0Din kurv er tom

Syng dig varm – Masterclass for korsangere

Video-masterclass med sangerne fra DR Vokalensemblet

Er du selv korsanger – eller vil du bare gerne vide, hvordan professionelle sangere arbejder med deres stemmer, når de øver sig derhjemme?

Her kan du komme tæt på sangerne i DR Vokalensemblet, som deler deres bedste tips, tricks og øvelser i en samling korte videoer.  Find videoen, der passer bedst til din stemmetype – eller få indblik i nogle af hemmelighederne ved de andre stemmegrupper i koret.

Varm stemmen op - Astrid Kastensson Navarro-Alonso

Dans så vildt du kan. Leg med din tunge. Og prøv at sætte et fnis eller et klynk bag din stemme – det hjælper på støtten! Sopran Astrid Kastensson Navarro-Alonso viser, hvordan hun selv varmer stemmen op før en koncert eller korprøve.

Find de dybe toner - Jakob Soelberg

Hvad gør man, når man ikke rigtigt kan få bund i de dybe toner, selvom man er bassanger? Jakob Soelberg viser, hvordan han gør stemmen mørkere og får den rigtige basklang frem.

Stemmegymnastik for tenorer - Adam Riis

Er man tenor, har man brug for at holde stemmen let og smidig, så den kan klare de lange passager med koloraturer, som findes i mange korværker. Adam Riis er ekspert i den særlige teknik, som han deler i videoen her.

Særligt for sopraner - Christine Nonbo

Hvad er en førerko – og hvordan husker man at give plads til de andre i gruppen, selvom man har en vigtig rolle som sopran? Christine Nonbo er en af DR Vokalensemblets fremtrædende 1. sopraner, og her fortæller hun om at finde balancen mellem at lytte og føre an.

Tilmeld dig nyheder

Gå ikke glip af gribende oplevelser, store grin, videnskabelige talks og storslåede koncerter