DR VokalEnsemblet

Passions­koncert

18. mar '18 kl. 16:00 Garnisonskirken

Læs mere
Fra Elizabeth I til Elizabeth II

19. apr '18 kl. 19:30 Garnisonskirken

Læs mere
Gade-fejring udkommer på vinyl og CD

Læs mere
Passions­koncert
Passions­koncert

Dirigent: Marcus Creed
Francis Poulenc: Fire motetter til bodstiden
Carlo Gesualdo: Tenebrae Responsorier
Johannes Brahms: 3 Motetter (op 110)
James MacMillan: Tenebrae Responsorier

18. mar '18 kl. 16:00 Garnisonskirken / DR Vokalensemblet
Læs mere
Fra Elizabeth I til Elizabeth II
Fra Elizabeth I til Elizabeth II

Thomas Tallis: Loquebantur variis linguis, if ye love me
William Byrd: Laudibus in sanctis, Ave verum corpus
Orlando Gibbons: O clap your hands
Henry Purcell: Hear my prayer
Desuden værker af bl.a. Wesley, Stanford, Britten, MacMillan

19. apr '18 kl. 19:30 Garnisonskirken / DR Vokalensemblet
Læs mere

Et kor med mange facetter

DR VokalEnsemblet er på én gang et internationalt anerkendt elitekor – og samtidig er hver af de 18 sangere professionelle solister med et stærkt, personligt udtryk.

I selskab med DR VokalEnsemblet kan du opleve kormusik i alle former – fra 500 år gammel renæssancemusik over romantiske klassikere til danske salmer, sange og helt nyskrevne værker. Mange store danske og europæiske komponister har skrevet kormusik specielt til DR VokalEnsemblet, som er kendt for sin rene, nordiske klang.

Mere om DR VokalEnsemblet

Read this in English

Hele Danmarks VokalEnsemble

En af DR VokalEnsemblets fornemste opgaver at bringe den levende kormusik ud i alle dele af Danmark, og ensemblet involverer sig også i workshops og koncerter med lokale amatørkor. Når sangerne rejser ud i landet, er det med ønsket om at nå så bredt et publikum som muligt – ligesom seere i hele Danmark kan kigge med, når koret optræder i det daglige indslag ’Dagens Sang’ på DR K.

Se hvor du kan høre koret i 2017-18

DR VokalEnsemblet synger Carl Nielsen på BBC Proms i Royal Albert Hall

Marcus Creed – Engelsk chefdirigent med verdensry

Marcus Creed har været chefdirigent for DR VokalEnsemblet siden 2014, og i ham har koret fundet det perfekte match: En ambitiøs og erfaren frontfigur, der tilhører den absolutte verdenselite af kordirigenter, og som mestrer hele DR VokalEnsemblets vidtspændende repertoire.

Marcus Creed bevæger sig hjemmevant i selv den tidligste kormusik, men hans hjerte banker især for den nyere musik og for at introducere publikum for den guldgrube af musikoplevelser, der ligger gemt også i de mere komplekse værker.

Creed kommer fra den hæderkronede, engelske kortradition med dirigentstudier på King’s College, Christ Church og Guildhall School of Music. I dag er han bosat i Tyskland, hvor han har ledet flere af Europas førende kammerkor, bl.a. SWR Vokalensemble Stuttgart, som han fortsat står i spidsen for.

”Jeg søger den højest mulige fuldkommenhed i fortolkning og udførelse af musikken. Men det vigtigste for mig er at forsøge at gøre livet mere interessant for mit publikum.” Marcus Creed

Sangerne i DR VokalEnsemblet

Mød DR VokalEnsemblets 18 sangere, som alle har en fornem baggrund som solister. I DR VokalEnsemblet bruger sangerne alle stemmens klangfarver, når de synger så forskelligt repertoire som danske sange, moderne korværker, store klassikere og sart barokmusik. Koret har udviklet en særlig, fælles klang, men sangerne optræder også i mindre grupper, hvor de for alvor kan bruge deres solistiske talent.

Se alle sangerne i DR VokalEnsemblet

Sæsonen 2017-18

Velkommen til en ny sæson med DR VokalEnsemblet og chefdirigent Marcus Creed. I sæsonen 2017-18 præsenterer vi en fornem vifte af kormusikkens mesterværker, samtidig med, at vi kredser om et af menneskelivets store temaer: Troen.

Med sit udspring i vores fælles og mest naturlige instrument – stemmen – har kormusikken til alle tider været tæt knyttet til menneskets inderste følelser og længslen efter mening, som på én gang er dybt privat og samtidig binder os sammen.

Læs mere om den nye sæson

DR KoncertKoret – En symfoni af sangstemmer

DR KoncertKoret består af hele 75 professionelle sangere, som kommer på scenen, når publikum skal opleve den store, brede korklang inden for alle klassiske genrer og epoker.

Foruden det klassiske og romantiske repertoire for kor og orkester har den ny musik altid spillet en vigtig rolle for DR KoncertKoret. Per Nørgårds symfoni nr. 3 er skrevet til koret, og det samme er værker af moderne mestre som Henze, Sandström, Stockhausen, Ligeti, Berio og Penderecki.

DR KoncertKoret optræder også som professionelt kor uafhængigt af DR SymfoniOrkestret, og udforsker hver sæson det store repertoire af musik for kor a cappella.

Sangerne i DR KoncertKoret

Læs mere om DR KoncertKoret

drvokalensemblet