblet bruger sangerne alle stemmens klangfarver, når de synger så forskelligt repertoire som danske sange, moderne korværker, store klassikere og sart barokmusik. Koret har udviklet en særlig, fælles klang, men sangerne optræder også i mindre grupper, hvor de for alvor kan bruge deres solistiske talent.

Se alle sangerne i DR Vokalensemblet

Marcus Creed – Engelsk chefdirigent med verdensry

Marcus Creed har været chefdirigent for DR Vokalensemblet siden 2014, og i ham har koret fundet det perfekte match: En ambitiøs og erfaren frontfigur, der tilhører den absolutte verdenselite af kordirigenter, og som mestrer hele DR Vokalensemblets vidtspændende repertoire.

Marcus Creed bevæger sig hjemmevant i selv den tidligste kormusik, men hans hjerte banker især for den nyere musik og for at introducere publikum for den guldgrube af musikoplevelser, der ligger gemt også i de mere komplekse værker.

Creed kommer fra den hæderkronede, engelske kortradition med dirigentstudier på King’s College, Christ Church og Guildhall School of Music. I dag er han bosat i Tyskland, hvor han har ledet flere af Europas førende kammerkor, bl.a. SWR Vokalensemble Stuttgart, som han fortsat står i spidsen for.

”Jeg søger den højest mulige fuldkommenhed i fortolkning og udførelse af musikken. Men det vigtigste for mig er at forsøge at gøre livet mere interessant for mit publikum.” Marcus Creed

DR Koncertkoret – En symfoni af sangstemmer

DR Koncertkoret består af hele 75 professionelle sangere, som kommer på scenen, når publikum skal opleve den store, brede korklang inden for alle klassiske genrer og epoker.

Foruden det klassiske og romantiske repertoire for kor og orkester har den ny musik altid spillet en vigtig rolle for DR Koncertkoret. Per Nørgårds symfoni nr. 3 er skrevet til koret, og det samme er værker af moderne mestre som Henze, Sandström, Stockhausen, Ligeti, Berio og Penderecki.

DR Koncertkoret optræder også som professionelt kor uafhængigt af DR Symfoniorkestret, og udforsker hver sæson det store repertoire af musik for kor a cappella.

Sangerne i DR Koncertkoret

Læs mere om DR Koncertkoret