0Din kurv er tom

DR Vokalensemblet

Danmarks nyeste klange

12. nov '21 kl. 19:30Trinitatis Kirke

Læs mere
Jul med DR Vokalensemblet og Phillip Faber

15. dec '21 kl. 17:00Vor Frue Kirke i Svendborg

Læs mere
Danmarks nyeste klange
Danmarks nyeste klange

Nicolai Worsaae: Warping through my ears (uropførelse)
Athanasia Kotronia: Nyt værk (uropførelse)
Kristin Warfvinge: Nyt værk (uropførelse)
Jesper Koch: extracts from Korbog (uropførelse)
Evagorassolias Apokidis: Nyt værk (uropførelse)
Adrianna Kubicacypek: Nyt værk (uropførelse)
Pelle Gudmundsen-Holmgreen (1932-2016): May. Decay. Sorrig. Glæde (2016)
John Frandsen: Odi et amor (uropførelse)

12. nov '21 kl. 19:30 Trinitatis Kirke / DR Vokalensemblet
Læs mere
Jul med DR Vokalensemblet og Phillip Faber
Jul med DR Vokalensemblet og Phillip Faber

Povl Hamburger: Der er ingenting i verden så stille som sne
Trad. (arr. H. Metz): Maria gennem torne går
Michael Prætorius (arr. Sandström): En rose så jeg skyde
Per Nørgård: Flos ut rosa floruit (Blomst brød ud i rosenflor)
Klug (arr. J. Faurschou): Den yndigste rose er funden
Niels la Cour: Hodie Christus natus est
Niels W. Gade: Barn Jesus i en krybbe lå
Carl Nielsen: Mit hjerte altid vanker

15. dec '21 kl. 17:00 Vor Frue Kirke i Svendborg / DR Vokalensemblet
Læs mere

Et kor med mange facetter

DR Vokalensemblet er på én gang et internationalt anerkendt elitekor – og samtidig er hver af de 18 sangere professionelle solister med et stærkt, personligt udtryk.

I selskab med DR Vokalensemblet kan du opleve kormusik i alle former – fra 500 år gammel renæssancemusik over romantiske klassikere til danske salmer, sange og helt nyskrevne værker. Mange store danske og europæiske komponister har skrevet kormusik specielt til DR Vokalensemblet, som er kendt for sin rene, nordiske klang.

Mere om DR Vokalensemblet

Read this in English

DR Vokalensemblets koncertpakker

Til dig, der elsker sang, har vi sammensat tre forskellige koncertpakker, hvor DR Vokalensemblets 18 sangere folder sig ud i alle tiders kormusik. Med en koncertpakke fra DR Vokalensemblet har du flere store musikalske oplevelser at se frem til i den nye sæson.

Køb billetterne på én gang med rabat – så har du koncerterne i kalenderen.

Se DR Vokalensemblets koncertpakker her

Hele Danmarks Vokalensemble

En af DR Vokalensemblets fornemste opgaver at bringe den levende kormusik ud i alle dele af Danmark, og ensemblet involverer sig også i workshops og koncerter med lokale amatørkor. Når sangerne rejser ud i landet, er det med ønsket om at nå så bredt et publikum som muligt – ligesom seere i hele Danmark kan kigge med, når koret optræder i det daglige indslag ’Dagens Sang’ på DR K.

Se hvor du kan høre koret i 2018-19

SYNG! med DR Vokalensemblet

Elsker du at synge i kor – eller er du bare glad for fællessang? DR Vokalensemblet vil gerne synge sammen med dig, uanset om du er amatør, erfaren korsanger eller bare interesseret i kormusik.

Vi inviterer bl.a. til fællessang i DR Koncerthuset og holder workshops og koncerter sammen med amatørkor i hele Danmark. Og så har sangerne i DR Vokalensemblet skabt en række særlige videoer, som kan bruges til at træne stemmen eller øve kendte korværker derhjemme.

Læs mere om SYNG! og prøv vores øvevideoer her

DR Vokalensemblet synger Carl Nielsen på BBC Proms i Royal Albert Hall

Sangerne i DR Vokalensemblet

Mød DR Vokalensemblets 18 sangere, som alle har en fornem baggrund som solister. I DR Vokalensemblet bruger sangerne alle stemmens klangfarver, når de synger så forskelligt repertoire som danske sange, moderne korværker, store klassikere og sart barokmusik. Koret har udviklet en særlig, fælles klang, men sangerne optræder også i mindre grupper, hvor de for alvor kan bruge deres solistiske talent.

Se alle sangerne i DR Vokalensemblet

Marcus Creed – Engelsk chefdirigent med verdensry

Marcus Creed har været chefdirigent for DR Vokalensemblet siden 2014, og i ham har koret fundet det perfekte match: En ambitiøs og erfaren frontfigur, der tilhører den absolutte verdenselite af kordirigenter, og som mestrer hele DR Vokalensemblets vidtspændende repertoire.

Marcus Creed bevæger sig hjemmevant i selv den tidligste kormusik, men hans hjerte banker især for den nyere musik og for at introducere publikum for den guldgrube af musikoplevelser, der ligger gemt også i de mere komplekse værker.

Creed kommer fra den hæderkronede, engelske kortradition med dirigentstudier på King’s College, Christ Church og Guildhall School of Music. I dag er han bosat i Tyskland, hvor han har ledet flere af Europas førende kammerkor, bl.a. SWR Vokalensemble Stuttgart, som han fortsat står i spidsen for.

”Jeg søger den højest mulige fuldkommenhed i fortolkning og udførelse af musikken. Men det vigtigste for mig er at forsøge at gøre livet mere interessant for mit publikum.” Marcus Creed

DR Koncertkoret – En symfoni af sangstemmer

DR Koncertkoret består af hele 75 professionelle sangere, som kommer på scenen, når publikum skal opleve den store, brede korklang inden for alle klassiske genrer og epoker.

Foruden det klassiske og romantiske repertoire for kor og orkester har den ny musik altid spillet en vigtig rolle for DR Koncertkoret. Per Nørgårds symfoni nr. 3 er skrevet til koret, og det samme er værker af moderne mestre som Henze, Sandström, Stockhausen, Ligeti, Berio og Penderecki.

DR Koncertkoret optræder også som professionelt kor uafhængigt af DR Symfoniorkestret, og udforsker hver sæson det store repertoire af musik for kor a cappella.

Sangerne i DR Koncertkoret

Læs mere om DR Koncertkoret

Tilmeld dig nyheder

Gå ikke glip af gribende oplevelser, gode historier og storslåede koncerter